Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepai pagaidu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Halepai pagaidu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu
Simona Halepa. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Rumānijas tenisiste Simona Halepa (WTA 9.) saņēma pagaidu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpumu, paziņoja Starptautiskā tenisa integritātes aģentūra (ITIA).

ITIA paziņojumā norādīts, ka neatļautās vielas atrastas Halepas paraugā, ko viņa iesniegusi augustā "US Open" laikā. Viņas paraugā tika atrasta viela rokstadustats, kas stimulē asins sarkano šūnu ražošanu un tiek izmantota, lai ārstētu pacientus ar nieru problēmām.

Tāpat ITIA atklāja, ka tenisiste jau izmantoja iespēju pārbaudīt arī B provi, kurā arī tika konstatēta iepriekšminētā viela. "Kamēr sportiste ir saņēmusi pagaidu diskvalifikāciju, viņa nav tiesīga piedalīties sacensībās," teikts ITIA paziņojumā.

Halepa pēc tam sociālajos tīklos pauda pārsteigumu, sakot, ka tas ir viņas dzīves lielākais šoks. "Visas manas karjeras laikā manā prātā ne reizi nepavīdēja doma par krāpšanos, jo tas ir pilnīgi pretēji manai vērtību sistēmai," rumāniete rakstīja vietnē "Twitter".

"Cīnīšos līdz beigām, lai pierādītu, ka apzināti nekad neesmu lietojusi aizliegtās vielas, un ticu, ka agrāk vai vēlāk patiesība tiks noskaidrota," piebilda Halepa.

Viņa šo sezonu noslēdza septembra sākumā, paziņojot, ka šosezon vairāk neaizvadīs mačus, jo veiks deguna operāciju, kas atrisinātu elpošanas problēmas.

Kādreizējā planētas pirmā rakete Halepa šajā sezonā atgriezās ranga desmitniekā, pateicoties diviem WTA tituliem, kā arī sasniedza pusfinālu Vimbldonā, par ko gan ranga punktu neieguva. Savā sezonas pēdējā spēlē viņa nepārvarēja "US Open" pirmo kārtu, zaudējot ranga otrajā simtā esošajai ukrainietei Darjai Sņigurai.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-21 18:57, pirms gada
vimbldonas pusfināls jau nu nekā nevareja palidzēt jo punktus par to nepiešķīra

  +1 [+] [-]

, 2022-10-21 21:25, pirms gada
kā izteicās zinošie- tad lieto visi, iekrīt tie, kuriem vājāka medicīna, kas nespēj pienācīgi slēpt vielas pēdas

  -2 [+] [-]

, 2022-10-21 23:15, pirms gada
Chelubejs rakstīja: kā izteicās zinošie- tad lieto visi, iekrīt tie, kuriem vājāka medicīna, kas nespēj pienācīgi slēpt vielas pēdas
štruntīgs tad zinošais ir! Ja lieto visi tas ir tas pats, ka nelieto neviens.

     [+] [-]

, 2022-10-22 01:32, pirms gada
WADA un ITIA ir viena liela stulbeņu leja. WADA un ITIA gribēja Dajanu Jastremsku diskvalificēt balstoties tikai uz paraugiem un izgāzās. Dajana Jastremska veiksmīgi pierādīja to, ka viņa dopingu nebija lietojusi. Tagad viņi klūp krāgā Halepai. Atkal viņi pieļauj šo pašu kļūdu. Simona Halepa drīz vien uzveiks WADA un ITIA un mierīgi varēs turpināt piedalīties turnīros.

     [+] [-]

, 2022-10-22 10:45, pirms gada
Chelubejs rakstīja: kā izteicās zinošie- tad lieto visi, iekrīt tie, kuriem vājāka medicīna, kas nespēj pienācīgi slēpt vielas pēdas
šī būtu vienkāršošana. Liela problēma ir mikrodozēšana, kas ir grūti notverama un šķietami nevainīga padarīšana. Tas nereti rada priekšstatu, ka tad jau visi dara un šmaucas.

     [+] [-]

, 2022-10-24 15:32, pirms gada
...kad pupus samazina, tad nieres ir stresā - kur likt pienu, ja kannas mazas un tas viss nonāk urīnā...nu, tas teorētiski, kāpēc mīzaļu zāles jālieto