Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs aizsūta mājās Del Potro

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Čiličs aizsūta mājās Del Potro
Marins Čiličs
Foto: Reuters/Scanpix

Noskaidroti pirmie četri „Australian Open” vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālisti. To vidū nebūs pērnā gada „US Open” čempiona, argentīnieša Huana Martina Del Potro, kurš smagā piecu setu spēlē piekāpās savam vienaudzim, horvātam Marinam Čiličam – 5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3.

Marejs un Nadals nolauž servētājus

Pirmās divas vīriešu vienspēļu turnīra 4. kārtas spēles Melburnā tika gaidītas ar līdzīgu scenāriju – labi aizsardzībā spēlējošie Rafaels Nadals un Endijs Marejs tikās ar servju meistariem Ivo Karloviču un Džonu Isneru. Lai arī Nadals un Marejs bija izteikti savu maču favorīti, tomēr diezgan aktuāls bija jautājums, kā viņiem izdosies uzvarēt pie pretinieka serves. Pirmie spēlēja Marejs un Isners. Brits šajā spēlē turpināja apliecināt, ka Melburnā ir ieradies teicamā formā. Pirmo setu gan viņā varēja pazaudēt (pirms taibreika Isneram bija viena setbumba), tomēr tas nenotika un nākamajos divos Mareja pārsvars bija ļoti izteikts.

Tikmēr pērnā gada čempions Rafaels Nadals setu zaudēja jau otro spēli pēc kārtas. Cīņā pret Ivo Karloviču visi seti noslēdzās ar rezultātu 6:4, no kuriem spānis bija pārāks trijos. „Man mazliet nepaveicās otrā seta beigās”, atzina Nadals. „Lai vai kā, tobrīd nespēlēju tik labi, kā trešajā un ceturtajā setā. Domāju, ka labi uzņēmu servi un tas bija panākuma atslēga”. Par vietu pusfinālā Nadals tiksies tieši ar Mareju un šī cīņa solās būt ļoti saistoša. „Viņš var nospēlēt tik daudzveidīgi – gan uzbrukt, gan aizsargāties. tas noteikti būs smags mačs”, piebilda pērnā gada čempions, kurš Marejam zaudējis divās no deviņām savstarpējām cīņām.

Čiličs atspēlējas Del Potro par Ņujorku

Trešais 4. kārtas mačs bija īsts izturības trilleris – tikās divi Ernesta Gulbja vienaudži, kuriem šobrīd panākumi ir krietni labāki nekā Ernestam – Huans Martins Del Potro un Marins Čiličs. Abiem sportistiem turnīra laikā nebija izdevies parādīt labākos spēli un abi bija jau aizvadījuši pa piecu setu mačam, tomēr tas neliedza izspēlēt vēl vienu piecsetnieku arī šodien. Spēles sākumā pārliecinošāk darbojās Del Potro. Tas gan bija redzams vairāk spēlē, nevis rezultātā, tomēr pirmo setu argentīnietis prata uzvarēt pirms taibreika. Arī otrajā viņa spēlē šķita drošāka un precīzāka, tomēr 10. geimā viņš pieļāva vairākas kļūdas un zaudēja ar 4:6. Pēc tā paņemtais medicīniskais pārtraukums lika domāt, ka Del Potro vajā kādas veselības problēmas, tomēr spēlē tās nemanīja. Visu setu iniciatīva gan bija horvātam, tomēr devītajā geimā viņš pamanījās zaudēt savu servi. Argentīnieša fani līksmoja tikai dažas minūtes, jo viņu elks ne vien neizservēja setu, bet zaudēja trīs geimus pēc kārtas, kas nozīmēja zaudējumu ar 5:7.

