Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs pēc taibreika seta aizbēg no "ATP Finals" debitanta Rūda

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs pēc taibreika seta aizbēg no "ATP Finals" debitanta Rūda
Novaks Džokovičs. Foto: AP/Scanpix

Pieckārtējais "ATP Finals" čempions Novaks Džokovičs pirmdienas pēcpusdienā Turīnā ar 7:6(4), 6:2 apspēlēja debitantu Kasperu Rūdu, kuram pirmajā setā bija gan breika pārsvars, gan taibreikā minibreiks.

Novaks Džokovičs mača pirmajā geimā nenosargāja servi, kad no 30:0 zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas. Ranga līderim vispirms kļūda, bet pēc tam viņš nespēja trīs reizes pēc kārtas apturēt Kaspera Rūda "forehand" uzbrukumus. Breikbumbas izspēlē tas notika kuriozā veidā, kad serbs kontrolēja situāciju, izejot pie tīkla, taču paslīdēja un beigās zaudēja izspēlē.

Ranga 8. vietā esošais norvēģis tūlīt bija priekšā ar 2:0 un vēlāk ar 3:1, bet breiku zaudēja sestajā geimā, kur palika bez pirmās serves un tādā tenisa spēja iegūt tikai vienu punktu. Viņš zaudēto serves geimu pabeidza ar dubultkļūdu, rezultātam kļūstot 3:3.

Rūdam nestabila servēšana arī seta turpinājumā. Viņš astotajā geimā ieservēja trīs eisus pēc kārtas, bet 10. geimā atkal mocījās bez pirmās serves, un Džokovičs pie 5:4 dabūja divas setbumbas. Viņš pirmo neizmantoja, atsitot tīklā otro servi, bet otro Rūds atspēlēja ar diagonālo apvedošo sitienu no aizsardzības pozīcijas.

Džokovičs pēc Rūda "volley" kļūdas taibreikā tika vadībā ar 2:0, pēc tam zaudēja trīs izspēlēs pēc kārtas. Tiesa, norvēģis minibreiku uzreiz atdeva, bumbiņu sestā punkta izspēlē raidot autā. Rūdam no 4:4 divi "backhand" auti pēc kārtas, Džokovičs punktu setam pielika ar sitienu labajā stūrī.

Rūds 2. seta pirmajā geimā atkārtoja Džokoviča gājienu no iepriekšējā seta – zaudēja no 30:0 pozīcijas. Skandināvijas spēcīgākais tenisists pēdējās divās izspēlēs pieļāva rupjas kļūdas, bumbiņu raidot autā ar "smešu" un ietriecot tīklā no neliela attāluma. Ar to viņa pretestība faktiski bija galā.

Džokovičs pēdējo no saviem pieciem "ATP Finals" tituliem izcīnīja 2015. gadā. Viņš sestā triumfa gadījumā 34 gadu vecumā kļūtu par vecāko čempionu turnīra vēsturē. Zaļās grupas pirmās dienas otrajā mačā plkst. 22:00 sacentīsies 2019. gada čempions Stefanoss Cicipass un Andrejs Rubļovs.

Statistika

DžokovičsRūds
Eisi109
Dubultkļūdas04
1. serves precizitāte74%62%
1. serves punkti35/3927/43
2. serves punkti6/1411/26
Breikbumbas3/51/1
Spēle pie tīkla9/1511/17
Tīri uzvarētās izspēles2126
Nepiespiestās kļūdas1525
Visi punkti7250