Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"WTA Championships" finālā Viljamsa pret Lī

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"WTA Championships" finālā Viljamsa pret Lī
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Stambulā notiekošā "WTA Championships" finālā svētdien būs Serēnas Viljamsas un Na Lī fināls. Amerikāniete, spītējot veselības problēmām, izmocīja uzvaru pār Jeļenu Jankoviču – 6:4, 2:6, 6:4. Tikmēr ķīniete pusfinālā ar 6:4, 6:2 apspēlēja sagurušo Petru Kvitovu.

Serēnai Viljamsai problēmas radās jau pašā mača sākumā. 1. setā izdevās uzvarēt, esot iedzinējos ar breiku. 2. setu ranga līdere zaudēja bez īpašas pretestības, bet izšķirošajā setā tomēr nolēma pacīnīties par vietu finālā, ko spēja izkarot.

Jeļena Jankoviča nespēja izmantot pretinieces problēmas – Viljamsa nevarēja paskriet, servēja ļoti vāji, taču, neskatoties uz to, spēja uzvarēt. Tiesa, ar pamatīgām mocībām. Viljamsa 3. setā izlaida 5:1 pārsvaru un punktu spēja pielikt tikai ar ceturto mačbumbu.

Viljamsa uzreiz pēc mača korta intervijā norādīja, ka sezonas sākumā uzkrāts pamatīgs nogurums. Kortā redzētais gan atstāja iespaidu, ka situācija ir daudz nopietnāka. Sportistes treneris Patriks Muratoglu atklāja, ka pirms mača savainojuma viņai neesot bijis. Spēles laikā, visticamāk, bija problēmas ar muguru.

Petra Kvitova 1. setā pret Na Lī divreiz atspēlēja breiku, taču sliktas servēšanas un daudz nepiespiesto kļūdu dēļ tomēr seta izskaņā bija spiesta atzīt zaudējumu ar 4:6. Pēdējā geimā, kurā ķīniete servēja par uzvaru setā, Kvitovai bija breikbumba, taču tā netika izmantota ar kārtējo neprecīzo sitienu. Čehietei 1. setā tādu pašas dēļ bija 22, kamēr Lī tikai 10.

Lī arī 2. seta pirmajā geimā padevās breiks, kas tika iespēts bez lielas piepūles. Kvitovai vēl pietika spēka atspēlēties, taču drīz vien nogurums ņēma virsroku, un Lī "aizbēga" – 6:4, 6:2. Lī pirmo reizi spēlēs "WTA Championships" finālā, kura sasniegšana viņai pirmdien ļaus tikt pie jaunas ranga rekordvietas – Lī no 3. vietas izstums Mariju Šarapovu, kura Stambulā nevar spēlēt pleca savainojuma. Pašreiz Lī vēl atodas 5. vietā, bet līdzšinējo rekordu sasniedza 2011. gada vasarā, kad pēc uzvaras "French Open" tika līdz 4. pozīcijai.

Viljamsai savstarpējos mačos ar Lī ir iespaidīgs 9-1 rādītājs. Rītdienas uzvarētāja turnīru pabeigs bez zaudējumiem, tādējādi iegūs 2.145 miljonu dolāru lielu prēmiju.

     [+] [-]

, 2013-10-26 22:38, pirms 11 gadiem
Serēna, es nevaru būt vienaldzīgs!