Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

WTA ranga pirmā rakete Ešlija Bārtija paziņo par karjeras beigām 25 gadu vecumā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

WTA ranga pirmā rakete Ešlija Bārtija paziņo par karjeras beigām 25 gadu vecumā
Ešlija Bārtija pēc triumfa 2022. gada ''Australian Open''. Foto: Imago Images/Scanpix

Pavisam negaidīti par karjeras beigām 25 gadu vecumā paziņojusi līdzšinējā WTA ranga pirmā rakete, trīskārtējā Grand Slam uzvarētāja Ešlija Bārtija no Austrālijas.

''Es noslēdzu profesionālas tenisistes karjeru. Tā ir pirmā reize, kad to saku skaļi, un, jā, to ir grūti pateikt, taču esmu priecīga un gatava. Sirdī jūtu, ka šis ir īstais brīdis man, kā cilvēkam, pamest profesionālo sportu,'' īpašā un emocionālā intervijā ar savu bijušo dubultspēļu partneri Keisiju Dellakvu sacīja Ešlija Bārtija.

''Vairs nespēju sevi piespiest nedz fiziski, nedz emocionāli, nedz kā citādi, lai pilnvērtīgi spētu sacensties augstākajā līmenī. Es zinu, cik daudz darba jāiegulda, lai parādītu savu labāko sniegumu. Savai komandai vairākkārt teicu, ka man vairs nav iekšā. Fiziski patiešām vairs nevaru neko dot. Esmu atdevusi pilnīgi visu šai skaistajai spēlei, ko sauc par tenisu, un esmu ar to apmierināta,'' turpināja Bārtija.

Austrāliete jau reiz uz brīdi karjeru pārtrauca. Tas notika 2014. gadā, kad Bārtijai bija vien 18 gadu, tenisistei atrodoties ārpus ranga divsimtnieka. 21 mēnesi ilgajā pauzē viņa izmēģināja spēkus kriketā, pārstāvot Brisbenas ''Heat'' vienību. Atgriežoties profesionālajā apritē, Bārtija nepilnu divu gadu laikā kļuva par stabilu Top 20 tenisisti.

''Zinu, ka jau iepriekš esmu pametusi tenisu, tomēr tas bija citādi. Esmu ļoti pateicīga tenisam par visu savu sapņu piepildīšanu un vēl vairāk, tomēr šis ir īstais brīdis nolikt malā raketi un piepildīt citus sapņus,'' potenciālu vēstures atkārtošanos noliedza austrāliete.

2021. gadā Bārtijai izdevās triumfēt Vimbldonas vienspēļu turnīrā, atzīstot, ka šis panākums ietekmējis viņas lēmumu: ''Visu dzīvi smagi strādāju šim vienam mērķim - uzvarai Vimbldonā. Kad to paveicu un piepildīju savu patiesāko sapni tenisā, mainījos gan kā sportiste, gan kā cilvēks. Pēc panākuma Londonā manī bija šī instinktīvā sajūta. Vien maza daļa manis nebija apmierināta un nejutās piepildīta. Karjeras otrajā pusē mainīju perspektīvu - mana labsajūta nebija atkarīga no rezultātiem tenisa kortā.''

25 gadus vecā tenisiste šajā sezonā uzvarēja visās 11 cīņās, tiekot pie diviem tituliem. Bārtija triumfēja Adelaidas ''WTA 500'' turnīrā un gada pirmajās Grand Slam sacensībās ''Australian Open'', finālā divos setos pieveicot amerikānieti Danieli Kolinsu. Austrāliete 11 mačos zaudēja tikai vienā setā - sezonas pirmajā cīņā pret Koko Gaufu. ''Šķiet, ka aiziet no profesionālā sporta pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir mans perfektais veids, kā noslēgt karjeru,'' sacīja tenisiste.

Bārtija ir otrā tenisiste, kura, atrodoties ranga virsotnē, noslēgusi karjeru. 2008. gadā ar tādu pašu lēmumu izcēlās tobrīdējā pasaules pirmā rakete Žustīne Enāna. Pēc diviem gadiem gan beļģiete atgriezās profesionālajā sportā.

''Zinu, ka cilvēki mani nesapratīs, bet esmu ar to samierinājusies, jo zinu, ka Ešai Bārtijai ir tik daudz sapņu, ko viņa vēlas piepildīt, neietverot ceļošanu apkārt pasaulei un būšanu prom no ģimenes. Vienmēr esmu vēlējusies būt mājās. Tur, kur uzaugu,'' potenciālajiem kritiķiem priekšlaicīgi atbildēja austrāliete.

