Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Franči uzvar dubultspēlē, vēl turpinot Deivisa kausa sargāšanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Franči uzvar dubultspēlē, vēl turpinot Deivisa kausa sargāšanu
Nikolā Maū un Pjērs-Igs Erbērs. Foto: Reuters/Scanpix

Lillē notiekošajā Deivisa kausa finālā cīņa par titulu turpināsies arī pēdējā dienā, jo Francija sestdien dubultspēlē pieveica horvātus, gūstot pirmo punktu.

Pagājušajā nedēļā "ATP Finals" titula mačā Maikam Braienam un Džekam Sokam zaudējušie Pjērs-Igs Erbērs un Nikolā Maū ar 6:4, 6:4, 3:6, 7:6(3) pieveica Ivana Dodiga un Mates Paviča duetu.

Tieši dubultspēlē tika gaidīta Francijas labākā iespēja gūt, iespējams, vienīgo punktu šī gada finālā, jo dubultspēlē viņiem bija spēcīga komanda, kamēr vienspēlēs jāiztiek bez saviem pirmajiem trim numuriem spēlētājiem Rišāra Gaskē, Gaela Monfīsa un Žila Simona.

Mājinieki vakar Lilles futbola stadionā zaudēja abās vienspēlēs, kad Žeremī Šardī un Žo-Vilfrīds Tsonga piekāpās attiecīgi Bornam Čoričam un Marinam Čiličam. Šogad savainojumu dēļ septiņus mēnešus izlaidušais Tsonga iedzīvojās kārtējā traumā un svētdien diez vai spēlēs.

Lai izcīnītu otro titulu (pirmais iegūts 2005. gadā), Horvātijai svētdien nepieciešama uzvara vienā no divām vienspēlēm. Kamēr Francijai lielas problēmas sastāvā, Horvātijai ierindā ir abi spēcīgākie spēlētāji Čiličs un Čoričs.

Francija pagājušā gadā šeit pat, Lillē, finālā ar 3:2 pieveica Beļģiju, izcīnot 10. titulu. Lai nosargātu titulu, Francijai jāpaveic Deivisa kausa vēsturē tikai vienreiz piedzīvota atspēlēšanās. 1939. gada čempione Austrālija ir vienīgā komanda, kas finālā uzvarējusi no 0-2.

Deivisa kauss 2018. Fināls "Stade Pierre Mauroy" Lillē, māla segums

Francija – Horvātija 1:2

SpēleRezultāts
Žeremī Šardī – Borna Čoričs2:6 5:7 4:6
Žo-Vilfrīds Tsonga – Marins Čiličs3:6 5:7 4:6
Erbērs/Maū – Dodigs/Pavičs6:4 6:4 3:6 7:6(3)