Ceturtajā setā arī bija tuvu tam, lai tiktu izspēlēts taibreiks, taču 11. geimā Del Potro izmantoja savas iespējas un uzvarēja setā atkal ar 7:5. visu izšķīra piektais sets, precīzāk breiks tā sākumā, ko iespēja Čiličs. droši turoties vadībā viņš arī nonāca līdz rezultātam 5:3 un savas serves. Lai arī pretiniekam tika dotas divas iespējas atspēlēties, tomēr beigās mačs noslēdzas pēc Del Potro sitiena autā – četrās stundās un 38 minūtēs uzvara Čiličam. horvātam tas iznāca kā labs revanšs pēc zaudējuma „US Open” ceturtdaļfinālā, kurā viņš zaudēja pēc seta un breika vadības. „Viņš spēlē lieliski”, uzvarētāju slavēja argentīnietis. „Uzvarēja turnīru gada sākumā, nedomāju, ka viņš apstāsies arī nākamajā kārtā”. Tikmēr horvāts atzina, ka uzvaras pamatā bijusi spēja pilnībā koncentrēties katrai epizodei un fiziskā izturība.

Rodiks lauž spēles gaitu un pieveic Gonzalesu

Čiliča pretinieks tika noskaidrots vēlajā spēlē starp amerikāni Endiju Rodiku un čīlieti Fernando Gonzalesu, un arī šī spēle bija ļoti līdzīga un ilga. Pirmajā setā iespēja tikt pie breika bija Gonzalesam, tomēr viņš to neizmantoja, uz ko rezultatīvi atbildēja Rodiks, uzreiz laužot čīlieša servi. ar to bija gana, lai pirmo setu uzvarētu ar 6:3. Otrajā setā savu iespēju garām palaida Rodiks un tapa sodīts – sestajā geimā čīlietis nokausēja Rodiku un vēlāk noslēdza setu savā labā ar identisko 6:3. Trešajā setā krietni aktīvāk spēlēja Gonzaless, sasitot ļoti daudz sitienus no labās. Tikmēr Rodiks bija pārāk pasīvs, kas noveda pie loģiska iznākuma. Devītajā geimā amerikānis tika nobreikots uz nulles, bet uzreiz pēc tam Gonzaless izservēja setu – 6:4.

Piekopjot izvēlēto stratēģiju – turēt pēc iespējas ilgāk bumbu spēlē pie pretinieka serves, Gonzaless arī ceturto setu varēja sākt ar breiku, tomēr Rodiku paglāba serve. Nedaudz vēlāk ar lielu veiksmes palīdzību (divas reizes bumbiņa no tīkla nokrita Gonzalesa pusē) Rodikam jau bija divas breikbumbas, taču realizēt viņš tās nespēja. Šādi pavērsieni mačā amerikānim ļāva atgūt ticību uzvarai – 10. geimā viņam pat bija četras setbumbas pie pretinieka serves, tomēr atkal nekā. Kad visi jau domāja, ka būs taibreiks (12. geimā 40:0 pie Gonzalesa serves), čīlietis pamanījās pieļaut vairākas kļūdas pēc kārtas un izlaida uzvaru šajā geimā, līdz ar to arī zaudējot setu – 5:7. Tas, šķiet, psiholoģiski salauza čīlieti, jo izšķirošā seta sākumā viņš ātri zaudēja trīs geimus pēc kārtas, pa vidu salaužot arī raketi. Šajā brīdī Gonzaless nomainīja kreklu – uzvilka baltas krāsas, kas šajā brīdī vairāk izskatījās kā „baltais karogs”. Saasināt cīņu labākais Čīles tenisists vairs nespēja un spēli noslēdza ar dubultkļūdu – 2:6 piektajā setā.

Pārējos ceturtdaļfinālistus noskaidros rīt

Rīt turnīrā noskaidros atlikušos ceturtdaļfinālistus. Ja Rodžera Federera, Novaka Džokoviča un Žo-Vilfrīda Tsongas uzvaras bukmeikeri prognozē visai droši, tad par spēli Nikolajs Davidenko pret Fernando Verdasko viedokļi dalās, un iespējams tieši tā būs rītdienas interesantākā cīņa.

