Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs zaudē deviņus geimus pēc kārtas, tomēr uzvar maču

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs zaudē deviņus geimus pēc kārtas, tomēr uzvar maču
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Indianvelsas ATP tenisa turnīrā noskaidroti pirmie astoņi 4. kārtas dalībnieki. Ar krietnu izbīli cauri tika serbs Novaks Džokovičs, kurš mačā pret vācieti Filipu Kolšraiberu pamanījās zaudēt deviņus geimus pēc kārtas, tomēr atspēlēja trīs mačbumbas un tika nākamajā kārtā, kur tiksies ar horvātu Ivanu Ļubičiču.

Jau vakar ziņojām, ka bez cīņas 4. kārtu sasniedza serbs Viktors Troickis, kura pretinieks Nikolajs Davidenko no spēles attiecās lauztas plaukstas locītavas dēļ. Troicka pirmā pilnvērtīgā cīņa varētu iznākt nākamajā kārtā, kad pretī stāsies čehs Tomass Berdihs. Viņam negaidīti pārliecinoši izdevās uzveikt spāni Fernando Verdasko – 6:0, 6:3.

Krietni grūtākā ceļā vietu 4. kārtā izcīnīja Serbijas tenisa līderis Novaks Džokovičs. Spēle pret vācieti Filipu Kolšraiberu Nolem gan sākās ļoti labi – 6:3, 2:0. Taču pēc tam viņa sniegums krasi pasliktinājās, pat tik ļoti, ka serbs zaudēja deviņus geimus pēc kārtas, nokļūstot iedzinējos trešajā setā. Intriģējošs bija arī seta turpinājums. Vispirms Džokovičs uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, tad atkal zaudēja savu servi un 9. geimā pie 4:5 centās palikt spēlēs. Sākums neizdevās un Kolšraibers ieguva trīs mačbumbas (0:40). Serba nervi gan bija pietiekami spēcīgi, lai izkultos no šīm nepatikšanām un vēlāk triumfētu taibreikā. Nākamajā kārtā Džokoviča pretinieks būs horvāts Ivans Ļubičičs, bet ar šādu sniegumu ATP ranga vicelīderis nevar būt drošs par uzvaru ne pret vienu sāncensi.

Ļoti pārliecinoši 4. kārtu sasniedza pērnā gada sacensību čempions, spānis Rafaels Nadals, kurš divreiz ar 6:2 pieveica horvātu Mario Ančiču. Nadala nākamais pārbaudījums būs mājinieks Džons Isners, kurš apspēlēja savu tautieti Semu Kveriju. Vēl vienā 4. kārtas duelī tiksies argentīnietis Huans Monako un spānis Giljermo Garsija Lopess – abu šo sportistu atrašanās 4. kārtā jau uzskatāma par nelielu pārsteigumu. Šovakar un naktī uz rītdienu notiks atlikušās 3.spēles.

”BNP Paribas Open”, vīriešu vienspēļu turnīrs

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Novak Djokovic - (25) Phillipp Kohlschreiber6:3 2:6 7:6(3)
(3) Rafael Nadal - Mario Ancic6:2 6:2
(29) Viktor Troicki - (5) Nikolay Davydenko(Davydenko atteicās no spēles)
(19) Tomas Berdych - (10) Fernando Verdasco6:0 6:3
(21) Juan Monaco - (11) Juan Carlos Ferrero7:6(2) 3:6 6:3
(15) John Isner - (17) Sam Querrey7:6(3) 6:4
(20) Ivan Ljubicic - Brian Dabul6:2 6:3
Guillermo Garcia-Lopez -(26) Thomaz Bellucci4:6 6:2 6:1

Atlikušās 3. kārtas spēles

SpēleRezultāts
(1) Roger Federer - (27) Marcos Baghdatis
(4) Andy Murray - Michael Russel
(6) Robin Soderling - (28) Feliciano Lopez
(7) Andy Roddick - Thiemo De Bakker
(9) Jo-Wilfried Tsonga - (24) Albert Montanes
(18) Tommy Robredo - Dudi Sela
(22) Jurgen Melzer - Simon Greul
James Blake - Nicolas Almagro

4. kārtas spēļu pāri

SpēleRezultāts
(2) Novak Djokovic - (20) Ivan Ljubicic
(3) Rafael Nadal - (15) John Isner
(19) Tomas Berdych - (29) Viktor Troicki
(21) Juan Monaco - Guillermo Garcia-Lopez

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +2 [+] [-]

, 2010-03-16 11:19, pirms 14 gadiem
Novēlu mūsu Gulbim tādu koncentrēšanos spēlei kā Rafam! Likās,apkārt vispār neko nemana,bet kļūdu skaits-ļoti minimāls. Bet Nole gan izlīda tikai uz vācieša neprasmi noturēt gan izcīnīto breiku,gan mačbumbas,pie tam spēlēja abi,maigi sakot,-gaužām vāji (protams,-priekš sava ranga)!!! Nadals šobrīd arī servi krietni "pielicis"!

