Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kuzņecovai pirmais WTA pusfināls kopš 2012. gada janvāra

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kuzņecovai pirmais WTA pusfināls kopš 2012. gada janvāra
Svetlana Kuzņecova
Foto: Reuters/Scanpix

Tikai oktobrī sezonas pirmo pusfinālu sasniegusi divkārtējā "Grand Slam" čempione, Krievijas tenisiste Svetlana Kuzņecova, kurai tas izdevās Kremļa kausa izcīņā.

Kuzņecovai sezonas pirmais pusfināls

Svetlana Kuzņecova vakar ceturtdaļfinālā ar 6:2, 6:3 itin viegli uzveica Itālijas otro raketi Robertu Vinči, nodrošinot pusfināla maču pret savu šīs nedēļas dubultspēļu pārinieci Samantu Stousuru. Austrāliete pirmajā setā atspēlēja breiku, lauza cīņas gaitu un tika galā ar Anu Ivanoviču – 7:5, 6:4.

Lai cik tas pārsteidzoši nešķistu, Kuzņecova WTA pusfinālā nav spēlējusi kopš 2012. gada pirmās nedēļas, kad līdz labāko četriniekam tika Oklendā. Sveta Kremļa kausā spēlē devīto reizi, un pusfināls ir viņas labākais rezultāts, tik tālu tiekot arī 2007. gadā (zaudēts Serēnai Viljamsai).

Maskavā šonedēļ iespējams Krievijas fināls, jo arī otrajā pusfinālā ir viena Krievijas tensiste – Anastasija Pavļučenkova. Viņa piektdienas vakarā ar 6:0, 6:4 pazemoja Danielu Hantuhovu. Nastjas pretiniece pusfinālā būs Rumānijas pirmā rakete Simona Halepa, kura izrēķinājās ar sagurušo Aļisu Kļeibanovu – 6:1, 6:1.

Stīvensa atkal nenotur pārsvaru

ASV otrā rakete Slouna Stīvensa otro nedēļu pēc kārtas ceturtdaļfinālā trīs setos zaudējusi šveicetei Stefānijai Fegelei – 3:6, 6:3, 2:6. Tāpat kā pagājušajā nedēļā Lincā, arī šoreizi Slounai 3. setā bija breika pārsvars, pēc kura iegūšanas vairs neizdevās uzvarēt nevienā geimā – Austrijā pēdējais sets zaudēts no 5:2, bet šodien Luksemburgā pieci geimi pēc kārtas zaudēti no 2:1.

Fegeles pretiniece pusfinālā būs vāciete Annika Beka, kura dramatiskā 3:12 stundu ilgā mačā ar 6:3, 6:7(3), 7:6(5) uzveica pirmo reizi WTA ceturtdaļfinālā spēlējušo polieti Katažinu Piteru. Beka izlaida seta un 5:2 pārsvaru, bet trešajā setā bija dažu centimetru attālumā no zaudējuma. Piterai pie 5:4 uzņemšanā bija mačbumba, pie tam realizējama. Pitera izveidoja labu uzbrukumu un sita ar "bekhendu" pa līniju. Bumbiņa, kurai Beka klāt netika, piezemējās nedaudz aiz sānu līnijas.

Psiholoģiski svarīga uzvara piektdien Karolīnai Vozņacki, kura ar 6:3, 3:6, 6:3 apspēlēja Bojanu Jovanovski. Karolīna serbietei šogad bija zaudējusi divas reizes. Dānijas pirmās raketes pretiniece pusfinālā būs Sabīne Liziki.

"Kremlin Cup", WTA "Premier" turnīrs Maskavā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Svetlana Kuznetsova – (2) Roberta Vinci6:2 6:3
(7) Samantha Stosur – (4) Ana Ivanovic7:5 6:4
(5) Simona Halep – Alisa Kleybanova6:1 6:1
Anastasia Pavlyuchenkova – Daniela Hantuchova6:0 6:4

"BGL BNP Paribas Luxembourg Open", WTA "International" sērijas turnīrs Luksemburgā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Caroline Wozniacki – (8) Bojana Jovanovski6:3 3:6 6:3
Stefanie Voegele – (2) Sloane Stephens6:3 3:6 6:2
(3) Sabine Lisicki – Karin Knapp7:5 4:6 6:0
Annika Beck – Katarzyna Piter6:3 6:7(3) 7:6(5)