Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bondarenko triumfē Hobārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Bondarenko triumfē Hobārtā
Aļona Bondarenko
Foto: AP/Scanpix

Par Hobārtas WTA „International” tenisa turnīra uzvarētāju šorīt kļuvusi ukrainiete Aļona Bondarenko, kura fināla cīņā pārliecinoši tika galā ar Šaharu Pēru no Izraēlas – 6:2, 6:4. Ukrainas sportistei šis ir otrais WTA tituls.

Tasmānijas salā notiekošais WTA „International” tenisa turnīrs ar balvu fondu 220 000 ASV dolāru šogad nebija pulcējis lielākās tenisa zvaigznes, tomēr tā dalībnieču sastāvs bija ļoti līdzvērtīgs. Pirmajās kārtās labi veicās turnīrā izliktajām sportistēm un arī finālā tikās divas no sacensību favorītēm – ar 2. numuru izliktā Šahara Pēra un ar 4. numuru izliktā Aļona Bondarenko (Ukraina). Abas finālistes līdz šim bija tikušās piecas reizes, no kurām trijās pārāka bija bijusi Pēra, bet pēc šī mača abu starpā ir neizšķirts.

Ukrainiete pārliecinoši kontrolēja mača ritējumu gan pirmajā, gan otrajā setā, tiekot pie sava otrā WTA titula pēc stundas un 13 minūšu cīņas – 6:2, 6:4. Par uzvaru Bondarenko ieguva 280 reitinga punktus, kas ļaus uzlabot pašreizējo 32. ranga pozīciju. Augstāk, domājams, tiks arī Pēra, kurai šobrīd rangā 30. vieta. Viņa kā fināliste tika pie 200 reitinga punktiem. Tagad abas sportistes var doties uz Melburnu, kur viņas jau gaida pirmās cīņas „Australian Open”. Bondarenko pirmā pretiniece būs vāciete Katrīna Voerle, bet Pēra spēkosies ar Lusiju Hradečku no Čehijas.

Izmantotie resursi:
wtatour.com