Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ženga sakauj Kiriļenko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ženga sakauj Kiriļenko
Žī Ženga
Foto: AFP/Scanpix

Žustīnes Eninas pretiniece ''Australian Open'' sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālā būs ķīniete Žī Ženga, kura otrajā pusfinālā pārliecinoši izrēķinājās ar Mariju Kiriļenko no Krievijas – 6:1, 6:3.

Jau ziņojām par to, ka pirmajā ceturtdaļfinālā Žustīne Enina divos setos uzveica Nadju Petrovu – 7:6(3), 7:5. Viņas pretiniece pusfinālā noskaidrojās Žī Žengas un Marijas Kiriļenko ciņā. Krievietei Melburnā sasniegtais ceturtdaļfināls ir labākais sasniegums ''Grand Slam'' turnīros karjerā. Vakar viņai palika 23 gadi un šodien uzvara būtu ideāla dāvana dzimšanas dienā. Nebija lemts...

Spēli ar servi sāka Ženga un pirmajā geimā uzvarēja visās izspēlēs pie savas serves, bet turpinājumā bija labāka, arī servējot pretiniecei. 4. geimā pie 30:15 ķīnietes sistā bumiņa trāpīja uz gala līnijas, Kiriļenko nenoreaģēja, tādējādi Ženga ieguva divas breikbumbas. Abas tenisistes iesaistījās ilgstošā sitienu apmaiņā no gala līnijas, kas beidzās ar Kiriļenko autu – 4:1 par labu Žengai. Ķīniete pirmajā setā bija neapturama un triumfēja ļoti pārliecinoši – 6:1.

Pēc pirmā seta Kiriļenko paņēma medicīnas pauzi (problēmas ar labo kāju), bet labuma no tā īsti nebija. Atgriezusies kortā, viņa zaudēja savas serves geimu, Ženga savu pirmo uzvarēja un bija priekšā ar 2:0. Kiriļenko iespēja atspēlēties bija sestajā geimā. Precīzāk – četras iespējas. Divas breikbumbas ielidoja tīklā pēc vājām Žengas pirmajām servēm, bet otras divas ķīniete atspēlēja no gala līnijas - 4:2. Mača turpinājumā Maša uzvarēja tikai vienā geimā, un Ženga svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:1, 6:3.

Žengai šis ir karjerā otrais ''Grand Slam'' pusfināls. 2008. gadā viņa sasniedza pusfinālu Vimbldonā. Par vietu Melburnas finālā viņa sacentīsies ar Žustīni Eninu, ar kuru līdz šim spēlējusi vienreiz. Pirms pieciem gadiem Toronto pārāka divos setos ar 6:2, 6:4 bija Enina.

Agrā trešdienas rītā notiks pārējās divas sieviešu vienspēļu turnīra pusfināla spēles. Venusa Viljamsa tiksies ar Lī Na, bet pērnā gada čempione Serēna Viljamsa spēkosies ar skaļo baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-26 07:02, pirms 14 gadiem
Kā jau prognozēju, Mašai šajā kārtā turnīrs beidzās. Tomēr jāņem vērā arī traumas, kas Kiriļenko liedz izmantot visu savu potenciālu. Arī šajā mača veselības faktos nospēlēja savu lomu, pretējā gadījumā Žī tik viegli vis neklātos.

     [+] [-]

, 2010-01-26 08:27, pirms 14 gadiem
Kiriļenko basketbols labāk padodas...

     [+] [-]

, 2010-01-26 08:53, pirms 14 gadiem
Laikam jau Serēna paņems!

     [+] [-]

, 2010-01-26 15:23, pirms 14 gadiem
aizermans19 rakstīja: Laikam jau Serēna paņems!
Tomēr ceru, ka Enāna

     [+] [-]

, 2010-01-26 17:19, pirms 14 gadiem
Žēl Kiriļenko :S