Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Uz Stambulu brauks Radvanska

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Uz Stambulu brauks Radvanska
Agņeška Radvanska
Foto: AFP/Scanpix

Līdz ar Francijas pirmās raketes Marionas Bartoli nespēju turpināt Kremļa kausa izcīņu kļuvušas zināmas visas WTA "Tour Championships" sacensību dalībnieces. Sezonas astoņas labākās tenisistes jaunnedēļ sacentīsies Stambulā.

Jau ziņojām, ka šonedēļ vairs bija atlikušas tikai divas pretendentes braukšanai uz Turciju – Agņeška Radvanska un Mariona Bartoli. Abas spēlēja Kremļa kausā, labākās pozīcijās pirms turnīra sākuma bija Radvanska. Poliete izstājās jau savā pirmajā spēlē, zaudējot Lucijai Šafaržovai. Tas pavēra iespējas Marionai Bartoli, kurai bija jākļūst par čempioni. Sāka Bartoli lieliski, vakar ar 6:1, 6:1 sagraujot Kseniju Pervaku.

Šodien Bartoli bija jātiekas ar Jeļenu Vesņinu, taču Francijas labākā tenisiste kortā neizgāja vīrusa dēļ. Tādējādi par pēdējo astoto tenisisti, kura kvalificējusies sezonas noslēguma sacensībām, kļuva Radvanska. Savukārt Bartoli un vāciete Andrea Petkoviča uz Stambulu dosies rezervistu statusā. Pastāv arī variants, ka Bartoli var tikt pie spēlēšanas mazākas nozīmes turnīrā Bali, kura kvalifikācijas normatīvu viņa ir izpildījusi.

WTA tūres sezonas noslēguma turnīri tiek rīkoti kopš 1972. gada, kad pirmajā turnīrā uzvarēja amerikāniete Krisa Everta. Pēdējos trīs gados turnīrs notika Dohā. Pērn par čempioni kļuva Kima Klijstersa. No šī gada līdz 2013. gadam sezonas labākās tenisistes pie sevis uzņems Stambula. Turnīrā piedalīsies astoņas labākās vienspēļu pārstāves, kā arī četri dubultspēļu dueti.

Šī gada turnīrs sāksies 25. oktobrī. Vienspēlēs tenisistes tiks sadalītas pa četrām divās grupās. Pēc viena apļa sacensībām katras grupas divas labākās sportistes turpinās cīņu pusfinālā, pēc kura sekos lielais fināls. Dubultspēlēs uzreiz notiks pusfināls. Turnīra balvu fonds 4.9 miljoni dolāru.

WTA Championships 2011

Vienspēļu turnīra dalībnieces

SportisteValsts
Karolīna VozņackiDānija
Marija ŠarapovaKrievija
Petra KvitovaČehija
Viktorija AzarenkaBaltkrievija
Vera ZvonarjovaKrievija
Na LīĶīna
Samanta StosuraAustrālija
Agņeška RadvanskaPolija

Dubultspēļu turnīra pāri
Katarina Srebotnika (Slovēnija) un Kveta Peške (Čehija)
Līzele Hūbere (ASV) un Līza Reimonda (ASV)
Jaroslava Švedova (Kazahstāna) un Vanja Kinga (ASV)
Gisela Dulko (Argentīna) un Flavija Penneta (Itālija)

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...