Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Udānai pirmais vienspēļu tituls karjerā

Udānai pirmais vienspēļu tituls karjerā
Melānija Udāna
Foto: AP/Scanpix

Šodien Birmingemas turnīra finālmačā pārāka par savu pretinieci Jeļenu Jankoviču izrādījās Melānija Udāna, uzvarot ar 6:4, 6:2 un izcīnot savu pirmo WTA vienspēļu titulu karjerā, savukārt vakardien par Badgašteinas WTA titula ieguvēju kļuva francūziete Alizē Kornē. Viņa finālā ar rezultātu 7:5, 7:6(1) pieveica 22 gadus veco Janīnu Vikmaijeri.

Aizvadītajā nedēļā daļa no sieviešu tenisistēm devās uz Badgašteinu, lai spēlētu uz māla kortiem, bet daļa - uz Birmingemu, kur uz zāliena kortiem tika uzsākta gatavošanās šī gada trešajam ''Grand Slam'' turnīram - Vimbldonai.

Kornē uzvar Badgašteinā

Gan pirmajā, gan otrajā setā francūziete atradās tikai pāris punktu attālumā no zaudējuma, taču abās reizēs prata noturēt savu servi un vēlāk arī uzvarēt. Visa turnīra gaitā ar septīto numuru izliktā Kornē nezaudēja ne seta, izcīnot savu otro vienspēļu titulu karjerā.

''Jau pirms mača zināju, ka šī būs ļoti spraiga cīņa. Vikmaijere spēlēja ļoti agresīvi, tāpēc man nācās spēlēt no aizsardzības, jo citādāk manas izredzes uz uzvaru būtu gaužām mazas. Otrā setā izskaņā biju nonākusi kritiskā situācijā, taču centos būt mierīga un domāt pozitīvi, kas palīdzēja,'' sacīja šī gada Badgašteinas vienspēļu turnīra uzvarētāja.

Pēc izcīnītā titula Kornē neslēpa savu prieku: ''Nebiju izcīnījusi vienspēļu titulu jau četrus gadus (pirmais tituls - Budapeštā 2008. gadā), tāpēc šobrīd jūtos ļoti laimīga. Lai gan neesmu austriete, taču skatītāji mani šeit ārkārtīgi mīl un atbalsta, tādējādi ļaujot man justies tā, it kā spēlētu mājās.''

Par uzvaru Badgašteinas turnīrā Kornē tika pie 280 WTA vienspēļu reitinga punktiem un 38 tūkstošiem ASV dolāru.

Badgašteinas turnīrā jāizceļ Mendija Minella (WTA - 95.), kura spēja aizcīnīties līdz pusfinālam, kur piekāpās Vikmaijerei. Turnīra gaitā Minella apspēlēja ar ceturto numuru izlikto spānieti Karlu Suarezu Navaro un Johannu Larsoni no Zviedrijas.

Udāna Birmingemā izcīna pirmo vienspēļu titulu karjerā

Lietus dēļ Birmingemā vakar tika izspēlētas gan ceturtdaļfināla, gan pusfināla spēles, bet finālmaču nācās aizvadīt šodien.

Lai gan favorīte uz uzvaru šodien bija ar otro numuru izliktā Jankoviča, taču spēlē visai pārliecošu panākumu guva ASV tenisiste, uzvarot ar 6:4, 6:2. Abos setos Serbijas tenisistei bija labas iespējas atspēlēties, tomēr tās netika izmantotas un tika piedzīvots likumsakarīgs zaudējums.

20 gadus vecajai ASV tenisistei šis ir pirmais vienspēļu tituls. Udāna šobrīd ieņem tikai 208. vietu rangā, taču 2009. gadā atradās pat WTA ranga 49. vietā.

Par uzvaru Birmingemas turnīrā Udāna tika pie 280 WTA vienspēļu reitinga punktiem un 38 tūkstošiem ASV dolāru. Jāatzimē, ka WTA rangs šodien tiks atjaunots, tāpēc Udānai rangā gaidāms labs kāpums.

Neskaitot Udānu, Birmingemas turnīrā ļoti labu sniegumu demonstrēja vēl divas neizliktās tenisistes - Jie Ženga un Masaki Doi. Viņas negaidīti aizcīnījās līdz pat pusfinālām, kur attiecīgi piekāpās Robertai Vinči un Jeļenai Jankovičai. Ženga ceturtdaļfinālā pieveica čehieti Hlavačkovu, kura 2. kārtā izslēdza ar sesto numuru izlikto Monu Bartelu, bet Doi 2. kārtā brīnumaini pārspēja Birmingemas turnīra favorīti Frančesku Skjavoni.

     [+] [-]

, 2012-06-18 17:14, pirms 12 gadiem
Udaanai bija piemeties Gulbja sindroms.
Spozhi uzleeca pirms paaris gadiem ar skaljaam uzvaraam Vimbldonaa. Tad pazuda nebuutiibaa un te peekshni no nekurienes izciina titulu.

     [+] [-]

, 2012-06-18 22:13, pirms 12 gadiem
Nav jau vairs Navratilovas vai vismaz Novotnas, kur varēja ko prognozēt uz zālāja gada 1. turnīrā. Tā kā Udānai tituls ir mazāks pārsteigums kā Česku nosaukt par favorīti.