Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers pārspēj Nadalu pirmajā labdarībai veltītajā mačā

Federers pārspēj Nadalu pirmajā labdarībai veltītajā mačā
Rafaels Nadals un Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Uzvaru pirmajā no divām labdarības spēlēm, kurās iegūtie līdzekļi tiks ziedoti nabadzīgajām Āfrikas valstīm, izcīnījis ATP reitinga otrais numurs, Šveices tenisists Rodžers Federers, kurš visai nesaspringtā atmosfērā Cīrihē ar 4:6, 6:3, 6:3 uzveica pasaules pirmo "raketi", spāni Rafaelu Nadalu. Rīt abi sportisti tiksies vēlreiz, taču pārceļoties jau uz Nadala dzimto valsti Spāniju.

Rodžers Federers un Rafaels Nadals šovakar Šveices pilsētā Cīrihē aizvadīja pirmo no diviem ieplānotajiem labdarības mačiem, no kuriem visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Āfrikas nabadzīgajām valstīm. Rīt šī paša projekta ietvaros abi tenisisti tiksies vēlreiz Spānijas galvaspilsētā Madridē. Gada sākumā Nadals un Federers kopā ar vēl vairākiem top tenisistiem jau reizi piedalījās labdarības turnīrā, kas bija paredzēts Haiti zemestrīcē cietušajiem.

Spēli labāk iesāka Federers, kurš vispirms pārliecinoši uzvarēja pašam servējot, bet vēlāk tika līdz breikbumbai pie Nadala serves. Iegūt vadību ar 2:0 šveicietim gan neizdevās. Nākamajos geimos pārsvaru kortā lēnām sāka pārņemt spānis, kurš arvien biežāk apdraudēja pretinieku pie tā serves. 9. geimā Nadals ātri panāca divas iespējas breikot, jau kuras pirmajā izspēlē Federers sita tīklā, un ar 5:4 priekšā izgāja Rafa, kurš bez problēmām uzvarēja arī 10. geimu – 6:4 pirmajā setā.

Mājinieks nepadevās – otrā seta 2. geimā visai viegli pēc vairākām kļūdām savu geimu atdeva Nadals, kas nozīmēja 2:0 par labu Rodžeram. Turpinājumā labi spēlēja servētājs, taču viena iespēja atgūties Rafaelam Nadalam bija – 7. geimā viņš tomēr nespēja izmantot breikbumbu, bet vēlāk rezultātā setu zaudēja ar 3:6.
Izšķirošā seta 4. geimā Nadals tika priekšā pie Federera serves ar 40:15, taču tam sekoja trīs eisi un nepiespiestā kļūda Spānijas tenisista izpildījumā. Trīs geimus vēlāk "Fedex" maču spēja pavērst sev par labu - pie spāņa serves pirmo breikbumbu gan viņš sita autā, bet otro jau izspēlēja līdz Nadala kļūdai - 4:3 un serve Federeram. Viegli šveicietis uzvarēja savu geimu, bet vēlāk to pašu paveica arī pretiniekam servējot - uzvara Rodžeram Federeram visā mačā ar 4:6, 6:3, 6:3.

Īpaši saskumis pēc spēles nebija arī Rafaels Nadals, kurš pateicās skatītājiem par lielisko atmosfēru šodien, kā arī solīja interesantu maču rīt. Otra Āfrikas labdarībai veltītā spēle abu ATP līderu starpā rītvakar pulksten 20:00 pēc Latvijas laika Madridē.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +3 [+] [-]

, 2010-12-21 23:47, pirms 14 gadiem
Federers labākais

  +5 [+] [-]

, 2010-12-21 23:59, pirms 14 gadiem
kā Federers Rafam reklāmā solīja - 1.sets būs Z-svētku dāvana viņam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-12-22 10:48, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Tas ir lieliski ka divi pasaulē labākie tenisisti spēj sarikot maču priekš labdarības.. cepuri nost Rodžera un Rafas priekšā.. sezona jau taa bija ljoooti gara un traumatiska (Rafam), bet vel abi spēlē un dara to cēlu mērķu labā.. malači..
kolosāli teikts...esmu par Federeru,bet Spānijā noteikti vinnēs Nadals...un tas būs tikai forši...būs skaists teniss...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 12:30, pirms 14 gadiem
Nadals savās mājās parādīs savu raksturu, ko viņš vienmēr parāda izšķirošajā brīdī!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 14:28, pirms 14 gadiem
sportnetlv rakstīja: Nadals savās mājās parādīs savu raksturu, ko viņš vienmēr parāda izšķirošajā brīdī!
Kāda šķirba kas uzvar? Tā ir labdarības spēle un esmu pārliecināts, ka ne Rafa ne Rodžers neskrien pēc katras bumbiņas tā ka put korts, ko viņi darītu ja spēlētu kādā Grand Slam! Šos mačus drīzāk var nosaukt par vieglu treniņu, lai neiestagnētu pavisam ziemas pārtraukumā pietam cēlu mērķu labā!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 15:35, pirms 14 gadiem
Nadals šodien uzvarēs noteikti. Vakar Rafa atdeva uzvaru Federeram, gan otraja, gan treshajaa setaa vienu savu geimu apzinaati zaudejot. Nekads baigais kapins tur nebija, servetajs njeema, bet shodien Madridee esmu parliecinats, ka uzvara Nadalam. Visticamak, 2-1.