     [+] [-]

, 2010-03-16 11:24, pirms 14 gadiem
Eh Nole, Nole, kas ar tevi notiek...

  -1 [+] [-]

, 2010-03-16 12:14, pirms 14 gadiem
polārlācēns rakstīja: Eh Nole, Nole, kas ar tevi notiek...
Paturpināšu...Nole, Nole,kas notiek ar tavu servi??!!...jau kurā turnīrā un spēlē katrs punkts jāizcīna grūtā darbā - Iron Man 2!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-16 12:32, pirms 14 gadiem
korts rakstīja: Novēlu mūsu Gulbim tādu koncentrēšanos spēlei kā Rafam! Likās,apkārt vispār neko nemana,bet kļūdu skaits-ļoti minimāls. Bet Nole gan izlīda tikai uz vācieša neprasmi noturēt gan izcīnīto breiku,gan mačbumbas,pie tam spēlēja abi,maigi sakot,-gaužām vāji (protams,-priekš sava ranga)!!! Nadals šobrīd arī servi krietni "pielicis"!

     [+] [-]

, 2010-03-16 12:32, pirms 14 gadiem
Raksts par Džokoviču, bet tu bezsakarā sāc ar Rafu, vēl pie tam tik neinteresantas spēles sakarā, kur viens vispār aizmirsis spēlēt tenisu, atgriežoties tūrē turpat pēc gada pārtraukuma.Nākošā spēle, es ceru, noliks visu pa vietām.Protams, ja Isneram nebūs melnā diena.Nole starp citu nekur neizlīda, bet Kolšraibers vienkārši pratās un dažas no daudzajām"dāvanām" atdeva atpakaļ.
[/quote]

     [+] [-]

, 2010-03-16 12:33, pirms 14 gadiem
Nogurums, trūkst motivācija, vai jau pavasaris galvā :-)

  -1 [+] [-]

, 2010-03-16 12:49, pirms 14 gadiem
Ponete rakstīja: Nogurums, trūkst motivācija, vai jau pavasaris galvā :-)
Nole, atšķirībā no Federera, Nadala, Mureja tikko spēlēja arī par savu valsti Davis Cup!!! Un kāds tur brīnums, ka vairāk noguris!!!Protams, vēl arī aklimatizācija.Motivācija noteikti netrūkst,jo jānoturās otrajā pozīcijā..ja nu vienīgi, ir pārāk sadomājies par savu gaidāmo aktiera karjeru divās filmās, kā to visu apvienot šajā gadā...

     [+] [-]

, 2010-03-16 13:08, pirms 14 gadiem
Rafa ir atpakaļ! Vai vispār kāds par to šaubījās? Tenisa karalis ļoti pārliecinošs. 2ajā raundā izrēķinājās ar mūžam jauno un spēcīgo Raineri Šluteri, bet pēc tam saplosīja pasaules 694. raketi Ančiku!!! Visiem tagad jāuzmanās no Rafela, kurš ārdīsies ne tikai šitajā turnīrā bet visu gadu un pacels visus lielos kausus un bļodas!

     [+] [-]

, 2010-03-16 13:12, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Nole, atšķirībā no Federera, Nadala, Mureja tikko spēlēja arī par savu valsti Davis Cup!!! Un kāds tur brīnums, ka vairāk noguris!!!Protams, vēl arī aklimatizācija.Motivācija noteikti netrūkst,jo jānoturās otrajā pozīcijā..ja nu vienīgi, ir pārāk sadomājies par savu gaidāmo aktiera karjeru divās filmās, kā to visu apvienot šajā gadā...
Kāpēc tu mānies sev un citiem? Nole ir lupata šogad. Labākais pierādījums tam ir ka viņam vajadzēja piecus setus, lai uzvarētu Džoni Aisneru uz māla. Uz māla!!! Aisners vispār uz māla nerubī spēlēt. Novāks ir vārgs katrā turnīrā. Ja Ivans Ļubičiks nemudīsies kā Dubajā, tad Džokovičs varēs braukt uz Miami turnamentu jau pēc nākošās spēles. Vispār ja es būtu Novāka treneris Marian Vajda ieteiktu viņam aizbraukt uzspēlēt uz kādu izaicinājuma vai nākotnes turnīru, kur var uzspēlēt pret sava līmeņa tenisistiem un atgūt pārliecību, kas jau sen ir pazudusi. Novāks iet uz leju, neapturami iet!

