Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Briselē triumfē Vozņacki, Strasbūrā nepārspēta Petkoviča

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Briselē triumfē Vozņacki, Strasbūrā nepārspēta Petkoviča
Andrea Petkoviča otro titulu atzīmē ar savu slaveno "Petko Dance"
Foto: Reuters/Scanpix

Ar favorītu uzvarām sestdienas pēcpusdienā noslēdzās abi šonedēļ WTA tūrē notikušie turnīri. Briseles „Premier” sacensībās uzvarēja ranga līdera Karolīna Vozņacki, bet Strasbūras „International” kategorijas turnīrā pie panākuma tika vāciete Andrea Petkoviča.

Vozņacki uzvar, spītējot savainojumam

Briseles turnīrs šogad tūres kalendārā nomainījis Varšavu. Beļģijā no ranga pirmā desmitnieka bija četras pārstāves, ranga līderi Karolīnu Vozņacki ieskaitot. Dāniete prata apliecināt favorītes statusu, sasniedzot nu jau kārtējo finālu. Tajā viņas pretiniece bija ķīniete Šuaja Pena, kura piektdien pusfinālā pirmo reizi astoņos mačos pieveica Veru Zvonarjovu. Finālistu savstarpējo maču bilancē bija līdzsvars 2-2, tiesa, pēdējās divās spēlēs vieglas uzvaras dānietei.

Finālu labāk sāka ķīniete, pirmajā partijā ranga līderi sagraujot ar 6:2. Otrā seta sākumā Vozņacki varēja salūzt, taču nepadevās un izmocīja uzvaru ar 6:3. Tāds pats rezultāts tika fiksēts arī trešajā setā, tiesa, varēja būt citādi. Pena ar pāris rupjām kļūdām atdeva septīto geimu (pie savas serves), bet pēc tam vairs neprata atspēlēties. Jāpiebilst, ka trešā seta ievadā Karolīnai bija medicīnas pārtraukts (labā kāja). Kopumā mačā Vozņacki sešas dubultkļūdas, serve zaudēta četras reizes, bet varēja būt vēl vairāk, jo Pena izmantoja tikai četras no 14 breika iespējām.

20 gadus vecā Vozņacki šodien izcīnījusi 16. vienspēļu titulu. Šogad viņas kontā jau četras turnīru uzvaras. Pirms Briseles panākumi arī Dubaijā, Indianvelsā un Čarlstonā. Par nedēļas ciešanām Vozņacki saņems 103 000 dolāru prēmiju un 470 reitinga punktus, bet Penai tiks 55 000 dolāru vērts čeks un 320 punkti. Jāpiebilst, ka Pena zaudējusi visus četrus (savus) vienspēļu finālus.

Briselē pāru sacensībās pārsteidzoši uzvarēja čehiete Andrea Hlavačkova un Kazahstānas pārstāve Gaļina Voskobojeva, kuras finālā ar 3:6, 6:0, 10:5 pieveica spēcīgo Polijas duetu Klaudija Jansa/Alicja Rosolska. Jāpiebilst, ka čempiones pirmajā kārtā pieveica Līgas Dekmeijeres un Meganas Multonas-Levī pāri.

Strasbūrā nepārspēta Petkoviča

Strasbūrā šonedēļ neredzējām pirms gada uzvarējušo Mariju Šarapovu, bet no ranga pirmā desmitnieka nebija nevienas pārstāves. Finālu bez pārsteigumiem sasniedza abas pirmās raketes – mājiniece Mariona Bartoli un vāciete Andrea Petkoviča. Bartoli pirms šodienas spēles Petkoviču bija uzvarējusi divās no trim savstarpējām cīņām.

Finālu ar servi sāka Petkoviča, pirmajā geimā pieļaujot divas dubultkļūdas un servi zaudējot „sausā”. Bartoli vēlāk tika priekšā ar 2:0, uz ko Petkoviča atbildēja ar pieciem pēc kārtas uzvarētiem geimiem – 5:2. Ar pirmo piegājienu Petkoviča nespēja izservēt setu. Pie 5:4 vācietes labā Bartoli devās uz medicīnas pārtraukumu, kortā atgriežoties ar pamatīgi nosaitēto kreiso kāju. Spēlei atsākoties, Petkoviča uzvarēja nākamajās četrās izspēlēs, pieliekot punktu pirmajam setam ar 6:4. Zaudējusi otrā seta pirmo geimu, Bartoli nolēma izstāties. Francūzietei kārtējais savainojums, bet jau rīt sāksies „French Open”....

23 gadus vecajai Petkovičai otrais tituls no četriem fināliem. Pērn uzvarēts Badgašteinā (arī uz māla). Par nedēļas darbu Strasbūrā Vācijas tenisiste saņems 280 ranga punktus un 37 000 dolāru prēmiju. Savukārt Bartoli bilance finālos tagad ir 5-8, pēdējā uzvara gūta 2009. gada augustā Stenfordā. Francijas pirmā rakete prēmijā saņems 19 000 dolāru, kā arī tiks pie 200 ranga punktiem.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja Āzijas duets Akgula Amanmuradova (Uzbekistāna) un Čija-Juna Čana (Taipeja). Viņas finālā ar 6:4, 5:7, 10:2 apspēlēja DĀR pārstāvi Natāliju Grandinu un čehieti Vladimiru Ulrihovu.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

     [+] [-]

, 2011-05-22 03:21, pirms 13 gadiem
WD Karolīn, tagad lūdzu paņem FO!