Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa ar 50 kļūdām zaudē Kerberei, pārtraucot 13 uzvaru sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa ar 50 kļūdām zaudē Kerberei, pārtraucot 13 uzvaru sēriju
Simona Halepa
Foto: AP/Scanpix

Vācijas pirmā rakete Andželike Kerbere nokļuva vienas uzvaras attālumā no ranga 1. vietas, kad viņai sestdien Sinsinati "Premier 5" turnīra pusfinālā izdevās saņemt ļoti daudz dāvanu no Simonas Halepas, kura ar 3:6, 4:6 zaudētajā mačā izcēlās ar 50(!) nepiespiestajām kļūdām.

Halepa nebija zaudējusi kopš Vimbldonas ceturtdaļfināla, kur piekāpās tieši Kerberei. Simona uzvarēja nākamajos divos turnīros, kļūstot par čempioni Bukarestē un Monreālā. Rumānijas labākā tenisiste ceļā uz titulu Kanādā pieveica arī Kerberi, toreiz esot pārāka trīs setos ar rezultātu 6:0, 3:6, 6:2.

Halepa bija uzvarējusi visas četras iepriekšējās spēles pret Kerberi uz "hard" seguma, un sestdienas mača sākums deva cerības sērijas turpināšanai. Halepa jau pirmajā geimā ieguva breiku, kas gan uzreiz tika zaudēts, turklāt Halepa drīz pati bija iedzinējos ar breiku – 1:3. Mačs pie rezultāta 4:3 Kerberes labā uz pusstundu tika pārtraukts lietus dēļ.

Kortā "uzreiz atgriezās" tikai Kerbere. Pēc cīņas atsākšanas viņa uzvarēja astoņos no 1. seta finiša posmā izspēlētajiem deviņiem punktiem. Seši no tiem viņai tika ar Halepas kļūdām. Vēl četras rumānietes kļūdas Kerberei 2. seta pirmajā geimā deva jau seta un breika pārsvaru. Mačs notika klasiskā Kerberes stilā – minimāls un pieticīgs uzbrukums, bumbiņu pārsvarā atsitot pāri tīklam un gaidot pretinieces kļūdas. Nepacietīgā Halepa palīdzēja ļoti, ļoti daudz.

Halepa 2. seta otrajā geimā ar "backhand" kļūdu noignorēja breikbumbu, bet trešajā geimā vēlreiz zaudēja savu servi. Atspēlējusi sešas breikbumbas, viņa pieļāva dubultkļūdu, dodot Kerberei septīto iespēju geimā un šoreiz kļūdījās taktiski, izkārtojot Kerberei viņas mīļāko sitienu – "forehand" pa līniju. Halepa pirmo geimu setā ieguva vien tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:4.

Simona tobrīd uz vairākiem geimiem sakārtoja uzbrukumu, kas bija ne vien ļoti agresīvs, bet arī kontrolēts. Halepa tā uzvarēja trīs geimos pēc kārtas un arī nopelnīja iespēju astotajā geimā panākt izlīdzinājumu, bet kopš breikbumbas iegūšanas trīs reizes pēc kārtas iesita tīklā. 4:4 vietā rezultāts kļuva 3:5, un Kerbere drīz vien spēja ar savu atsišanās tenisu tikt līdz finālam. Halepai spēcīgāks, bet arī krietni neprecīzāks uzbrukums ar 21 tīri uzvarēto izspēli un 50 nepiespiestajām kļūdām (Kerberei mačā bija 78 punkti), kamēr Kerberei šajos rādītājos attiecīgi 12 un 21.

Tā kā pleca savainojuma dēļ titulu nevar aizstāvēt pagājušā gada čempione Serēna Viljamsa, Kerberei radusies iespēja kļūt par ranga līderi. Lai tas notiktu, viņai svētdien jāuzvar finālā, kur viņa tiksies ar Karolīnu Pliškovu. Mača sākums plānots plkst. 21:00 (ja netraucēs lietus). Kerberei pret čehieti ir 4-2 bilance, ieskaitot perfektu 2-0 finālos, pērn trīs setos uzvarot titulu spēlēs Birmingemā un Stenfordā.

Pliškovai pusfinālā negaidīti viegla un pat graujoša 6:1, 6:3 uzvara pār Garbinji Mugurusu. Pliškova savstarpējos mačos izvirzījās vadībā ar 3-1 un sestdien uzvarēja, lielā mērā pateicoties "French Open" čempiones kļūdu jūrai. Mugurusa 16 geimos sakrāja 23 nepiespiestās kļūdas, kamēr tīri uzvarētās izspēles viņai bija tikai septiņas. Pliškovai abos šajos rādītājos 17.

Jāatzīmē, ka Pliškova precīzi stundu ilgušajā mačā sakrāja piecus eisus, kas viņai šosezon ļauj sasniegt 400 eisu robežu. Pliškova ir pārliecinoša eisu līdere 2016. gada sezonā, 2. vietā esošajai Serēnai Viljamsai ir par 140 eisiem mazāk.

     [+] [-]

, 2016-08-21 22:57, pirms 8 gadiem
Aļona spēja 53 kļūdas uztaisīt tā ka ar tādu daudzumu tiešām nevar uzvarēt.