Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Azarenka sagrauj Stosuru un triumfē arī Dohā

Azarenka sagrauj Stosuru un triumfē arī Dohā
Viktorija Azarenka
Foto: AFP/Scanpix

Par Dohas "Premier" sacensību čempioni kļuvusi Baltkrievijas sportiste Viktorija Azarenka, kas ar 6:1, 6:2 pārspēja austrālieti Samantu Stosuru, izcīnot savu 17. uzvaru pēc kārtas, kā arī trešo titulu pēdējos trijos turnīros. Bogotas "International" turnīrā titulu izcīnīja reitinga 174. numurs Lara Arubarena-Vesino.

Vakar mačā par iekļūšanu finālā pret polieti Agņešku Radvansku Azarenka savainoja potīti, kas viņai lika pusfināla cīņas otro pusi aizvadīt ar milzu piepūli, tomēr pārliecinošā uzvara nekur neizpalika (6:2, 6:4). Pirms šodienas fināla vēl nebija skaidrs, vai pasaules 1. "rakete" būs gatava kārtīgai cīņai, tomēr, kā izrādījās, viss bija kārtībā un baltkrieviete spēlēja ļoti labi.

Fināla pirmais geims iespējams bija vienīgais brīdis spēlē, kas pozitīvas emocijas sagādāja Samantai Stosurai un viņas atbalstītājiem. Austrāliete izpildīja četras lieliskas serves, uzvarēdama tik pat punktus pēc kārtas un tiekot priekšā ar 1:0. Turpinājums gan viņai bija bezcerīgs. Azarenka trešajā geimā ar trešo iespēju breikoju, bet to pašu šajā setā atkārtoja vēl divas reizes, tādējādi svinot panākumu sešos geimos pēc kārtas un uzvarot setu ar 6:1.

Viss turpinājās arī otrajā setā. Stosura kļūdu skaitu nesamazināja, bet izspēlēs baltkrieviete bija krietni pārāka. Pēc trim geimiem rezultāts uz tablo vēstīja jau 3:0 par labu Azarenkai. Austrālijas pārstāve tā arī līdz nevienai breikbumbai spēles gaitā neaizsniedzās, tāpēc šaubas par uzvarētāju īsti neradās. Gala rezultātā Viktorijai panākums 67 minūšu lakā - 6:1, 6:2.

22 gadus vecajai Baltkrievijas tenisistei tā ir 17. uzvara pēc kārtas, kā arī trešais tituls pēdējos trijos turnīros (Azarenka nav zaudējusi kopš pagājušā gada WTA noslēguma sacensībām Turcijā). Karjerā tas viņai ir 11. tituls, par ko sportiste saņems 900 reitinga punktus un 385 000 ASV dolāru, savukārt Stosurai jāsamierinās ar 820 ranga punktiem un 192 000 dolāriem.

Tikmēr Bogotas "International" turnīrs šonedēļ bija pulcējis ļoti vāju dalībnieču sastāva. Visaugstāk izliktā bija vien reitinga 56. numurs Marina Erakoviča... Lai nu kā līdz finālam aizkļuva 19 gadus vecā spāniete Lara Arubarena-Vesino (WTA 174.) un krieviete Aleksandra Panova (WTA 118.). Uzvaru ar 6:2, 7:5 izcīnīja Spānijas tenisiste, kurai tas ir pirmais WTA tituls karjerā. Prēmija par panākumu - 280 reitinga punkti un 37 000 ASV dolāri.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja