Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ferers izcīna Spānijai pirmo uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ferers izcīna Spānijai pirmo uzvaru
Davids Ferers
Foto: AFP

Deivisa kausa pasaules grupas pusfināla mačus ar uzvaru sākusi pērnā gada čempione Spānija, kurai pirmo panākumu šodien guva Davids Ferers, kurš trīs setos ar 6:1, 6:4, 6:3 pieveica Izraēlas otro numuru Harelu Levi.

Čempioni titula aizstāvēšanu turpina savās mājās Mursijā uz sev parocīgajiem māla seguma kortiem. Spāņiem palīdzību atteicis ATP ranga otrais numurs Rafaels Nadals, kurš taupa veselību, taču, neskatoties uz to, spāņiem visnotaļ spēcīgs sastāvs, lai tiktu galā ar Izraēlas komandu.

Pirmajā vienspēlē spāņus pārstāvēja Davids Ferers (ATP 19.), bet Izraēlu Harels Levi (140.). Mača pirmais sets noslēdzās ļoti ātri, Ferers spēlēja pārliecinoši un pretiniekam ''atdeva'' tikai vienu geimu – 6:1. Otrā seta 4. geimā Ferers pie 15:30 izgāzās ar dropšotu, un Levi tika pie divām breikbumbām. Izraēlietis ar spēcīgu sitienu ar labo roku labajā stūrī piespieda spāni kļūdīties – 3:1. Tomēr Ferers jau nākamajā geimā atguva zaudēto, bet nedaudz vēlāk vēlreiz nobreikoja Levi un izvirzījās vadībā ar 4:3. Tad sekoja vairākas kļūdas Ferera izpildījumā, kas Levi ļāva panākt 4:4, tomēr nākamajos divos geimos pārāks bija Ferers, uzvarot arī otro setu – 6:4.

Trešā seta pirmajā geimā Ferers atkal lauza Levi servi un tuvojās uzvarai trīs setos. Arī seta turpinājumā kortā dominēja spānis, kurš pārliecinoši uzvarēja geimos pie savas serves, Fereram bija vairākas iespējas iegūt vēl kādu breiku, ko viņam izdevās iespēt 9. geimā, kas izrādījās šīs spēles pēdējais geims, un Ferers izcīnīja spāņiem pirmo uzvaru – 6:1, 6:4, 6:3.

Otrajā vienspēlē šodien tiksies Huans Karloss Ferrero (21.) un Dudi Sela (29.). Domājams, ka šajā spēlē varētu būt nopietnāka spēkošanās nekā pirmajā cīņā.

Izmantotie resursi:
daviscup.com