     [+] [-]

, 2010-03-16 13:53, pirms 14 gadiem
Rafa rakstīja: Kāpēc tu mānies sev un citiem? Nole ir lupata šogad. Labākais pierādījums tam ir ka viņam vajadzēja piecus setus, lai uzvarētu Džoni Aisneru uz māla. Uz māla!!! Aisners vispār uz māla nerubī spēlēt. Novāks ir vārgs katrā turnīrā. Ja Ivans Ļubičiks nemudīsies kā Dubajā, tad Džokovičs varēs braukt uz Miami turnamentu jau pēc nākošās spēles. Vispār ja es būtu Novāka treneris Marian Vajda ieteiktu viņam aizbraukt uzspēlēt uz kādu izaicinājuma vai nākotnes turnīru, kur var uzspēlēt pret sava līmeņa tenisistiem un atgūt pārliecību, kas jau sen ir pazudusi. Novāks iet uz leju, neapturami iet!
Viss, ko šeit uzrakstīju, ir zināmi un neapstrīdami fakti!!!Nesaprotu,par kādiem māņiem tu te domā???Tu taču vēl nezini, kāda lupata būs tavs Nadals - šogad vēl pilnīgi neko nav parādījis, ja nu vienīgi, rangā noslīdējis.

     [+] [-]

, 2010-03-16 14:30, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Raksts par Džokoviču, bet tu bezsakarā sāc ar Rafu, vēl pie tam tik neinteresantas spēles sakarā, kur viens vispār aizmirsis spēlēt tenisu, atgriežoties tūrē turpat pēc gada pārtraukuma.Nākošā spēle, es ceru, noliks visu pa vietām.Protams, ja Isneram nebūs melnā diena.Nole starp citu nekur neizlīda, bet Kolšraibers vienkārši pratās un dažas no daudzajām"dāvanām" atdeva atpakaļ.
[/quote]
Es lasu rakstu,nevis nosaukumu,un tajā saskatu vakardienas spēļu pārskatu,kurā viena no trim rindkopām tiešām veltīta Džokoviča spēlei. Šai sakarā gribu piebilst,ka korts nav "dāvanu došanas un atdošanas vieta",bet laukums,kur sportisti parāda savu meistarību un psiholoģisko sagatavotību.Pie tam pēdējai ir pat lielāka nozīme,jo tehniski viņi visi ir lieli meistari. Ne velti nesen bija raksts par Federeru,kurā visi (pats,sāncenši un tenisa eksperti) vienprātīgi atzina,ka RF uzvaru pamatā ir PRĀTS!!!

     [+] [-]

, 2010-03-16 14:59, pirms 14 gadiem
korts rakstīja: [/quote]
Es lasu rakstu,nevis nosaukumu,un tajā saskatu vakardienas spēļu pārskatu,kurā viena no trim rindkopām tiešām veltīta Džokoviča spēlei. Šai sakarā gribu piebilst,ka korts nav "dāvanu došanas un atdošanas vieta",bet laukums,kur sportisti parāda savu meistarību un psiholoģisko sagatavotību.Pie tam pēdējai ir pat lielāka nozīme,jo tehniski viņi visi ir lieli meistari. Ne velti nesen bija raksts par Federeru,kurā visi (pats,sāncenši un tenisa eksperti) vienprātīgi atzina,ka RF uzvaru pamatā ir PRĀTS!!!
Nu skaidrs, lai veicas vienīgajam, kam ir prāts...bet tas ir tik saprotami, kā nekā, vienam 28, bet otram tikai 22 gadi!!!Vai tajā rakstā nebija rakstīts, cik prātīgs bija Federers 22 gados???

     [+] [-]

, 2010-03-16 15:48, pirms 14 gadiem
Nu skaidrs, lai veicas vienīgajam, kam ir prāts...bet tas ir tik saprotami, kā nekā, vienam 28, bet otram tikai 22 gadi!!!Vai tajā rakstā nebija rakstīts, cik prātīgs bija Federers 22 gados??? Atbildu: Tev tāda vienvirziena domāšana: tenisā ir tikai viens,ko attaisnot jebkurā gadījumā,un viens,ko noteikti "nolikt"jebkurā gadījumā. Par spēli ar prātu,t.i.,augstu psiholoģisko sagatavotību (pareizāk-bez tās) varam pateikties Gulbja zaudējumiem,tāpat arī šeit minētajā Kolšreibera spēlē,kā arī bezgala daudzās citās sacīkstēs. Vai arī Kolšreiberam pārmetīsi pieredzes trūkumu (26 gadi)?? Panākumus jebkurā sportā var gūt,ja ir t.s.,uzvarētāja psiholoģija(=prāts),vai gan citādi???

     [+] [-]

, 2010-03-16 20:48, pirms 14 gadiem
Rafa rakstīja: Rafa ir atpakaļ! Vai vispār kāds par to šaubījās? Tenisa karalis ļoti pārliecinošs. 2ajā raundā izrēķinājās ar mūžam jauno un spēcīgo Raineri Šluteri, bet pēc tam saplosīja pasaules 694. raketi Ančiku!!! Visiem tagad jāuzmanās no Rafela, kurš ārdīsies ne tikai šitajā turnīrā bet visu gadu un pacels visus lielos kausus un bļodas!
Kur atpakalj - uz taa pasha "celja" kuras vinsh nodzen savus celjus?Un parādi kaadu turniiru kuru vinsh nav iesaacis paarliecinoshi...