Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Alkarass triumfē Londonā un atgriezīsies pasaules ranga pirmajā vietā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Alkarass triumfē Londonā un atgriezīsies pasaules ranga pirmajā vietā
Karloss Alkarass. Foto: IMAGO/PRiME Media Images/Scanpix

Šodien karjeras pirmo zāliena titulu izcīnīja spānis Karloss Alkarass, kurš Londonas ATP 500 sērijas turnīra finālā ar 6:4, 6:4 pārspēja Aleksu de Minoru. Izcīnītā uzvara ļaus Alkarasam atgriezties pasaules ranga līderpozīcijā.

Sākoties nedēļai, Karlosa Alkarasa bilance uz zāliena bija pieticīga – četras uzvaras un divi zaudējumi. Taču Londonā viņam izdevās tikt pie sezonas piektā titula. Sarežģītākā bija pirmā kārta, bet turpinājumā spānis, kurš bija izlikts ar pirmo numuru, nezaudēja nevienā setā.

Finālistiem spēlējot aiz gala līnijas, Alkarass bija aukstasinīgāks izšķirošajos brīžos – viņš izmantoja abas breikbumbas, kamēr austrālietim Aleksam de Minoram bija 0/2. Spānis bijis pārāks abos savstarpējos dueļos.

Tuvojoties Vimbldonai, Alkarass atguvis pasaules ranga līdera godu. Pirmdien viņš apsteigs Novaku Džokoviču.

Savukārt Halles turnīrā triumfējis kazahs Aleksandrs Bubļiks, kurš pusotras stundas cīņā ar 6:3, 3:6, 6:3 pieveica Andreju Rubļovu un izcīnīja karjeras nozīmīgāko titulu. Bubļiks līdz šim bija zaudējis abos zālāja finālos, 2019. un 2022. gadā paliekot soļa attālumā no Ņūportas titula.

Gan pirmajā, gan trešajā setā Bubļiks sāncenša servi lauza otrajā geimā. Viņš cīņu pabeidza ar 21 neatvairāmu servi un 42 winners. 26 gadus vecais tenisists ticis pie otrā ATP titula karjerā, pērn triumfējot uz Monpeljē hārda.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/alc...
https://www.atptour.com/en/news/rub...