Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Rubļovs izcīna Marseļas titulu un neļauj Ožē-Aliasimam triumfēt otro nedēļu pēc kārtas

Agris Suveizda

Rubļovs izcīna Marseļas titulu un neļauj Ožē-Aliasimam triumfēt otro nedēļu pēc kārtas
Fēlikss Ožē-Aliasims. Foto: AFP/Scanpix

Devīto ATP vienspēļu titulu karjerā un pirmo gandrīz gada laikā izcīnījis krievu tenisists Andrejs Rubļovs (#7), kurš Marseļas "ATP 250" finālā divos setos ar 7:5 un 7:6(4) pārspēja 21 gadu veco kanādiešu talantu Fēliksu Ožē-Aliasimu, kurš pirms nedēļas ieguva pirmo titulu karjerā. Turnīrs notika iekštelpās uz cietā seguma.

• Breikbumbas bija piecos no pirmajiem sešiem geimiem, un Rubļovs gan atspēlēja agru breiku, gan vēlāk pie savas serves atspēlēja 0:40 un beigās pirmajā setā uzvarēja bez taibreika palīdzības (7:5), vienpadsmitajā geimā pie kanādieša serves uzvarot sausā.

• Atspēlējis breikbumbu otrā seta pirmajā geimā, Rubļovs divreiz ieguva breika pārsvaru, tomēr nespēja izservēt maču, desmitajā geimā paliekot uz nulles. Atlikušajos geimos abi neizmantoja pa breikbumbai, bet taibreikā Rubļovs beidzot sagaidīja un realizēja pirmo mačbumbu (7:6(4)).

• Jau otrā seta pirmajā geimā Ožē-Aliasims ieguva pirmo breikbumbu, piektajā geimā pats tika nobreikots, tomēr jau nākamajā geimā atguva breiku.

• Zaudējis trijos finālos pēc kārtas, Rubļovs ieguva pirmo titulu kopš pagājušā gada marta Roterdamā. Viņa ATP vienspēļu finālu bilance ir 9-5.

• Iepriekšējā svētdienā Roterdamā pārspējis Stefanosu Cicipasu un ieguvis pirmo titulu karjerā, Ožē-Aliasims bija tuvu tam, lai triumfētu otro nedēļu pēc kārtas. Viņa ATP vienspēļu finālu bilance ir 1-9.

• Rubļovs pa ceļam līdz finālam trijos setos pārspēja mājiniekus Rišāru Gaskē, Likā Puju un Benžamēnu Bonzī, bet Ožē-Aliasims pusfinālā divos taibreikos uzveica citu krievu Romanu Safiuļinu, kurš kvalifikācijas pirmajā kārtā pārspēja 2014. gada Marseļas čempionu Ernestu Gulbi.

• Rubļovs bez 250 ranga punktiem iegūs arī 58,5 tūkstošu eiro prēmiju, bet Ožē-Aliasimam pienāksies 150 punkti un 40,9 tūkstoši eiro.

• Fēlikss-Ožē Marseļas finālā zaudēja arī 2020. gadā, piekāpjoties 2019. un 2020. gada čempionam Cicipasam, bet 2018. un 2021. gadā Marseļā triumfēja Rubļova tautieši - Karens Hačanovs un Daņiils Medvedevs.

Finālspēles statistika

StatistikaRubļovsOžē-Aliasims
Netveramas serves912
Dubultkļūdas34
1. serve66%61%
1. serves punkti71%70%
2. serves punkti50%37%
Breikbumbas4/113/5
Punkti8272

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/scores/s...