Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitovai kārtējā neveiksme, šoreiz zaudējot Kerberei

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitovai kārtējā neveiksme, šoreiz zaudējot Kerberei
Marija Šarapova
Foto: AP/Scanpix

Sestdien Romas WTA "Premier" turnīra pusfinālos tiksies Serēna Viljamsa un Na Lī, kā arī Marija Šarapova un Andželika Kerbere. Pēdējā tika galā ar Vimbldonas čempioni Petru Kvitovu, kura spēja atrast motivāciju tikai vienam setam.

Ceturtdaļfinālu dienas programma sākās ar lielu vilšanos Itālijas tenisa faniem. Flavija Pennetta pret Serēnu Viljamsu nospēlēja tikai četrus geimus (visus zaudēja), pēc kā nolēma izstāties plaukstas locītavas savainojuma dēļ.

Viljamsa jaunākā šogad uzvarējusi visas 17 spēles uz māla seguma un šonedēļ lūko izcīnīt trešo titulu pēc kārtas. Iepriekš amerikāniete uzvarējusi Čarlstonā uz zaļā māla un Madridē uz zilā. Tagad laiks tradicionālajam sarkanajam.

Pusfinālā Serēna sacentīsies ar "French Open" čempioni Na Lī. Ķīnas vadošā tenisiste ar 6:1, 7:6(4) pārspēja Dominiku Cibulkovu. Lī vajadzēja uzvarēt pārliecinošāk, taču otrajā setā tika izlaists 5:2 pārsvars. Viljamsa uzvarējusi piecas no sešām spēlēm pret Lī, taču visas spēles bijušas ļoti sīvas ar vismaz 21 geimu.

Otru pusfināla pāri veidos Marija Šarapova un Andželike Kerbere. Krieviete bez lielām grūtībām tika galā ar Venusu Viljamsu – 6:4, 6:3, bet Kerberei palīdzēja pretiniece – Vimbldonas čempione Petra Kvitova labā līmenī spēja aizvadīt tikai vienu setu. Kerbere uzvarēja ar 7:6(2), 1:6, 6:1.

Pirmajā setā Kvitova divreiz atspēlēja breika deficītu un pie 5:4 servēja par uzvaru setā, taču geimu atdeva uz nulles. No 0:40, atspēlējot trīs setbumbas, izdevās izglābt 12. geimu un tikt līdz taibreikam, taču tajā spēlēja tikai Kerbere. Kvitovai savukārt ļoti daudz kļūdu un uzvarētas tikai divas izspēles. Čehietei pirmajā setā 33 nepiespiestās kļūdas.

Otrajā setā Kvitova saņēmās un pretinieci sagrāva ar 6:1. Šķita, ka Petra varētu būt pārņēmusi iniciatīvu, taču nekā – trešajā setā viņa cīnīties negribēja un ar kļūdām vācietei uzdāvināja uzvaru ar 6:1. Kvitovai visā mačā apaļas 50(!) nepiespiestās kļūdas. Vācietei uzvara ļāvusi pirmo reizi ielauzties ranga Top 10. Kerbere ar savu nākamo pretinieci Šarapovu tikusies divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pēdējā cīņā šogad Parīzē negaidīti pārāka izrādījās Kerbere.

”Internazionali BNL d'Italia”, WTA ”Premier” turnīrs. Roma (Itālija)

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
(2) Maria Sharapova - Venus Williams6:4 6:3
(12) Angelique Kerber - (4) Petra Kvitova7:6(2) 1:6 6:0
(8) Na Li - (14) Dominika Cibulkova6:1 7:6(4)
(9) Serena Williams - Flavia Pennetta4:0 (Pennetta izstājās)

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

  -2 [+] [-]

, 2012-05-18 23:09, pirms 12 gadiem
Go Serena Go!

     [+] [-]

, 2012-05-19 08:29, pirms 12 gadiem
Toties bildē Maša un tas ir pareizi!