Bārtija, kura par WTA ranga līderi pirmo reizi kļuva 2019. gada jūlijā, planētas labākās tenisistes statusā pavadīja 121 nedēļu, kas ir septītais visu laiku labākais rādītājs. Austrāliete 114 nedēļas pēc kārtas bija ranga pirmajā pozīcijā, iepaliekot vien no Štefijas Grāfas, Serēnas Viljamsas un Martinas Navratilovas.

Karjeras laikā austrāliete izcīnīja 15 vienspēļu titulus, no kuriem trīs bija Grand Slam - 2019. gada ''French Open'', 2021. gada Vimbldona un 2022. gada ''Australian Open''. Ņujorkā notiekošajā ''US Open'' 25 gadus vecā sportiste divreiz aizkļuva līdz ceturtajai kārtai jeb astotdaļfinālam - 2018. un 2019. gadā.

Ešlija Bārtija ir 14. visu laiku pelnošākā tenisiste. Karjerā austrāliete nopelnīja 23,8 miljonus ASV dolāru.

Sportiste savā ''Instagram'' kontā paziņojusi, ka tuvākajā laikā organizēs preses konferenci, kurā sniegs plašāku ieskatu par negaidīto lēmumu noslēgt karjeru un atbildēs uz žurnālistu un līdzjutēju jautājumiem.

Izmantotie resursi:
https://www.wtatennis.com/news/2546...

1 2 57 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2022-03-23 04:58, pirms 2 gadiem
opppāā..

  -2 [+] [-]

, 2022-03-23 05:32, pirms 2 gadiem
Gan jau būs atpakaļ

  +1 [+] [-]

, 2022-03-23 05:55, pirms 2 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Gan jau būs atpakaļ
Es arī domāju, ka pēc kāda gada varbūt dažiem, būs atpūtusies no tenisa un gan jau atgriezīsies.
Slēpts komentārs: Pritons26

 +10 [+] [-]

, 2022-03-23 06:25, pirms 2 gadiem
A kur ir teikts, ka profesionāli ar sportu jānodarbojas līdz pakustēt nevar?
Skaisti.
Ja arī pēc laika atkal noilgosies pēc sacensību gara un izmēğinās savus spēkus, nekā slikta tajā neredzu.

  +7 [+] [-]

, 2022-03-23 06:49, pirms 2 gadiem
Pareizi ir. Titulu Wimbldonā ko sapņoja dabūja, naudu arī sapelnījusi pa šiem gadiem vairāk kā citas par kādiem 10 gadiem garākā karjerā, tā ka nu var izbaudīt dzīvi kamēr jauna.

  +4 [+] [-]

, 2022-03-23 08:17, pirms 2 gadiem
kukberns rakstīja: A kur ir teikts, ka profesionāli ar sportu jānodarbojas līdz pakustēt nevar?
Skaisti.
Ja arī pēc laika atkal noilgosies pēc sacensību gara un izmēğinās savus spēkus, nekā slikta tajā neredzu.
It sevišķi vēl dāmu sportistēm, kuras, ja grib bērnus un ģimeni tad tas viss jāierēķina karjeras laikā. Šeit meiča savu naudu un panākumus sapelnījusi, 25 gadu vecumā var sākt pievērsties citām lietām. Neredzu problēmu.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-23 08:20, pirms 2 gadiem
Ne visi prot tik cienīgi nobeigt karjeru,kad esi pašā virsotnē.Mēs,līdzjūtēji, to varbūt neizprotam.Gribās skatīt spēcīgu spēlētāju vēl un vēl,bet sportista dvēselē taču neielīdīsi.

     [+] [-]

, 2022-03-23 08:25, pirms 2 gadiem
Vispār bomba. Acīmredzot, tāpat kā svarcēlājai Rebekjai Kohai kāds vecis galvu sagrozōijis, vai arī pirmdzimtais gaidāms. ņemot vērā, ka pašai tikai 25 gadi, tad, visticamāk, atgriezīsies pec 2-3 gadiem!

  -2 [+] [-]

, 2022-03-23 08:50, pirms 2 gadiem
...nu, nedrīkst dāmām maksāt tik pat cik večiem...izdomā, ka zeķubiksēm naudas pietiks līdz mūža beigām un tad sākas - negribu strādāt/spēlēt...cita lieta ir vīri, kuriem jādomā kā ģimeni nodrošināt pārmaiņu vējos un nevar mest plinti krūmos kamēr paši kust...paskatiet uz Nadalu, Džoko, Ronaldo futbolā, u.c.

