Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dulgeru nosargā Varšavas titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dulgeru nosargā Varšavas titulu
Aleksandra Dulgeru un Žī Žena
Foto: Adams Nurkjevics, MEDIASPORT

Varšavas WTA ''Premier'' kategorijas turnīrā otro gadu pēc kārtas uzvarējusi rumāniete Aleksandra Dulgeru, kura šodien finālā divos setos ar 6:3, 6:4 pārspēja ķīnieti Žī Ženu, izcīnot karjeras otro vienspēļu titulu.

Neskatoties uz ''French Open'' tuvošanos, Varšavas turnīrā sastāvs šajā nedēļā bija itin cienījams. Bija ieradušās divas ranga pirmā desmitnieka pārstāves – Karolīna Vozņacki (Nr.3) un Jeļena Dementjeva (Nr.6), kā arī vēl vairākas spēcīgas tenisistes. Vozņacki, joprojām izaicinot likteni un spēlējot ar potītes savainojumu, bija spiesta izstāties 3. kārtā jeb ceturtdaļfinālā pēc zaudēta pirmā seta pret Ženu, savukārt Dementjeva zaudēja jau savā pirmajā mačā, piekāpjoties bulgārietei Tsvetanai Pironkovai. Finālu sasniedza jau pieminētā Žena un pērnā gada čempione Dulgeru, kura, starp citu, 2009. gadā šeit uzvarēja no kvalifikācijas.

Pirmajos četros geimos uzvarēja servētājas, bet piektajā geimā Dulgeru atstāja ķīnieti ''sausā'' pie viņas serves un pārņēma vadību – 3:2. Nedaudz vēlāk rumāniete ieguva vēl vienu breiku un tuvojās uzvarai pirmajā setā – 5:2. Paliekot uzticīga nervozitātei izšķirošos geimos, pērnā gada čempione nespēja izservēt setu, savu servi zaudējot uz nulles. – 5:3. Tiesa, Žena nebija spējīga pagarināt setu, jau nākamajā geimā dodot pretiniecei setbumbas. Trīs izdevās atspēlēt, taču ar ceturto Dulgeru pielika punktu setam, izmantojot Žī nepilnvērtīgo saīsināto sitienu – 6:3.

Otrā seta sākumā Dulgeru izvirzījās vadībā ar 2:0, taču uzreiz atdeva iegūto breiku. Žena spēja izmantot rumānietes pirmās serves problēmas. Žena pēc tam beidzot uzvarēja savas serves geimu, panākot 2:2. Savu servi ķīniete nebija noturējusi kopš pirmā seta 3. geima. Piektajā geimā Žena atkal nobreikoja Dulgeru un atkal uz nulles! Iegūto pārsvaru gan Ķīnas otrajai raketei nebija lemts nosargāt, jo 8. geimā viņa zaudēja savu servi, ļaujot Dulgeru izlīdzināt rezultātu – 4:4. Aleksandra pēc tam viegli noturēja savu servi, liekot ķīnietei servēt par mača turpināšanu. Žena no 40:15 deva Dulgeru mačbumbu. To izdevās atspēlēt ar forehand sitienu pa līniju, taču Ženas kļūda nākamajā izspēlē deva rumānietei otro iespēju. To Dulgeru nelaida garām, pieliekot punktu šim finālam – 6:3, 6:4.

20 gadus vecajai Dulgeru šodien izcīnītais tituls ir otrais WTA tūrē. Starp citu, abi iegūti tieši Varšavā. Par šīs nedēļas pūlēm viņa atalgota ar 470 ranga punktiem un 98 500 dolāru prēmiju, savukārt Žena, kura titulu gaida kopš 2006. gada (Stokholma), tiks pie 320 punktiem un 52 500 dolāru prēmijas.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-05-22 17:20, pirms 14 gadiem
Dulgheru ir riktiigs "spaanjveidiigais maala grauzeejs'".

Pagaajushgad no kautkaadas 200 vietas atnaaca , ieraudziija , uzvareja Varshavas turniiru, Tad veel paaris ITF turniirus uz maala . Arii shogad rezultaati uz hard bija nekaadi.