Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Spānija Deivisa kausa finālā tiksies ar Čehiju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spānija Deivisa kausa finālā tiksies ar Čehiju
Davids Ferers
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas vīriešu tenisa izlase turpina dominēt, svētdien sasniedzot ceturto Deivisa kausa finālu pēdējos piecos gados. Izšķirošo panākumu spāņiem nodrošināja Davids Ferers, kurš uzvarēja Džonu Isneru. Spānija finālā novembrī izbraukumā sacentīsies ar Čehiju, kas Buenosairesā ar 3-1 uzveica traumu vajāto Argentīnu.

Spāņi piektdien uzvarēja abās vienspēlēs, bet vakar dubultspēlē pārāki bija amerikāņi. Šodien uz Hihonas māla gan lielai intrigai nevajadzēja būt. Tā arī notika, lai gan vienu setu viesi spēja paņemt.

Davids Ferers ātri tika pie breika pret Džonu Isneru, taču pamanījās pirmo setu zaudēt taibreikā ar 3:7. Isneram otrā seta pirmajā geimā bija iespēja iegūt seta un breika pārsvaru, taču vieglā situācijā no labās puses sistā bumbiņa ielidoja tīklā.

Ferers sev tipiski pamazām nokausēja pretinieku un svinēja loģisku uzvaru ar rezultātu 6:7(3), 6:3, 6:4, 6:2. Ferers Deivisa kausa mačos uz māla arvien spēlē bez zaudējumiem, 16-0. Neko neizšķirošā piektā spēle nenotiks, tādējādi spāņiem mačā uzvara ar 3-1.

Spānijas pretiniece finālā būs Čehija, kas ar 3-2. Buenosairesā uzvarēja Argentīnu. Čehiem šodien vajadzēja vienu uzvaru divos mačos, un viņi mērķi sasniedza jau pirmajā cīņā, kurā Tomašs Berdihs ar 6:3, 6:3, 6:4 apspēlēja Karlosu Berloku. Piektajā spēlē, kurā nekas neizšķīrās, Huans Monako ar 6:3, 7:6(2) uzveica Ivo Minaru.

Ar Berdihu bija jātiekas Huanam Martinam Del Potro, taču Argentīnas pirmais numurs savu dalību atsauca kreisās plaukstas locītavas dēļ. Vienu maču ar pirms "US Open" gūto savainojumu Del Potro nospēlēja, taču pēcāk saprata, ka nav jēgas sevi vairāk mocīt. Piebilstams, ka ribu savainojuma dēļ argentīniešiem pusfinālā nevarēja palīdzēt Davids Nalbandjans.

Fināls no 16. līdz 18. novembrim notiks čehu mājās. Abas komandas spēlēja arī 2009. gada finālā, toreiz Spānija savā laukumā bija pārāka ar 5:0. Domājams, čehi izvēlēsies paklāja vai "hard" segumu, kas viņiem varētu dot labākas izredzes titula mačā. Tajā, iespējams, spēlēs arī Rafaels Nadals.

16 komandas jeb astoņi pāri šajā nedēļas nogalē aizvadīja cīņas par tiesībām nākamajā gadā spēlēt elitē. Uzvaras guva Kazahstāna, Vācija, Izraēla, Beļģija, Kanāda, Brazīlija, Itālija un Šveice.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-16 21:56, pirms 12 gadiem
Krievija ārā no elites grupas? Nu, tas jau bija sagaidāms - pārāk nevārīgi spēlētāji viņiem ir pēdējos gados... Austrālijai tas pats...