Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Štepāneks: "Serbi savu "Ferrari" atstāja garāžā"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Štepāneks: "Serbi savu "Ferrari" atstāja garāžā"
Radeks Štepāneks
Foto: AP/Scanpix

Svētdien Belgradā ar Čehijas uzvaru noslēdzās Deivisa kausa izcīņa. Čehi serbus viņu mājās apspēlēja ar 3-2, svarīgāko no trim uzvarām gūstot dienu iepriekš dubultspēlē, kurā mājinieki spēlēja bez Novaka Džokoviča. Čempionu veterāns Radeks Štepāneks Džokoviča neizmantošanu dubultspēlē nodēvēja par "Ferrari" atstāšanu garāžā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē daudz tika diskutēts par to, vai Džokovičam vajadzēja ieņemt Ilijas Bozoļaca vietu pārī ar Nenadu Zimoniču un sestdien doties kortā pret Štepāneku un Tomāšu Berdihu. Serbi uzticējās komandai, kas ceturtdaļfinālā piecos setos uzveica brāļus Braienus. Zimoničs ar Bozoļacu sestdien Berdiham un Štepānekam zaudēja bez īpašiem argumentiem – 2:6, 4:6, 6:7(4).

Berdiham ar Štepāneku Deivisa kausā ir iespaidīga 14-1 bilance, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2009. gada finālā pret spāņiem. Džokovičs ar izcilām dububultspēļu prasmēm neizceļas un karjeras laikā iekrājis negatīvu 33-46 bilanci. Lai vai kā, diskusijas par to, ka viņu tomēr vajadzēja izmantot sestdien, nerimst. Viedokļu ir daudz, bet, šķiet, ar visspilgtāko citātu šajā sakarā izcēlies Štepāneks, kurš otro gadu pēc kārtas uzvarēja izšķirošajā piektajā spēlē.

"Tas ir kā atstāt savu "Ferrari" garāžā," Štepāneks īsi komentēja Serbijas kapteiņa Bogdana Obradoviča lēmumu Džokoviču nepieteikt dubultspēlei. Obradovičs Štepānekam atbildi parādā nepalika, norādot, ka Radeks savas labās manieres spēļu laikā atstājot "pagrabā".

"Veselu spēlētāju mums bija tik, cik bija, tāpēc viņus izvēlējos, uzņemoties atbildību par mača iznākumu. Man nav nožēlu par nevienu no sastāva izvēlēm. Divu otro numuru [savainotais Janko Tipsarevičs un diskvalificētais Viktors Troickis] trūkums bija liels zaudējums, tāpēc centāmies ar situāciju tik galā, cik labi vien iespējams. Labā ziņa ir tā, ka paplašinājām savu komandu un turpināsim uzticēties jaunpienācējiem," pēc fināla notikušajā preses konferencē pauda Obradovičs.

Vēlāk eļļu ugunij pielēja Berdihs, kurš tvītoja [tekstu gan vēlāk izdzēšot]: "Esmu ieradies Deivisa kausa oficiālajās vakariņās, bet Džokoviča šeit nav. Vai viņš paliek garāžā?"

Izmantotie resursi:
Reuters

  -2 [+] [-]

, 2013-11-18 08:52, pirms 11 gadiem
Tikai te kļūst skaidrs, cik inteliģents bija Znaroka strupais "on otdihājet"

     [+] [-]

, 2013-11-21 08:56, pirms 11 gadiem
Paši vainīgi, sports ir sports