Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Federers iekļūst karjeras 100. finālā, pretiniekos atkal Tsonga

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers iekļūst karjeras 100. finālā, pretiniekos atkal Tsonga
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Pieckārtējais "ATP World Tour Finals" čempions Rodžers Federers pirmais sasniedzis šī gada finālu, divos setos ar 7:5, 6:3 apspēlējot Davidu Fereru. Pēdējais šķērslis ceļā uz sesto finālturnīra titulu būs Francijas pirmais numurs Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš tika galā ar Tomašu Berdihu - 6:3, 7:5.

Federers iekļūst 100. finālā

Federeram ar Fereru šī bija 12. spēle, visās iepriekšējās bija uzvarējis šveicietis. Arī šodien Rodžeram izdevās uzvarēt, pie tam paveikt to divos setos. Pirmā seta piektajā geimā Ferers atspēlēja breikbumbu un kopumā turējās pretī ļoti labi. Lūzums notika 10. geimā pie 5:4 Ferers uzņemšanā vairākas reizes tika līdz "vienādi", taču līdz setbumbai neaizsniedzās. Nākamajā geimā Federers ieguva breiku un pirmo setu uzvarēja ar 7:5.

Otrajā setā Federers jau pirmajā geimā tika breika, kuru bez problēmām nosargāja un mačā izcīnīja uzvaru ar 7:5, 6:3. Rīt bijušajam ranga līderim būs iespēja kļūt par pirmo tenisistu, kurš sezonas noslēguma turnīrā uzvarējis sešas reizes. Svētdienas fināls Federeram būs 100. karjerā (bilance 69-30). Šodienas uzvara Rodžeram ļāvusi atgriezties ranga 3. vietā.

Tsonga pārāk stiprs Berdiham

Berdihs pirms šodienas bija uzvarējis abus mačus pret Tsongu, abas gadījumos uzvarot trīs setos. Šodien pie pirmās uzvaras savstarpējās cīņās tika francūzis, uzvarot divos setos ar 6:3, 7:5. Pirmā seta 5. geimā Tsonga pie savas serves atspēlējās no 15:40. Nākamajā geimā identisks deficīts bija Berdiham, kurš novērsa tikai pirmo breikbumbu. Otrās izspēlē čehs raidīja bumbiņu pāri gala līnijai. Ar vienu breiku Tsongam pietika, lai uzvarētu setu – 6:3.

Jau pirmais geims otrajā setā Berdiham neko labu nesolīja. Tsonga izniekoja divas breikbumbas, ļaujot Berdiham setu sākt ar uzvarētu geimu. 7. geimā Tomašs ar dubultkļūdu uzdāvināja Tsongam briestošo breiku – 4:3 francūža labā. Tsonga gan pārsvaru uzreiz atdeva atpakaļ. Berdihs teicami nospēlēja uzņemšanā, panākot 4:4. Berdiham atkārtot vakardienas gājienu pret Fereru nebija lemts, jo serve bija nestabila. 11. geimā Tsonga ieguva vēl vienu breiku, šoreiz pārsvaru noturot un izcīnot uzvaru ar 6:3, 7:5. Punktu spēlei Žo pielika ar savu septīto eisu.

Federers uzvarējis 7 no 10 spēlēm pret Tsongu. Francijas pirmais numurs pēdējo no savām trim uzvarām pret Federeru guva šogad Monreālā. Pirms tam uzvarēts arī piecos setos Vimbldonā. Kopš Monreālas turnīra Federers Tsongu pieveicis trīs reizes pēc kārtas. Pēdējā no tām bija šajā turnīrā, kad apakšgrupu turnīra ievadspēlē Federers uzvarēja ar 6:2, 2:6, 6:4. Rītdienas fināls (sākums plkst. 19:30) abiem būs astotā tikšanās 2011. gadā.

  +6 [+] [-]

, 2011-11-26 17:46, pirms 13 gadiem
Viss šobrīd iet pa loģisku ceļu.....

  +3 [+] [-]

, 2011-11-26 17:49, pirms 13 gadiem
Fedja čempinsh paļubē!!!

  +3 [+] [-]

, 2011-11-26 17:56, pirms 13 gadiem
Federers, tas ir spēks!

  +3 [+] [-]

, 2011-11-26 19:07, pirms 13 gadiem
...un paraugs!!!
Slēpts komentārs: Simply the Best

  +4 [+] [-]

, 2011-11-26 21:07, pirms 13 gadiem
Kad agrāk nesekoju līdzi tenisam, man arī nepatika Federers un tas, ka viņš uzvar visus pēc kārtas. Bet tad, kad ieraudzīju kā viņš spēlē...vienkārši skaisti. Cerams, ka vēl vismaz pāris gadus spēs noturēties virsotnē.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-27 00:09, pirms 13 gadiem
Ar finālu tika sākts šis turnīrs un ar finālu arī pabeigs...

Jāpiebilst, Federers rīt uzvarot pārsitīs 3 dažādus rekordus

  +8 [+] [-]

, 2011-11-27 00:15, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Kur tad tik maza atsaucība rakstam... par Federeru ?!
nav neviena, par ko varētu uzrakstīt ko negatīvu. tāpat visi zin, ka Federers ir tenisists nr.1.

  +7 [+] [-]

, 2011-11-27 00:24, pirms 13 gadiem
Tā kā VSB komentētāji smējās,RF saka Tsongam: nu,ko,svētdien uzspēlēsim?? Trešo svētdienu pēc kārtas abi tiekas ...
Slēpts komentārs: wyneMiller

  +1 [+] [-]

, 2011-11-27 01:24, pirms 13 gadiem
siruan rakstīja: Ar finālu tika sākts šis turnīrs un ar finālu arī pabeigs...

Jāpiebilst, Federers rīt uzvarot pārsitīs 3 dažādus rekordus
Kādus? Viens ir skaidrs - 6 tituls noslēguma turnīrā. Kādi vēl rekordi?

  +7 [+] [-]

, 2011-11-27 01:27, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Kur tad tik maza atsaucība rakstam... par Federeru ?!
Tāpēc, ka nav agonijā bļaujošu Djokovicha fanu kas mēģina kaut ko pierādīt.Nav ko daudz rakstīt,lai spēle runā pati par sevi .

  -3 [+] [-]

, 2011-11-27 11:29, pirms 13 gadiem
private rakstīja: Tāpēc, ka nav agonijā bļaujošu Djokovicha fanu kas mēģina kaut ko pierādīt.Nav ko daudz rakstīt,lai spēle runā pati par sevi .
Tu bļaustījies vēl vairāk ,jo tavējais gada lielāko daļu "zaudēja"!!! Un mums ir dažādas izpratnes par "mēģinājumu pierādīt"... man nav nekas jāpierāda, jo skaitļi runā runā paši par sevi!!! Ja ir ~ 5000 punktu pārsvars, tad par kādu agoniju tu te murgo??!!

  -2 [+] [-]

, 2011-11-27 11:59, pirms 13 gadiem
Citu lapu komentāros paslavē arī kādu citu tenisistu, šajā gadījumā Tsongu, bet šeit tikai tiek atzīts viens!! Tikko, kāds izrāda atbalstu "Ne Mūžīgajam un Vienīgajam"( izteikts fanātisms!) tas tiek noriets un pazemots, neko nepamatojot, un tiek iedarbināta (-) mašīna!!! Sen jau tā bija jānovāc... man ir ļoti lielas aizdomas (un viens pierādījums), ka te daži (-) fanāti darbojas ar diviem vai pat vairāk nikiem!!! Es esmu Džoko fans ( ne fanāts!!), jo savos komentāros esmu atzinusi arī citu tenisistu spēli, t.sk Federera!!

  -1 [+] [-]

