Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bartoli nepārspēta Īstburnā, Vinči - Hertogenbošā

Bartoli nepārspēta Īstburnā, Vinči - Hertogenbošā
Mariona Bartoli
Foto: AFP/Scanpix

Noslēgušies šīs nedēļas WTA vienspēļu turnīri uz zāles seguma kortiem, kas ir pēdējā sagatavošanās pirms Vimbldonas. Gan Īstburnas (Lielbritānija), gan Hertogenbošas (Nīderlande) fināli bija ļoti spraigi, tomēr pie uzvarām tajos tika turnīros ar sesto un septito numuru izliktās sportistes - francūziete Mariona Bartoli un itāliete Roberta Vinči, kuras apspēlēja, attiecīgi, Petru Kvitovu un Jeļenu Dokiču.

Bartoli pēc četriem pusfināliem pēdējos četros gados beidzot uzvar Īstburnā

Īstburnā sakarā ar vakardienas lietaino laiku šodien bija jāspēlē gan pusfināli, gan fināls. Abos pusfinālos kopā sanāca tikai viens spraigs sets – Kvitova pirmo setu pret Danielu Hantuhovu uzvarēja vien garā taibreikā – 7:6(9), taču otrajā setā pie rezultāta 4:2 slovākiete Hantuhova savainojuma dēļ izstājās. Otrā pusfinālā Marionai Bartoli problēmas nesagādāja austrāliete Samanta Stosura – 6:3, 6:1.

Finālā jau cīņa bija daudz sīvāka. Pēc viegli uzvarētā pirmā seta (6:1) Bartoli bija vadībā arī otrajā ar 3:1 un likās jau, ka spēle pēc diviem īsiem setiem būs galā, taču tā nenotika. Kvitova saņēmās, uzvarēja nākamos trīs geimus un vēlāk arī setu ar 6:4. Trešajā setā Bartoli bija problēmas ar cirksni, taču viņa tās pacieta un pie rezultāta 5:4 varēja izservēt arī maču. Čehiete nepadevās un atbreikoja, saglabājot vēl intrigu mačā, taču turpinājumā atkal labāka bija Bartoli, kura svinēja panākumu mačā un visā turnīrā – 6:1, 4:6, 7:5.

Reitinga 9. vietā esošajai Bartoli šis bija sestais WTA vienspēļu tituls karjerā, bet pirmais kopš 2009. gada. Īstburnā viņa pēdējos četros gados bija spiesta izstāties pusfinālā. Par uzvaru sacensībās francūziete savā īpašumā ieguvusi 470 reitinga punktus, kā arī 103 000 ASV dolāru prēmiju. Kvitovai jāsamierinās ar 320 ranga punktiem un 54 000 dolāru.

Vinči piektais tituls karjerā

Hertogenbošā līdz finālam bija tikušas itāliete Roberta Vinči un austrāliete Jeļena Dokiča. Pusfinālā Vinči bija uzvarējusi Dominiku Cibulkovu, bet Dokiča - Rominu Oprandi. Finālā labāk tika vērtētas Vinči izredzes uzvarēt, kas gala rezultātā arī attaisnojās. Trīs setu garā sīvā cīņā uzvaru ar 6:7(7), 6:3, 7:5 guva Vinči, kurai piektais WTA vienspēļu tituls karjerā.

"Esmu nogurusi un jau pirmdien jāspēlē Vimbldonā. Bet tik un tā esmu laimīga – tikko uzvarēts turnīrs!" tā pēc spēles atzina Vinči, kura arī piebilda, ka uz zāles seguma viņai patīk spēlēt un tas esot atbilstošs arī viņas spēles stilam.

Par panākumu WTA 30. rakete, 28 gadus vecā itāliete nopelnījusi 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru, bet Dokiča tiks pie 200 ranga punktiem un 19 000 ASV dolāriem.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

     [+] [-]

, 2011-06-18 22:31, pirms 13 gadiem
interesanta situācija bija Vinči- Dokičas mačā, servējot 3.setā pie 6:5, 40:0 itālietei par labu - 3 mačbumbas. un Dokiča visas 3 diezgan kreizī veidā atspēlēja.... bet diemžēl vairāk spēka vēl vienam brīnumam nepietika!