Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cicipass pārspēj Fokinu un otro gadu pēc kārtas triumfē Montekarlo Masters

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Cicipass pārspēj Fokinu un otro gadu pēc kārtas triumfē Montekarlo Masters
Stefanoss Cicipass. Foto: AFP/Scanpix

Par Montekarlo ''ATP 1000'' sērijas turnīra čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva Stefanoss Cicipass, kurš divos setos pārspēja Alehandro Fokinu - 6:3, 7:6 (3). Vicečempionam tas bija pirmais ATP līmeņa fināls karjerā.

• Grieķijas pirmā rakete Stefanoss Cicipass (#5) divos setos uzveica spāni Alehandro Fokinu (#46) - 6:3, 7:6 (3).

• Cicipass izcīnīja karjeras astoto ATP līmeņa titulu. Otro pēc kārtas Montekarlo Masters.

• Pagājušā gada finālā Stefanoss Cicipass uzveica neitrālo sportistu Andreju Rubļovu.

• Karjeras pirmo ATP titulu Grieķijas pirmais numurs izcīnīja 2018. gada ''Stockholm Open'', kad divos setos ar 6:4, 6:4 pārspēja Latvijas labāko tenisistu Ernestu Gulbi.

• Cicipass aizstāvēja visus 2021. gadā izcīnītos tūkstoš ranga punktus un nopelnīja 836 tūkstošu eiro lielu naudas balvu. Fokina, kā vicečempions, tika pie nepilniem 457 tūkstošiem eiro.

• Nākamajā nedēļā Montekarlo turnīra čempions piedalīsies piecsimtniekā Barselonā, kur izsēts ar pirmo numuru. Viņš pirmo kārtu izlaidīs, bet Fokinam, kurš arī spēlēs Barselonā, pirmajā kārtā būs jāspēlē pret kādu no kvalifikācijas uzvarētājiem.

• Pagājušajā gadā Cicipass Barselonas turnīra finālā trīs setos zaudēja Rafaelam Nadalam, kurš savainojuma dēļ titulu neaizstāvēs.

Līdzšinējās karjeras labāko turnīru aizvadošais Spānijas tenisists maču sāka teicami, trešajā geimā laužot Cicipasa servi. Grieķis gan uzreiz breiku atspēlēja, uzvarot Fokinas geimā uz nulles. Turpmākajos trīs geimos serves saņēmējs uzvarēja tikai vienā izspēlē, bet astotajā geimā Cicipass guva pirmā seta izšķirošo breiku, izmantojot pirmo breikbumbu un pēc tam sausā uzvarot savu geimu - 6:3.

Otrā seta ievadā Grieķijas tenisists uzvarēja astoņas no pirmajām desmit izspēlēm, iegūstot breika pārsvaru. Spānis nesalūza un atspēlējās, paņemot trīs geimus pēc kārtas. Cicipass atguva iniciatīvu un vēlreiz lauza Fokinas servi, iegūstot tiesības servēt par uzvaru mačā. Spānijas tenisists izglābās, otrajam setam nonākot līdz taibreikam.

Tā ievadā abi mača dalībnieki uzvarēja savas serves izspēles, bet pirmajam roka notrīcēja Fokinam. Viņš zaudēja ceturtajā un piektajā izspēlē, Cicipasam iegūstot divu minibreiku pārsvaru. To grieķis noturēja un otro gadu pēc kārtas triumfēja Montekarlo notiekošajā ''ATP 1000'' sērijas turnīrā - 6:3, 7:6 (3).

Iespaidīgs izvērtās čempiontitula punkts. Tajā Cicipass cīnījās līdz galam, atsitot vairākus Fokinas spēcīgus sitienus no labās pa laukuma stūriem, un tika atalgots, spānim sitot autā.

Spēles statistika

StatistikaCicipassFokina
Netveramas serves31
Dubultkļūdas11
1. serve74%76%
1. serves punkti71%52%
2. serves punkti50%56%
Breikbumbas4/63/4
Punkti7257