Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers karjeras pēdējo spēli aizvadīs kopā ar ilggadējo sāncensi Nadalu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Federers karjeras pēdējo spēli aizvadīs kopā ar ilggadējo sāncensi Nadalu
Rafaels Nadals un Rodžers Federers. Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais tenisists Rodžers Federers, kurš nesen paziņoja par karjeras noslēgšanu, rīt savu pēdējo maču profesionālajā tenisā aizvadīs dubultspēlē plecu pie pleca ar citu sporta veida leģendu Rafaelu Nadalu.

Federers un Nadals Londonā, "O2" arēnā, rīt piedalīsies "Laver Cup" izcīņā Eiropas komandas sastāvā, kur dubultspēlē tiksies ar Pasaules komandas pārstāvjiem, amerikāņiem Džeku Soku un Frensisu Tiafo.

"Tas būs lieliski. Neesmu drošs, ka varēšu to visu izturēt, bet mēģināšu. Sajūtas ir pavisam savādākas. Esmu priecīgs, ka viņš ir manā komandā, nevis mums jāspēlē vienam pret otru," pirms gaidāmā notikuma citēts Federers. Ilgus gadus atrodoties tenisa elitē, Federers un Nadals bijuši vieni no sīvākajiem konkurentiem, bet šveicietis 41 gada vecumā nolēmis likt karjerai punktu.

"Šī būs neaizmirstama spēle. Viens no svarīgākajiem, ja ne pat pats svarīgākais spēlētājs manā tenisista karjerā dodas prom. Tas noteikti būs sarežģīts brīdis. Degu nepacietībā un esmu pateicīgs par iespēju spēlēt kopā ar viņu," izteicās piecus gadus jaunākais spānis. "Laver Cup" turpināsies arī piektdien un sestdien, bet tad Federera vietu ieņems itālis Mateo Beretīni.

ATP tūrē abi savā starpā tikušies 40 reižu, no kurām 24 pārāks bijis Nadals. Tieši šādu dueļu skaitu šveicietis un spānis aizvadījuši arī turnīru finālspēlēs, kur arī pārsvars Nadalam [14 pret 10]. Iepriekšējā tikšanās reizē, 2019. gada Vimbldonas "Grand Slam" pusfinālā gan uzvaru izcīnīja Federers. Gan viens, gan otrs jau iegājuši vēsturē kā vieni no visu laiku izcilākajiem tenisistiem - ATP rangā joprojām trešo vietu ieņemošais Nadals izcīnījis visvairāk "Grand Slam" titulu vīriešu tenisa vienspēļu vēsturē [22], bet Federa rēķinā 20 uzvaras.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/62...