Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa ar lielām grūtībām uzvar 16 dubultkļūdas saservējušo Dodānu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa ar lielām grūtībām uzvar 16 dubultkļūdas saservējušo Dodānu
Simona Halepa
Foto: AP/Scanpix

WTA ranga līdere Simona Halepa jau savā pirmajā spēlē tuvojās Maiami turnīra izejai, tomēr spēja atspēlēties mačā pret Francijas tenisisti Oseanu Dodānu – 3:6, 6:3, 7:5.

Spēcīgi sitošā Oseana Dodāna pēdējā setā divreiz nenosargāja breika pārsvaru, esot vadībā ar 3:1 un 4:2, abos gadījumos pēc breika iegūšanas zaudējot jau nākamajā serves geimā. Ar servēšanu Francijas tenisistei lielas problēmas – pirmās serves precizitāte tikai 43%, bet ar otro servi uzvarēti tikai 38% punktu (24/64). Dodāna izcēlās ar 16 dubultkļūdām, tādā veidā Halepai uzdāvinot vairākus geimus.

Simonai Halepai ļoti sarežģītājā mačā uzvarēt izdevās, pateicoties labākai izturībai. Krietni sagurusī Dodāna cīņas izskaņā vairs nebija gatava garām izspēlēm un centās saīsināt punktus, bet tādā tenisā daudz kļūdījās. Oseanai 11. geimā trīs kļūdas, pēc kurām Halepa ieguva breikbumbu un to realizēja ar uzbrukumu pretinieces otrajai servei. Simona pēc tam ar "sauso" serves geimu pielika punktu problemātiskajam mačam.

Rumānijas tenisistei 2:06 stundas ilgajā mačā vairākas reizes bija veselības bažas. Simonai pēc 1. seta un 2. setā pēc trešā geima bija nepieciešama mediķu palīdzība sāpošam kaklam, bet 3. seta devītajā geimā viņa kritienā izmežģīja labo potīti, tiesa, šoreiz tika sveikā cauri bez nopietna savainojuma. Halepa notikumiem bagātajā mačā arī tika brīdināta par raketes sadauzīšanu, kas notika pēc viena no viņai šajā mačā neraksturīgi daudzajiem neprecīzajiem uzbrukumiem.

Kopumā gan krietni vairāk kļūdu daudz agresīvāk spēlējušajai Dodānai, kura sakrāja 52 nepiespiestās kļūdas, Halepai precīzi uz pusi mazāk. Neatvairītajos sitienos Dodānai +15 (35-20) un arī ļoti daudz tādu uzbrukumu, pēc kuriem Halepa tika līdz bumbiņai, tomēr zaudēja izspēlē. Un tomēr, neskatoties uz iespaidīgo spēli, Francijas tenisiste neaizsniedzās līdz savai otrajai Top 10 uzvarai. Pirmo viņa guva pagājušā gada maijā Madridē pret tā laika piekto numuru Dominiku Cibulkovu.

Kamēr Halepai ceturtdien bija pirmais mačs šī gada "Miami Open", Dodāna spēlēja jau ceturto. Interesanti, ka viņa potītes savainojuma dēļ izstājās kvalifikācijas 2. kārtā jeb finālā, bet pēc tam bija pietiekami vesela, lai kā laimīgā zaudētāja varētu spēlēt pamatturnīrā un tur ne vien 1. kārtā trīs setu mačā uzveikt Veroniku Sepedi Roigu, bet arī pēc tam 2. kārtā vēl vienā ilgā mačā būt tuvu ranga līderes izslēgšanai.

Halepa sesto reizi spēlē Maiami, kur viņai labākais rezultāts ir pusfināls 2015. gadā. Savukārt pērn Simona zaudēja ceturtdaļfinālā. Tā kā Karolīnai Vozņacki Maiami jāaizstāv vairāk punktu (650 no fināla), Halepa jau garantējusi palikšanu 1. vietā arī pēc Maiami turnīra. Simona tādējādi būs sakrājusi 21 nedēļu ranga virsotnē, noķerot Mariju Šarapovu un Treisiju Ostinu (dalīta 14. vieta ranga līderu valdīšanas ilguma sarakstā).

No Top 10 spēlētājām jau pirmajā mačā zaudēja Karolīna Garsija, kurai pagalam nesekmīga uzstāšanās pret Elisonu Riski – 3:6, 1:6. Amerikāniete, kura, starp citu, pieminētajā kvalifikācijas finālā ar 6:1 pieveica pilnu maču neizturējušo Dodānu, piekto reizi pārspēja ranga pirmā desmitnieka tenisisti. Septītajā vietā esošās Garsijas uzvarēšana Riskei ir otrā labākā uzvara aiz Agņeškas Radvaņskas (#3) apspēlēšanas 2017. gada janvārī Šeņdžeņā.

Trīskārtējā čempione Viktorija Azarenka izglabās no zaudējuma 1. setā pret Medisonu Kīsu, un amerikāniete drīz izstājās kreisās kājas savainojuma dēļ, kad Azarenka bija vadībā ar 7:6(5), 2:0. Kīsai 1. setā vispirms bija breika pārsvars (5:3) un vēlāk arī 12. geimā uzņemšanā divas setbumbas. Vika pirmo atspēlēja ar saīsināto sitienu, bet otrās setbumbas izspēlē Kīsa kļūdījās ar "backhand" sitienu, bumbiņu raidot tīklā. Uzreiz pēc zaudējuma taibreikā Medisona saņēma ārstes palīdzību, bet pēc nokļūšanas iedzinējos ar setu un breiku viņa pārtrauca maču.

"Miami Open", WTA "Premier Mandatory" turnīrs uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti 22. martā

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – Oceane Dodin3:6 6:3 7:5
(3) Garbine Muguruza – Amanda AnisimovaUzvara bez cīņas
(5) Karolina Pliskova – Ekaterina Makarova7:5 7:5
Alison Riske – (7) Caroline Garcia6:3 6:1
(10) Angelique Kerber – Johanna Larsson6:2 6:2
Carina Witthoeft – (12) Julia Goerges7:6(2) 4:6 6:4
(13) Sloane Stephens – Ajla Tomljanovic6:1 6:3
Victoria Azarenka – (14) Madison Keys7:6(5) 2:0
Monica Niculescu – (17) Magdalena Rybarikova6:3 6:3
Zarina Diyas – (18) Svetlana Kuznetsova6:1 6:3
(20) Anastasija Sevastova – Alize Cornet7:5 6:4
(23) Anastasia Pavlyuchenkova – Aliaksandra Sasnovich6:2 3:6 6:2
Christina McHale – (25) Barbora Strycova6:1 6:4
Yafan Wang – (27) Carla Suarez Navarro7:5 6:3
(30) Agnieszka Radwanska – Alison Van Uytvanck6:3 7:6(4)
Su-Wei Hsieh – (32) Sorana Cirstea7:5 6:2