Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Austrālietis Tompsons Meksikā izcīna pirmo titulu, Brazīlijā uzvar Baess

Agris Suveizda

Austrālietis Tompsons Meksikā izcīna pirmo titulu, Brazīlijā uzvar Baess
Džordans Tompsons. Foto: Reuters/Scanpix

Par Loskavosas "ATP 250" vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju uz cietā seguma kļuvis 29 gadus vecais austrālietis Džordans Tompsons (#40), kurš turnīrā bija izlikts ar astoto numuru un finālspēlē divos setos ar 6:3, 7:6(4) pieveica ceturto numuru Kasperu Rūdu (#12) no Norvēģijas. Riodežaneiro finālā uzvarēja argentīnietis Sebastians Baess.

• Pirmajā setā Tompsons atspēlēja četras breikbumbas, sestajā geimā Rūdu pie viņa serves atstāja sausā, bet pēdējā geimā atspēlēja vēl divas breikbumbas un ar ceturto setbumbu pielika punktu - 6:3.

• Otrā seta sākumā Tompsons izglābās no 0:40, tomēr zaudēja servi, taču breiku uzreiz atspēlēja. Seta beigās jau breiku atguva Rūds, neļaujot Tompsonam izservēt maču, bet taibreikā vienīgo minibreiku nopelnīja austrālietis - 7:6(4).

• Tompsons izcīnīja karjeras pirmo titulu, līdz šim vienīgos ATP finālus aizvadot uz zāles Nīderlandē (2019. un 2023. gadā). Trīskārtējais Grand Slam finālists Rūds zaudējis jau piecos no iepriekšējiem sešiem fināliem (karjerā 10-9, taču 9-5 uz māla un 1-4 uz cietā seguma).

• Pa ceļam līdz titulam Tompsons pārspēja arī mājinieku Ernesto Eskovedo (#494), amerikāņus Emilio Navu (#146) un Aleksu Mikelsenu (#74), kā arī turnīra pirmo numuru Aleksandru Zverevu (#6).

• Tanasim Kokinakim un Aleksam de Minoram finālos zaudējot, Tompsons kļuvis par pirmo austrālieti, kurš triumfējis Loskavosā.

• Riodežaneiro "ATP 500" turnīra finālā uz māla seguma sacentās divi argentīnieši – Sebastians Baess (#30) ar 6:2, 6:1 uzvarēja Mariano Navoni (#113).

• Ar piekto numuru izliktais Baess ar 7:5, 6:0 sakāva ar ceturto numuru izlikto tautieti Fransisko Serundolo, bet kvalifikācijas uzvarētājs Navone ar 6:4, 6:2 izslēdza otro numuru un titula sargātāju Kemeronu Noriju.

• Riodežaneiro pirmais numurs Karloss Alkarass, kurš triumfēja 2022. gadā un pirms gada finālā zaudēja Norijam, jau turnīra otrajā punktā savainoja potīti.

• 23 gadus vecais Baess pagājušajā sezonā uzvarēja visos trijos finālos, taču līdz šim bija spēlējis vienīgi "ATP 250" līmeņa finālos. 22 gadus vecajam Navonem šī bija ATP fināla debija.