Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stosurai pirmais WTA tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Stosurai pirmais WTA tituls
Samanta Stosura
Foto: AFP/Scanpix

Ar austrālietes Samantas Stosuras uzvaru šorīt noslēdzies Osakas WTA tenisa turnīrs. Finālā viņa ar 7:5, 6:1 apspēlēja itālieti Frančesku Skjavoni, izcīnot savu pirmo WTA tūres vienspēļu titulu.

„HP Open” ir viens no WTA „International” sērijas turnīriem, kurā tenisistes sacentās par 220 000 ASV dolāru balvu fondu. Līdz sacensību finālam Osakā bija aizkļuvušas divas izliktās tenisistes – austrāliete Samanta Stosura un itāliete Frančeska Skjavone. Divas galvenās favorītes sacensībās gan bija citas – Karolīna Vozņacki un Mariona Bartoli, taču viņas zaudēja attiecīgi pusfinālā un ceturtdaļfinālā.

Abas finālistes savā starpā jau bija spēlējušas četras reizes, no kurām pēdējās trīs reizes visai pārliecinoši bija uzvarējusi austrāliete. Tomēr viņai bija pagalam nesekmīga finālu sērija – pieci vienspēļu fināli un visos zaudējumi. Arī Skjavones bilance bija visai bēdīga (tikai viens tituls desmit finālos), tāpēc bukmeikeri favorītes lomu tomēr atvēlēja austrālietei. Pirmā seta liktenis gandrīz nonāca līdz taibreikam, tomēr Stosura pamanījās izdarīt breiku, kas salauza itālieti. Spēles turpinājumā austrālietes pārsvars jau bija ļoti izteikts un, nezaudējot savu servi ne reizi, viņa kļuva par sacensību čempioni – 7:5, 6:1.

Pirmais WTA tituls Stosurai deva arī 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Skjavones kontā 200 reitinga punkti un 19 000 ASV dolāru prēmija. Jāpiemin, ka Stosuras kontā ir arī 22 WTA dubultspēļu tituli un savulaik viņa bijusi dubultspēļu ranga līdere.

Osakā dubultspēli gan viņa nespēlēja, bet par čempionēm kļuva galvenās favorītes Čia-Junga Čuanga (Taivāna) un Lisa Reimonda (ASV). Ja Taivānas tenisistei šis bija karjeras 13. WTA dubultspēļu tituls, tad veterānei Reimondai jau 68., tomēr tikai pirmais šajā gadā.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

     [+] [-]

, 2009-10-18 13:19, pirms 15 gadiem
Malacis

     [+] [-]

, 2009-10-18 15:37, pirms 15 gadiem
Nu tad beidzot, tik ilgi vinja uz to gaja! Radvanska-fufelis