Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pusfinālā S.Viljamsa pret Na Li

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pusfinālā S.Viljamsa pret Na Li
Na Li
Foto: Reuters/Scanpix

„Australian Open” sieviešu vienspēļu turnīrā šorīt noskaidrotas atlikušās pusfinālistes. Na Li trijos setos pieveica Venusu Viljamsu, kamēr Serēna Viljamsa arī trijos setos izglābās no neveiksmes pret Viktoriju Azarenku.

Li pārraksta vēsturi

Pirmajā trešdienas spēlē tikās Venusa Viljamsa un ķīniete Na Li. Amerikāniete turnīrā nebija spēlējusi diez ko pārliecinoši, kamēr Li kontā bija vairākas negaidītas uzvaras. Tā kā vienīgo savstarpējo spēli līdz šim bija uzvarējusi Ķīnas tenisiste, tad šajā spēlē varēja gaidīt arī pārsteigumu. Un tas arī tika fiksēts, lai gan sākums par to neliecināja. Venusa viegli uzvarēja pirmo setu (6:2) un otrajā bija ļoti tuvu uzvarai – 5:4 un serve. Šajā brīdī amerikāniete pieļāva četras nepiespiestās kļūdas un atļāva Li tikt līdz taibreikam. Tajā Viljamsai nācās zaudēt ar 4:7, kas nozīmēja trešo setu. Tajā amerikāniete atkal bija priekšā ar breiku (2:0), tomēr nekādi netika galā ar savu servi. Pirmā iespēja ķīnietei bija uzvarēt pie 5:4 un savas serves, bet izmantota tika otrā pie 6:5. Pēc mača, kas ilga gandrīz trīs stundas, Li atzina, ka šī ir viņas dzīves labākā diena. Nozīmīga šī diena ir arī Ķīnai – pirmo reizi divas šīs valsts sportistes spēlēs „Grand Slam” turnīra pusfinālā. Li tik tālu „Grand Slam” turnīros vēl nebija tikusi, bet viņas tautiete Ženga jau 2008. gadā spēlēja Vimbldonas pusfinālā.

Čempione rāda raksturu

Pēc māsas zaudējuma Viljamsu ģimenes godu devās aizstāvēt četrkārtējā šī turnīra čempione Serēna. Neskatoties uz to, ka līdzšinējās četrās spēlēs Serēna bija zaudējusi tikai 15 geimus, mačs pret Viktoriju Azarenku nesolījās viegls. Pērn Maiami turnīrā baltkrieviete bija uzvarējusi Serēnu ar 6:3, 6:1, bet Melburnā pirms gada 4. kārtas spēlē Azarenka bija vadībā ar setu un breiku, tomēr guva saules dūrienu uz izstājās. Mača sākums Serēnai neizdevās – daudz nepiespiesto kļūdu un 0:2. Lai gan uzreiz izdevās atspēlēties, tomēr kļūdas turpināja vajāt amerikānieti. Tā rezultātā Azarenka ieguva 5:2 pārsvaru, bet setu noslēdza ar 6:4. Otro setu jau fantastiski iesāka Azarenka. Negaidot uz pretinieces kļūdām, baltkrieviete nekautrējās uzbrukt visdažādākajos veidos un uzvarēja pirmos četrus geimus pēc kārtas. Viljamsa nu bija nostādīta aizas malā, taču spēja visu mainīt. Grūtā cīņā uzvarot piekto geimu, amerikāniete sajuta, ka var atspēlēties un uzvarēja piecus geimus pēc kārtas. Un tas nebija Azarenka kļūdu dēļ, bet gan pašas labās spēles rezultāts. Sesto geimu pēc kārtas Azarenka nezaudēja un sets nonāca līdz taibreikam. Tajā baltkrieviete bija priekšā ar 3:1, tomēr nosargāt pārsvaru nespēja – 4:7.

Tikai pats trešā seta sākums lika domāt, ka cīņā vēl iespējama intriga – katra tenisiste uzvarēja pie savas serves. Taču pēc tam sākās īsta Serēnas dominance, līdzīgi kā otrajā setā pie 0:4. Amerikāniete sita kortā praktiski jebkuru bumbiņu, kamēr Azarenka izskatījās salūzusi ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski. Uzvarējusi četrus geimus pec kārtas, Serēna ieguva 5:1 vadību, ko no rokām neizlaida – 4:6, 7:6(4), 6:2. Pusfināla spēle pret Li Serēnai arī nesolās viegla – lai gan gūtas trīs uzvaras četrās savstarpējās spēlēs, tomēr visi mači bijuši ļoti līdzīgi. Abi sieviešu vienspēļu turnīra pusfināli notiks jau rīt.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-27 08:54, pirms 14 gadiem
Nu ko? Ķīnas fināls?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-27 11:15, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: žēl kaimiņienes
smukumu ar kaut kur pazaudējusi
Uz diētas sēž (nevajadzīgas). Tas noved pie zaudējuma. Izskatās ka nav motivācijas pakāpties, kaut gan talants ir. Jāiet uz zāli un jāparveido dzīve, ja vēlas izgrūstīt smagsvarus topā.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-27 18:17, pirms 14 gadiem
Na Ļi Vai

  -1 [+] [-]

, 2010-01-28 04:54, pirms 14 gadiem
neizskatās ka Li būtu baigie varianti...
Viljamsai serve tik pat jaudīga ka Ernestam!