Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Indianvelsas finālā iekļūst čempioni apspēlējusī Sakari un poliete Švjonteka

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Indianvelsas finālā iekļūst čempioni apspēlējusī Sakari un poliete Švjonteka
Iga Švjonteka. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz sestdienu tika noskaidrotas tenisistes, kuras cīnīsies par Indianvelsas ''WTA 1000'' titulu. Finālā iekļuva grieķiete Marija Sakari un poliete Iga Švjonteka, kuras pusfinālos uzvarēja attiecīgi Paulu Badosu un Simonu Halepu.

Indianvelsas ''WTA 1000'' turnīra finālā spēlēs poliete Iga Švjonteka un grieķiete Marija Sakari. Švjonteka (WTA 4.) pusfinālā divos setos ar 7-6 (6) un 6-4 uzvarēja Simonu Halepu (WTA 26.), kamēr Sakari (WTA 6.) trijos setos ar 6-2, 4-6, 6-1 bija pārāka pār spānieti Paulu Badosu (WTA 7.), kura Indianvelsas turnīrā triumfēja pirms gada.

Abās spēlēs uzvarētāja noskaidrojās gandrīz divās stundās. Švjontekai ar Halepu katrs no setiem bija ilgs. Pirmajā setā uzvarētāja noskaidrojās stundā, kamēr otrajā 49 minūtēs. Pirmajā setā katra tenisiste viena otru divas reizes nobreikoja, visam izšķiroties taibreikā. Pie rezultāta 6:6 Švjonteka uzvarēja divus punktus pēc kārtas, kas deva arī polietei pirmo setu. Otrajā setā Halepa izvirzījās vadībā ar 4-2, taču tad divas reizes tika nobreikota, Švjontekai uzvarot nākamajos četros geimos pēc kārtas. Finālā poliete iekļuva, izmantojot pirmo mačbumbu.

Trīs seti bija jāspēlē Sakari, kura pēc pārliecinoši uzvarēta pirmā seta, zaudēja otrajā. Trešajā setā grieķiete trīs reizes nobreikoja Badosu pie viņas serves, kas deva Sakari uzvaru ne tikai setā (6-1), bet arī visā spēlē.

Svētdien Švjonteka cīnīsies par savu piekto vienspēļu titulu, kamēr Sakari par otro. Tikmēr vīriešiem pusfināli plānoti šovakar pēc Latvijas laika. Tajos Rafaels Nadals spēkosies pret savu tautieti Karlosu Alkarasu, bet Andrejs Rubļovs par vietu finālā cīnīsies pret Teiloru Fricu.

Indianvelsas ''WTA Masters 1000'' pusfināli

PārisRezultāts
[3] Iga Švjonteka – [24] Simona Halepa7-6 (6) 6-4
[5] Paula Badosa – [6] Marija Sakari2-6 6-4 1-6

Izmantotie resursi:
https://www.wtatennis.com/tournamen...