Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers savainojuma dēļ liek punktu sezonai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Federers savainojuma dēļ liek punktu sezonai
Rodžers Federers
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules trešā rakete Rodžers Federers paziņojis, ka ceļgala savainojuma dēļ izlaidīs ne tikai Riodežaneiro olimpiskās spēles, bet arī sezonas atlikušo daļu.

Septiņas reizes Vimbldonā uzvarējušais Rodžers Federers šogad izstājās pusfinālā, piecos setos atzīstot kanādieša Miloša Raoniča pārākumu. Arī "Australian Open" šveicietis sasniedza pusfinālu, kur zaudēja nākamajam čempionam Novakam Džokovičam.

Savukārt gada otro Grand Slam - "French Open" - 34 gadus vecais tenisists bija spiests izlaist muguras savainojuma dēļ, un vienu no sezonas četriem lielajiem turnīriem Federers nebija izlaidis kopš 2000. gada, tādējādi pārtrūka 65 sacensības ilgā sērija.

Šodien Federers izplatīja paziņojumu, kurā pavēstīja, ka nepiedalīsies Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs un izlaidīs sezonas atlikušo daļu. "Konsultējoties ar ārstiem un apsverot visas iespējas, esmu pieņēmis ļoti smagu lēmumu, jo ceļgalam pēc šogad veiktās operācijas nepieciešama kārtīga rehabilitācija," norādīja Šveices tenisists. Savainojumā viņš iedzīvojās dušā nākamajā dienā pēc Austrālijā piedzīvotā zaudējuma Džokovičam, un februāra ievadā tika veikta operācija.

"Dakteri norādīja: ja vēlos turpināt vairākus gadus spēlēt ATP tūrē, ko plānoju darīt, tad ceļgalam un ķermenim ir nepieciešama atpūta. Ir smagi izlaist sezonas atlikušo daļu, bet, skatoties uz šo situāciju, saprotu, cik ļoti karjeras laikā man veicies ar savainojumiem," pauda Federers. "Esmu ļoti motivēts, un visu enerģiju ieguldīšu, lai 2017. gadā atgrieztos spēcīgs, vesels un labā sportiskajā formā, lai varētu demonstrēt uzbrūkošu tenisu."

2008. gada olimpiskajās spēlēs Federers tika pie zelta medaļas dubultspēlēs, bet vienspēlēs, lai gan bija izsēts ar pirmo numuru, apstājās ceturtdaļfinālā, kur divos setos zaudēja amerikānim Džeimsam Bleikam. Pēc četriem gadiem Londonā atkal ar pirmo numuru izsētais šveicietis sasniedza finālu, tomēr sapnis palika nepiepildīts - 2:6, 1:6 un 4:6 pret Endiju Mareju.

Izmantotie resursi:
BBC - Home

Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-26 22:08, pirms 8 gadiem
Ahhh, ļoti žēl, ka nespēlēs OS...

  -1 [+] [-]

, 2016-07-26 22:18, pirms 8 gadiem
Līdzsvaram jābūt......

     [+] [-]

, 2016-07-26 22:32, pirms 8 gadiem
Veselību! Ja šis palīdzēs vēl pāris gadus padzīvoties tūrē, tad es par ar visām 4!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-07-26 22:38, pirms 8 gadiem
Tad tās ir karjeras beigas! Žēl ka tā.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-27 00:54, pirms 8 gadiem
elgarz rakstīja: Ahhh, ļoti žēl, ka nespēlēs OS...
kāda Tev starpība?

  +2 [+] [-]

, 2016-07-27 01:23, pirms 8 gadiem
Skumji! Nadals,tagad Federers...kas paliek?...Džokovičs un....Džokovičs

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 08:11, pirms 8 gadiem
kasisk rakstīja: Tad tās ir karjeras beigas! Žēl ka tā.
Kādas karjeras beigas? Ko tu esi salietojies?

Viņš pieliek punktu šai sezonai, lai varētu atgūties pēc operācijas. Pieņēma šo lēmumu, jo nevēlas riskēt ar veselību, jo karjerai viņš punktu NELIEK. Nākamsezon būs atpakaļ ierindā.

Vienīgais, kas viņam trūkst ir zelts olimpiskajās spēlēs, tāpēc arī tāda ažiotāža par šo.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-27 19:14, pirms 8 gadiem
Jāāāāāāāāāāāāāā āāāāāāāāāāāāāāā āāāāāāāāāāāāāāā āāāāāāāāāāāā!
Es atvainojos!
Jāāāāāāāāāāāāāā āāāāāāāāāāāāāāā āāāāāāāāāāāāāāā āāāāāāāāāāāā!
Gadsimta ziņa! Šo prieka vēsti ar steigu vajag publicēt visur, kur vien iespējams!
No otras puses žēl, ka aiziet viens negatīvais tēls. Droši vien, tagad viņu aizstās Kirjoss.