Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Azarenka gada sliktākajā spēlē uzvar Jankoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka gada sliktākajā spēlē uzvar Jankoviču
Serēnai Viljamsai izdevās tikt pāri Na Lī barjerai
Foto: AFP/Scanpix

Sinsinati WTA "Premier 5" sacensību finālā šovakar plkst. 23:00 (pēc Latvijas laika) gaidāma pasaules divu labāko tenisistu – Serēna Viljamsas un Viktorijas Azarenkas – tikšanās.

Viljamsai 0-2 vietā 2-0

Ranga līderes Serēnas Viljamsas un pagājušā gada Sinsinati turnīra čempiones Na Lī mačs sākās ar amerikānietes 4:1 starta izrāvienu. Ceturtdaļfinālu izlaidusī Lī spēles ievadā pieļāva pārāk daudz kļūdu, bet drīz vien stafeti pārņēma Viljamsa. Serēna no 4:1 pārsvara zaudēja četrus geimus pēc kārtas jeb Lī servēja par uzvaru setā. Ķīnas pirmā rakete ieguva setbumbu, kuras izspēlē viņai dubultkļūda. Viljamsa tūlīt tika pie breikbumbas, Lī sitiens autā – 5:5.

Lī 12. geimā pie savas serves izdevās uzvarēt pirmās divas izspēles, bet līdz taibreikam Āzijas pirmā rakete netika – divi sitieni autā, pēc tam Viljamsai lielisks diagonālais sitiens deva setbumbu. Lī pirmajā setā unikāli izdevās pieļaut dubultkļūdu divās setbumbās – pirmajā gadījumā, kad tā bija pašai, bet otrajā gadījumā, kad pretiniecei! Pirmais sets Viljamsai ar rezultātu 7:5.

Zemas kvalitātes teniss turpinājās arī otrajā setā. Lī centās labot dubultkļūdu rekordu, bet Viljmasai diskomfortu sagādāja vēdersāpes (parādījušās pirms divām dienām). Arī otrajā setā Lī bija 5:4 pārsvars un pašai serve, taču atkal neizdevās pielikt punktu, šoreiz nemaz netiekot līdz setbumbai. Un arī šoreiz nebija taibreika. Protams, mačs simboliski beidzās ar... Lī dubultkļūdu. Viņai sestdienas vakarā to netrūka – astoņas. Viljamsai abos setos uzvara ar rezultātu 7:5.

Viljamsai astotā uzvara deviņos mačos pret Lī. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots 2008 gadā Štutgartē, kad Serēna pamanījās zaudēt pēc "sausā" uzvarēta pirmā seta – 6:0, 1:6, 4:6. Sinsinati finālā reitinga līdere spēles pirmo reizi, tur nokļūstot ar 14 uzvarām pēc kārtas (kopš zaudējuma Vimbldonas ceturtdaļfinālā). Viljamsa šogad uzvarējusi visos 10 pusfinālos un šovakar lūkos izcīnīt sezonas devīto titulu.

Tāpat jāatzīmē, ka Viljamsa ar iekļūšanu finālā nodrošināja uzvaru "US Open Series" ieskaitē (vasaras turnīri Ziemeļamerikā) un uzvaras gadījumā Ņujorkā saņems bonusu miljons dolāru apmērā, kopumā tiekot pie 3.6 miljoniem.

Azarenka murgainā mačā uzveic Jankoviču

Bija grūti iztēloties, ka otrais pusfināls būs vēl sliktākas kvalitātes, bet tā patiešām notika. Viktorija Azarenka sacentās ar citu bijušo pasaules pirmo raketi Jeļenu Jankoviču, skatītājus "iepriecinot" ar trīs setu murgu.

Pirmā seta 10 geimos bija deviņi breiki! Azarenka savu servi nenoturēja ne reizi, bet Jankovičai tas vienreiz izdevās, ar ko pietika, lai uzvarētu setā – 6:4. Jankoviča pie 5:3 ar divām setbumbām neizservēja setu, pirmo setbumbu izniekojot ar dubultkļūdu, bet otro ar sitienu autā. Ko neizdevās paveikt pie savas serves, bija pa spēkam izdarīt, kad servēja Azarenka. Punktu setam serbiete pielika ar lielisku "bekhenda" sitienu pa līniju, kas bija drausmīgā seta vienīgais pozitīvais moments.

Otrajā setā savu servi ne reizi nenoturēja Jankoviča, kura cieta sagrāvi ar 2:6. Azarenkai izdevās nedaudz sakārtot savu spēli, kamēr Jankoviča zaudēja koncentrēšanos. Tam par iemeslu kļuva tiesneses Evas Asderaki aizrādījums par to, ka viņas brālis no tribīnēm spēles laikā dod Jeļenai padomus.

Jankoviča arī trešajā setā servi nespēja noturēt, "sausā" gan nepalika, iegūstot trīs breikus. Drausmīgais mačs noslēdzās pēc 2:08 stundu ilgas breiku sacensības un Azarenkas uzvaru – 4:6, 6:2, 6:3. Jankoviča visā spēlē servi noturēja tikai vienreiz, kamēr Azarenkai tas padevās trīs geimos. Kopumā no 27 geimiem 23 bija breiki. Tenisistes kopā pieļāva 97 nepiespiestās kļūdas (no tām 20 ar servēm), kā arī uzvarēja tikai 16 no 49 otrās serves punktiem.

Tāpat kā Viljamsa, arī Azarenka šī turnīra finālā spēlēs pirmo reizi. Savstarpējos mačos iespaidīgs 13-2 pārsvars amerikānietei. Tiesa, Vika vienu no savām divām uzvarām guva februārī Dohas finālā – 7:6(6), 2:6, 6:3. Viljamsa toreiz bija apslimusi un arī šobrīd nav optimālā kondīcijā.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-18 14:58, pirms 11 gadiem
Labi, ka Azarenkas-Jankovičas maču neskatījos,kaut kas neticams....