     [+] [-]

, 2022-03-23 09:22, pirms 2 gadiem
Pat ātrāk par Biedriņu Interesanti ka BIedriņu zākā par karjeras beigšanu 28 gados, kamēr Bārtijai ir respect par to ka izvēlējās dzīvi ārpus tenisa vien 25 gados... Ej nu saproti.
Slēpts komentārs: Davz

  +3 [+] [-]

, 2022-03-23 09:37, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...nu, nedrīkst dāmām maksāt tik pat cik večiem...izdomā, ka zeķubiksēm naudas pietiks līdz mūža beigām un tad sākas - negribu strādāt/spēlēt...cita lieta ir vīri, kuriem jādomā kā ģimeni nodrošināt pārmaiņu vējos un nevar mest plinti krūmos kamēr paši kust...paskatiet uz Nadalu, Džoko, Ronaldo futbolā, u.c.
Jā, Nadals, Džoko un Ronaldo joprojām nodarbojas ar sportu, lai nodrošinātu ģimeni...

Viņiem ir pietiekami daudz naudas, lai mierīgi nodrošinātu 100 paaudzes.

  +4 [+] [-]

, 2022-03-23 09:40, pirms 2 gadiem
Davz rakstīja: Grūti spriest, vai tas tā īsti ir "cienīgi". Cienīgi būtu viņai aiziet, kad jau pati jūt, ka no top 50 vai top 100 krīt ārā, spēlēt, kamēr esošā forma un prasme vēl ļauj.
Cienīgi ir aiziet no sporta, kad tu izvēlies, nevis kad to uzskata par pieņemamu skatītāji.

Katrs dzīvo savu dzīvi, katrs izvēlas, kā labāk dzīvot sev.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-23 09:45, pirms 2 gadiem
Peso ķešā, vienīgi US Open GS Singles pietrūkst. Visādi citādi visu sasniegusi tāpat.

  -2 [+] [-]

, 2022-03-23 09:51, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...nu, nedrīkst dāmām maksāt tik pat cik večiem...izdomā, ka zeķubiksēm naudas pietiks līdz mūža beigām un tad sākas - negribu strādāt/spēlēt...cita lieta ir vīri, kuriem jādomā kā ģimeni nodrošināt pārmaiņu vējos un nevar mest plinti krūmos kamēr paši kust...paskatiet uz Nadalu, Džoko, Ronaldo futbolā, u.c.
Tu esi deģenerāts!

  +4 [+] [-]

, 2022-03-23 09:52, pirms 2 gadiem
Viss ir jauki. Bārtijai tas bija darbiņš ar noteiktu mērķi, kas ir paveikts. Rodžeram tā ir visa dzīve. Katram savs

Nekur neizlasīju, ka viņa vēlas pazust no ranga. Šonedēļ viņu vēl neviena nevar izmest no 1.vietas, tā kā statistika vēl mainīsies.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-23 09:54, pirms 2 gadiem
Liela sapņotāja Ešlija. Nu lai jau piepildās nākamie.

  -2 [+] [-]

, 2022-03-23 09:59, pirms 2 gadiem
esprets rakstīja: Jā, Nadals, Džoko un Ronaldo joprojām nodarbojas ar sportu, lai nodrošinātu ģimeni...

Viņiem ir pietiekami daudz naudas, lai mierīgi nodrošinātu 100 paaudzes.
Tu savas ģimenes vajadzības nesalīdzini ar šo kungu ģimeņu vajadzībām...tā nauda, kas šodien pieder, var arī nebūt rīt....palasi kaut vai cik Holivudas zvaigznes maina savas mājas, jo nevar pavilkt izmaksas, kad karjera beidzas...

     [+] [-]

, 2022-03-23 10:04, pirms 2 gadiem
The one and the only rakstīja: Tu esi deģenerāts!
Neapsaukājies, jo liecina par tavu neaudzinātību ....te ir fanu diskusiju telpa ....izsakām viedokļus par raksta tēmu!

  +1 [+] [-]

, 2022-03-23 10:21, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Neapsaukājies, jo liecina par tavu neaudzinātību ....te ir fanu diskusiju telpa ....izsakām viedokļus par raksta tēmu!
Viņš neapsaukājas. Viņš saka par Tevi patiesību, jo Tu esi deģenerāts. Un Tu esi arī stulbenis.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-23 10:21, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...nu, nedrīkst dāmām maksāt tik pat cik večiem...izdomā, ka zeķubiksēm naudas pietiks līdz mūža beigām un tad sākas - negribu strādāt/spēlēt...cita lieta ir vīri, kuriem jādomā kā ģimeni nodrošināt pārmaiņu vējos un nevar mest plinti krūmos kamēr paši kust...paskatiet uz Nadalu, Džoko, Ronaldo futbolā, u.c.
Tu krupi tikai pamēģini kādreiz aiziet pensijā

  +1 [+] [-]

, 2022-03-23 10:23, pirms 2 gadiem
Ja pati sasniegusi, ko gribēja un nav vairs motivācijas tālāk kapāt, tad priekš kam to vajag? Ar 20 ļamiem dzīve nodrošināta un var pievērsties kam vien vēlās, lai pavadītu brīvo laiku.

