Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Jankovičai Melburnā fiasko 3. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jankovičai Melburnā fiasko 3. kārtā
Aļona Bondarenko
Foto: AFP/Scanpix

Bijusī WTA ranga līdere Jeļena Jankoviča no Serbijas negaidīti piedzīvojusi zaudējumu ''Australian Open'' 3. kārtā, divos setos piekāpjoties ukrainietei Aļonai Bondarenko – 2:6, 3:6.

Jankoviča, kura 2008. gadā Melburnā aizspēlējās līdz pusfinālam, šī gada turnīra pirmajās divās kārtās kopumā bija zaudējusi tikai astoņus geimus, bet šodien piedzīvoja bezspēcīgu zaudējumu pret Aļonu Bondarenko. Interesanti, ka līdzšinējās deviņās savstarpējās spēlēs pret Bondarenko Jankoviča bija zaudējusi tikai vienu setu!

Šīs dienas mača pirmajā setā Jankoviča savu servi zaudēja trīs reizes un kapitulēja ar 2:6. Otrajā setā nekas būtiski nemainījās. Lai gan sākumā viņai bija labas iespējas tikt pie 2:0 pārsvara, taču efekta vietā sanāca defekts – 1:4. Vienu breiku izdevās atgūt, taču uz neko vairāk viņa nebija spējīga. Seta beigās vēlreiz atdota sava serve un zaudējums ar 3:6. Aļona saņēma skaļas skatītāju ovācijas.

Bondarenko pirmo reizi kādā no ''Grand Slam'' turnīriem sasniegusi 4. kārtu. Aļona, kura šogad nav zaudējusi vēl nevienā spēlē (čempione Hobārtā), nākamajā kārtā tiksies ar Jī Žengu vai Marionu Bartoli, kurai Jankoviča sensacionāli zaudēja pagājušā gada ''Australian Open'' ceturtajā kārtā.

Labāk šodien veicās citai bijušajai WTA ranga līderei. Dinara Safina, kura pērn Melburnā spēlēja finālā, zaudēja tikai trīs geimus Lielbritāniju pārstāvošajai Elenai Baltačai – 6:1, 6:2. Jāatzīmē, ka Baltača, kura Melburnā spēlē dubultspēles ar mūsu Līgu Dekmeijeri, jau ar mača pirmajām izspēlēm Roda Leivera arēnā bija manāmi nervoza – viņai ''negāja'' ne serve, nedz arī izspēles un faktiski nebija nekādu variantu aizķerties šajā mačā. Trīs no septiņām reizēm serve tika zaudēta ar dubultkļūdu. Safinu tālāk gaida Marija Kiriļenko vai Roberta Vinči.

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Dinara Safina - Elena Baltacha6:1 6:2
(31) Alona Bondarenko - (8) Jelena Jankovic6:2 6:3

Atlikušie 3. kārtas spēļu pāri

Spēle
(1) Serena Williams - (32) Carla Suarez Navarro
(3) Svetlana Kuznetsova - Angelique Kerber
(4) Caroline Wozniacki - (29) Shahar Peer
(6) Venus Williams - Casey Dellacqua
(7) Victoria Azarenka - Tathiana Garbin
(9) Vera Zvonareva - Gisela Dulko
(10) Agnieszka Radwanska - (17) Francesca Schiavone
(11) Marion Bartoli - Jie Zheng
(13) Samantha Stosur - Alberta Brianti
(15) Kim Clijsters - (19) Nadia Petrova
(16) Na Li - (22) Daniela Hantuchova
(27) Alisa Kleybanova - Justine Henin
Maria Kirilenko - Roberta Vinci
Yanina Wickmayer - Sara Errani

Izmantotie resursi:
australianopen.com

     [+] [-]

, 2010-01-22 16:00, pirms 15 gadiem
redzeju machu
Aljona speleja loti parliecinoshi, Jankova totali haotiski
prieks par ukrainieti, atzistams sniegums