, 2011-11-27 12:12, pirms 13 gadiem
wyneMiller rakstīja: Aiiiiiizieeeeeeeet Congggāāāāā!!
"Private & Co", kāpēc cilvēks nevar būt Tsongas fans?? Vai par to ir jāieliek MĪNUSS??!!! Nu nav viņš taču šajā gadījumā neko nepatiesu pateicis!!!!!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-11-27 12:23, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tu bļaustījies vēl vairāk ,jo tavējais gada lielāko daļu "zaudēja"!!! Un mums ir dažādas izpratnes par "mēģinājumu pierādīt"... man nav nekas jāpierāda, jo skaitļi runā runā paši par sevi!!! Ja ir ~ 5000 punktu pārsvars, tad par kādu agoniju tu te murgo??!!
Ja paceltu augšā Tavus teiskim pēdējo 3 gadu komentārus, tad varētu skaidri saskatīt, ka Tu šito "Džokovičs the best" drillēji jau tajos gados, kad Džokovics Nr1 ne tuvumā vēl nebija... Tad kā Tu vari gribēt, lai Tevi neuztver kā "Fanātu" un Tavus komentārus, lai kāds uztver nopietni? Man, piemēram, nav nekādas problēmas atzīt, ka Džokovičš šo gadu aizvadījis fantastiski un šobrīd ir pelnītā Nr1 pozīcijā. Federers turpretī spēlējis kā pa viļņiem un šī ne tuvu nav viņa top sezona karjerā kāda tā neapšaubāmi ir bijusi Džokovičam (vismaz līdzšinējā karjerā). Un kur Tev te kkāds objektīvisms, ja tu Federera uzvaru pār Džokoviču šā gada RG 1/2 definē kā "Federeram nesaprotamā veidā paveicās"...Vispirms apskaties, ko Tu raksti, ieliec savos rakstītajos komentāros "Džokoviča" vietā "Federers" un padomā kādu reakciju Tevī izsauktu, ja nu jau teju dekādi kopš Federers ir tenisa elitē, nonstopā tiktu likti iekšā šādi komentāri - pietam neatkarīgi no tā - laba sezona vai slikta, laba spēle vai slikta utt...

Principā vari uz šito neatbildēt, bet vienkārši padomā par to kaut 5minūtes. Lai gan skatoties uz Tavām darbībām uz to 5minūšu padomāšanu laikam velti cerēt

     [+] [-]

, 2011-11-27 13:06, pirms 13 gadiem
killo2000 rakstīja: Ja paceltu augšā Tavus teiskim pēdējo 3 gadu komentārus, tad varētu skaidri saskatīt, ka Tu šito "Džokovičs the best" drillēji jau tajos gados, kad Džokovics Nr1 ne tuvumā vēl nebija... Tad kā Tu vari gribēt, lai Tevi neuztver kā "Fanātu" un Tavus komentārus, lai kāds uztver nopietni? Man, piemēram, nav nekādas problēmas atzīt, ka Džokovičš šo gadu aizvadījis fantastiski un šobrīd ir pelnītā Nr1 pozīcijā. Federers turpretī spēlējis kā pa viļņiem un šī ne tuvu nav viņa top sezona karjerā kāda tā neapšaubāmi ir bijusi Džokovičam (vismaz līdzšinējā karjerā). Un kur Tev te kkāds objektīvisms, ja tu Federera uzvaru pār Džokoviču šā gada RG 1/2 definē kā "Federeram nesaprotamā veidā paveicās"...Vispirms apskaties, ko Tu raksti, ieliec savos rakstītajos komentāros "Džokoviča" vietā "Federers" un padomā kādu reakciju Tevī izsauktu, ja nu jau teju dekādi kopš Federers ir tenisa elitē, nonstopā tiktu likti iekšā šādi komentāri - pietam neatkarīgi no tā - laba sezona vai slikta, laba spēle vai slikta utt...

Principā vari uz šito neatbildēt, bet vienkārši padomā par to kaut 5minūtes. Lai gan skatoties uz Tavām darbībām uz to 5minūšu padomāšanu laikam velti cerēt
Nevajag skatīties 3 gadus atpakaļ...tad es kļūdījos!Toreiz patiešām uzvedos fanātiski un tagad esmu centusies laboties! Domāju, ka man tas izdevies...atšķirībā no Federera faniem ( ieskaitot rakstu autoru ar Džoko pazemojošiem virsrastiem), kas pēdējā gada laikā patiešām uzvedušies izaicinoši un kaitinoši, kuru dēļ esmu te iesaistījusies diskusijās!!!
Par French Open....līdzīgā spēlē vienmēr ir viens, kuram paveicas ...varēja tad paveikties arī Nolem

     [+] [-]

, 2011-11-27 17:29, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Nevajag skatīties 3 gadus atpakaļ...tad es kļūdījos!Toreiz patiešām uzvedos fanātiski un tagad esmu centusies laboties! Domāju, ka man tas izdevies...atšķirībā no Federera faniem ( ieskaitot rakstu autoru ar Džoko pazemojošiem virsrastiem), kas pēdējā gada laikā patiešām uzvedušies izaicinoši un kaitinoši, kuru dēļ esmu te iesaistījusies diskusijās!!!
Par French Open....līdzīgā spēlē vienmēr ir viens, kuram paveicas ...varēja tad paveikties arī Nolem
Godīgi sakot,-''sviestiska'' atruna!!!