  -2 [+] [-]

, 2022-03-23 10:24, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Neapsaukājies, jo liecina par tavu neaudzinātību ....te ir fanu diskusiju telpa ....izsakām viedokļus par raksta tēmu!
Viņš Tevi par deģenerātu nosauca, tāpēc, ka Tu salīdzini divas nesalīdzināmas lietas. Tavi komentāri ir smieklīgi.🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2022-03-23 10:27, pirms 2 gadiem
einars17 rakstīja: Viņš neapsaukājas. Viņš saka par Tevi patiesību, jo Tu esi deģenerāts. Un Tu esi arī stulbenis.
kad cilvēkam nav argumentu diskusijai, tad viņš sāk lamāties un apvainot citus....un kas tad būtībā ir šis cilvēks?....nu Tu jau atbildi pateici!

  -1 [+] [-]

, 2022-03-23 10:35, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: kad cilvēkam nav argumentu diskusijai, tad viņš sāk lamāties un apvainot citus....un kas tad būtībā ir šis cilvēks?....nu Tu jau atbildi pateici!
Tu esi lielāks deģenerāts, nekā es domāju. Un arī vēl lielāks stulbenis, nekā es domāju. Tev vienkārši nepatīk, kad par Tevi saka patiesību. Tu ar katru savu komentāru apkauno sevi tikai vēl vairāk. Viņam ir argumenti, vienkārši viņš nevēlas ar tādu stulbeni, kā Tu iielaisties strīdos. Viņš Tam jēgu neredz.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-23 10:44, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ja pati sasniegusi, ko gribēja un nav vairs motivācijas tālāk kapāt, tad priekš kam to vajag? Ar 20 ļamiem dzīve nodrošināta un var pievērsties kam vien vēlās, lai pavadītu brīvo laiku.
Nedomāju, ka Bārtijai būs "brīvais laiks". Noteikti atradīs sev nodarbi pa prātam, viņa ir mērķtiecīga un domājoša sieviete. Man domāt, ka viņa vairāk pievērsīsies Austrālijas aborigēnu tēmai, asinis darīs savu un problēmu tur daudz

  -3 [+] [-]

, 2022-03-23 10:44, pirms 2 gadiem
Pārāk jauna, lai beigtu karjeru, bet pieteikami, lai atgrieztos. Visādi dzīvē notiek.

     [+] [-]

, 2022-03-23 10:47, pirms 2 gadiem
vorkuta rakstīja: Nedomāju, ka Bārtijai būs "brīvais laiks". Noteikti atradīs sev nodarbi pa prātam, viņa ir mērķtiecīga un domājoša sieviete. Man domāt, ka viņa vairāk pievērsīsies Austrālijas aborigēnu tēmai, asinis darīs savu un problēmu tur daudz
Nav vajadzības atkārtot to pašu, ko es teicu.

     [+] [-]

, 2022-03-23 10:50, pirms 2 gadiem
Pēc gada diviem atgriezīsies.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-23 10:51, pirms 2 gadiem
Man liekas, šādos lēmumos ir divi faktori, veselība, jo sportists tomēr vislabāk apzinās, kādā stāvoklī ir ķermeņa resurss, otrs, ambīcijas(izsalkums), ja uguns vairs nedeg, tad nedeg.
Te tika pieminēts Biedriņš, tad varam arī ņemt viņu kā piemēru, kas notiek, ja vairs uguns nedeg, tad labāk iet prom. Biedriņš aizgāja mazliet par vēlu, bet tur noteikti vairāk bija finansiālā puse, jo loģika pieprasīja paņemt maksimumu finansiāli.

  -2 [+] [-]

, 2022-03-23 10:55, pirms 2 gadiem
Sosku tenisa 25 jau skaitas veterans, tur daudzas jau tani vecuma beidz spelet, vai ari dara to nenopietni! Ivanovica kas bija pirma rakete labu laiku ari 26 gados jau beidza spelet, labi, vinai modes lietas un taa, shitaa jau drizak ar aborigeniem chillos

  +1 [+] [-]

, 2022-03-23 10:55, pirms 2 gadiem
Sevastova ari bija atmetusi

  +1 [+] [-]

, 2022-03-23 10:55, pirms 2 gadiem
Edzin ko tu? Visaadi gadas jaa

  -2 [+] [-]

, 2022-03-23 10:58, pirms 2 gadiem
Biedrinu pieminet nevieta, vinsh kaa caca beidza karjeru 28 gados
Vechi ja beidz karjeru tik atri tad tur ir veseliba, narkats/dops vai ari restes, nu citaadi nemedz but pa lielam
Biedrinsh ir caca!!!
1 2 57 komentāri