”Australian Open” vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Rafael Nadal - Ivo Karlovic6:4 4:6 6:4 6:4
(14) Marin Cilic - (4) Juan Martin Del Potro5:7 6:4 7:5 5:7 6:3
(5) Andy Murray - (33) John Isner7:6(4) 6:3 6:2
(7) Andy Roddick - (11) Fernando Gonzalez6:3 3:6 4:6 7:5 6:2

Atlikušās 4. kārtas spēles

SpēleBetsafe.com prognoze
(1) Roger Federer - (22) Lleyton Hewitt1.07-7.50
(3) Novak Djokovic - Lukasz Kubot1.02-12.00
(6) Nikolay Davydenko - (9) Fernando Verdasco1.35-3.04
(10) Jo-Wilfried Tsonga - (26) Nicolas Almagro1.10-6.21

Izmantotie resursi:
australianopen.com

     [+] [-]

, 2010-01-24 16:16, pirms 14 gadiem
raksts ievietots ļoti ''ātri''....

     [+] [-]

, 2010-01-24 16:26, pirms 14 gadiem
sporta centrā laikam visi smagi koduši vakar, ka tik ātri ievieto jaunās ziņas

  +2 [+] [-]

, 2010-01-24 16:28, pirms 14 gadiem
Pēdājā spēle tikai nesen beidzās...

  +2 [+] [-]

, 2010-01-24 16:28, pirms 14 gadiem
tikko beidzās rodika un gonzalesa spēle

     [+] [-]

, 2010-01-24 16:30, pirms 14 gadiem
Inpetto rakstīja: raksts ievietots ļoti ''ātri''....
nu pagaidija kamer beidzas visas spēles tapat lielākie interesenti paši apskatijas
Bet potro un čiliča spēle bija īsts trilleris =]
Gonzo parādija jauno raketes dauzīšanas tehniku

  +6 [+] [-]

, 2010-01-24 16:33, pirms 14 gadiem
Nu piedodiet, ka neliku par katru speeli atsevishkji, bet gan peec dienas peedeejaa macha

     [+] [-]

, 2010-01-24 16:34, pirms 14 gadiem
Leeeroy rakstīja: nu pagaidija kamer beidzas visas spēles tapat lielākie interesenti paši apskatijas
Bet potro un čiliča spēle bija īsts trilleris =]
Gonzo parādija jauno raketes dauzīšanas tehniku
kas tur jauns bija tajā raketes dauzīšānas tehnikā?

     [+] [-]

, 2010-01-24 16:35, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Nu piedodiet, ka neliku par katru speeli atsevishkji, bet gan peec dienas peedeejaa macha
Paldies! Tagad būs skaidrība!

     [+] [-]

, 2010-01-24 16:41, pirms 14 gadiem
Gonzalezu gan vairāk nolauza hai fai sistēma, nekā Rodiks Tur nu gan bija kurjozistiska spēle, iedot pieci līnij tiesnesim Pašam personīgi interesē gaidāmā spēle Hewitt - Federer

     [+] [-]

, 2010-01-24 16:45, pirms 14 gadiem
Gonzaleza-Rodika spele bija loti baudāma.
Likās jau ka Gonzalezs paņems, bet beigās sastresojas

     [+] [-]

, 2010-01-24 17:25, pirms 14 gadiem
ta Gonza man patīk aizvien vairāk foršs čalis

     [+] [-]

, 2010-01-24 18:36, pirms 14 gadiem
es 4. setu skatījos ap 11. - 12. dienā/. . . ......

     [+] [-]

, 2010-01-24 20:28, pirms 14 gadiem
yeaaaa, cilics pieveica putrinu

     [+] [-]

, 2010-01-24 21:21, pirms 14 gadiem
Gonzales bija mans favorīts mačā, žēl, ka tā - man viņa spēle šķiet saistošāka.
Mačs tiešām bija baudāms