Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki cieš neveiksmi, Viljamsas un Azarenka ceturtdaļfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vozņacki cieš neveiksmi, Viljamsas un Azarenka ceturtdaļfinālā
Karolīna Vozņacki
Foto: AP/Scanpix

„Australian Open” sieviešu vienspēļu turnīrā noskaidrotas teju visas ceturtdaļfinālu dalībnieces. Cīnu par titulu turpina abas māsas Viljamsas, bet zaudējumu pret ķīnieti Na Li cietusi ar 4. numuru izliktā dāniete Karolīna Vozņacki – 3:6, 4:6.

Vakar Melburnā ceturtdaļfinālu sasniedza krievietes Nadja Petrova un Marija Kiriķenko, beļģiete Žustīne Enina un ķīniete Ži Ženga. Šodien bija jānoskaidro vēl četras sportistes, kuras turpinās cīņu par sacensību galveno balvu.

Kā pirmā uzvaru šodien guva Venusa Viljamsa, kura trijos setos apspēlēja itālieti Frančesku Skjavoni. Pēc negaidīti zaudētā pirmā seta vecākā no māsām Viljamsām prata radikāli mainīt cīņas ritējumu un abos nākamajos setos šaubas par uzvarētāju neradās – 3:6, 6:2, 6:1. Kopumā Venusas spēle šajā turnīrā gan nav tā pārliecinošākā (šodien piecas reizes zaudēta sava serve), ko nevar teikt par ķīnieti Na Li, kura būs Venusas pretiniece ceturtdaļfinālā. Li otro reizi šajā gadā (pirmā reize bija Sidnejā) pieveica WTA ranga 4. raketi, dānieti Karlolīnu Vozņacki. Spēlē, kurā abas tenisistes bieži zaudēja savu servi, ķīniete uzvarēja ar 6:4, 6:3, sasniedzot pirmo „Australian Open” ceturtdaļfinālu karjerā.

Nedaudz vēlāk krietni pārliecinošāku uzvaru izcīnīja pērnā gada čempione Serēna Viljamsa, kura nepilnas stundas laikā tika galā ar mājinieci Samantu Stosuru – 6:4, 6:2. Šajā mačā Viljamsa ne reizi nezaudēja savu servi un ieservēja 10 eisus. Turnīra gaitā (četrās spēlēs) amerikāniete pagaidām ir zaudējusi tikai 15 geimus, droši sevi piesakot kā galveno pretendenti uz uzvaru arī šogad. Viņas pretinieci ceturtdaļfinālā uzzināja tikai pēc pusnakts (pēc Austrālijas laika), kad savstarpējo spēli pabeidza baltkrieviete Viktorija Azarenka un krieviete Vera Zvonarjova. Mača sākums bija līdzīgs, tomēr pirmā seta izskaņā stabilāk prata nospēlēt Zvonarjova, uzvarot setu ar 6:4. Arī otrā seta sākumā viņa bija mierīgāka un savaldīgāka, kas ļāva pabūt vadībā ar 3:1 un 4:2, tomēr Azarenkas izlādēšanās deva rezultātu viņai. Baltkrieviete, sajutusi savu sitienu, nekautrējās uzbrukt un uzvarēja četrus geimus pēc kārtas (līdz ar to arī setu). Ar to vēl nebija gana – arī trešajā setā Azarenkas precizitāte bija apskaužama, bumbiņas lidoja pa līnijām un WTA ranga 7. rakete tika pie pirmās uzvaras pret Zvonarjovu – 4:6, 6:4, 6:0.

”Australian Open” sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams - (13) Samantha Stosur6:4 6:2
(16) Na Li - (4) Caroline Wozniacki6:4 6:3
(6) Venus Williams - (17) Francesca Schiavone3:6 6:2 6:1
(7) Victoria Azarenka - (9) Vera Zvonareva4:6 6:4 6:0

Izmantotie resursi:
australianopen.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-25 16:56, pirms 14 gadiem
Jauki ka Azarenka tika talak