Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"Fed Cup" tiek pārdēvēts par Billijas Džīnas Kingas kausu

Rolands Eliņš

"Fed Cup" tiek pārdēvēts par Billijas Džīnas Kingas kausu
Billija Džīna Kinga. Foto: ITF TENNIS via REUTERS/Scanpix

Starptautiskā tenisa federācija (IBF) paziņojusi, ka sieviešu izlašu sezonas galvenās sacensības turpmāk tiks dēvētas Billijas Džīnas Kingas vārdā.

„Mums likās, ka uz šo soli tika iets jau ilgu laiku,” ITF paziņojumā citēts federācijas prezidents Deivids Hagertijs. „Visas lielās komandu sacensības, ieskaitot Deivisa kausu, ir nosauktas kāda vīrieša vārdā. Mēs uzskatījām, ka ir pilnībā atbilstoši, ka sieviešu izlašu tenisa kauss tiek nodēvēts Billijas Džīnas Kingas vārdā, kura pārveidoja uzskatus par sievietēm sportā.”

76 gadus vecā Kinga pauda prieku par ITF lēmumu, taču arī atzina, ka tas viņai uzliek lielu atbildību.

Kinga pirms 50 gadiem bija viena no deviņām spēlētājām, kuras apvienojās savā mērķī panākt mazāku honorāru starpību starp vīriešu un sieviešu sacensībām. Viņas riskēja ar savām karjerām, boikotējot sacensības, kurās vīriešu turnīru balvu fondi bija vairākas reizes lielāki nekā sievietēm.

Kingas iedvesmojošā rīcība laika gaitā noveda pie WTA izveidošanās, un mūsdienās tiek izspēlēta WTA pasaules tūre.

Izmantotie resursi:
https://www.itftennis.com/en/news-a...