Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sinsinati finālā arī Šarapova

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sinsinati finālā arī Šarapova
Marijas Šarapovas atbalstītāji
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdienas vakarā par Sinsinati WTA „Premier” galveno balvu spēkosies beļģiete Kima Klijstersa un krieviete Marija Šarapova. Tas kļuva skaidrs pēc otrā pusfināla, kurā Šarapovai trijos setos izdevās nolauzt savu tautieti Anastasiju Pavļučenkovu – 6:4, 3:6, 6:2.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka kā pirmā Sinsinati WTA „Premier” turnīra finālu sasniedza beļģiete Kima Klijstersa, kuras pretiniece Ana Ivanoviča izstājās savainojuma dēļ tikai pēc trīs nospēlētiem geimiem. Otro finālisti turnīrā noteica divu Krievijas tenisistu duelī – Marija Šarapova pret Anastasiju Pavļučenkovu. Izteikta cīņas favorīte bija Šarapova, kura šajā turnīrā bija spēlējoši izcili, kamēr Pavļučenkova vairākās cīņās bija spēlējusi trīs setus. Abām krievietēm šī bija savstarpējā spēle.

Mača sākums negaidīti labāks iznāca Pavļučenkovai. Viņa krietni labāk servēja un savas serves geimus uzvarēja ļoti pārliecinoši, kamēr Šarapovai tik gludi negāja. Otrajā un sestajā geimā Marijai vajadzēja atspēlēties no 15:40, tomēr gods godam tas izdevās. Seta galotnē kārtējo reizi apliecinājās senā paruna par „nepaņem Tu, paņem Tev”. Pieļaujot trīs dubultkļūdas geimā, Pavļučenkova zaudēju savu servi devītajā geimā, bet mirkli vēlāk nespēja traucēt Šarapovai izservēt setu – 6:4.

Otrā seta sākums Pavļučenkovai vairs nebija tik sekmīgs. Trešajā geimā viņa palika uz nulles pie savas serves – atkal vairākas dubultkļūdas. Uzreiz pēc tam viņa kortā izsauca mediķi, parādot, kāpēc neveicas ar servi – pleca sāpes. Laikā, kamēr viņai tika sniegta medicīniskā palīdzība, Sinsinati centrālajā kortā gadījās vēl kāda nepilnība – nodzisa gaisamas. Tā rezultātā spēle tika pārtraukta uz vēl labu brīdi. Pauze spēlē izsita no ritma Šarapovu. Atsākot spēli viņa pagalam slikti servēja un šajā setā vairs nespēja uzvarēt nevienu geimu pie savas serves. Tā rezultātā no 3:2 vadības sanāca zaudējums ar 3:6.

Izšķirošajam setam kādreizējā ranga līdere gan prata savākties. Pie savas serves viņa bija neapturama, tomēr vajadzēja krietnu laiku, lai beidzot izdotos lauzt sāncenses servi. tas izdevās sestajā geimā ar astoto piegājienu, kad Pavļučenkova pieļāva dubultkļūdu... Seta turpinājumā 19 gadus vecā Pavļučenkova vairs neatrada spēkus, lai lauztu cīņas ritējumu, un zaudēja setā (2:6) un mačā.

Fināla spēle starp Klijstersu un Šarapovu būs devītā abu sportistu tikšanās reize. Pagaidām bilance labvēlīgāka beļģietei (5-3), kaut pēdējais mačs pirms vairāk nekā trīs gadiem. Klijstersa noteikti arī būs nedaudz vairāk atpūtusies, tomēr tāpat tiek gaidīts saistošs fināls.

Izmantotie resursi:
Sony Ericsson WTA Tour | Women's Tennis...

Kura uzvarēs finālā?

  • 25

  • 28


     [+] [-]

, 2010-08-15 13:36, pirms 14 gadiem
vareja jau Marijas bildi nevis tos bernelus =)