Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Madridē zināmas visas pusfinālistes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Madridē zināmas visas pusfinālistes
Petija Šnīdere
Foto: AFP

Madrides WTA turnīrā noslēgušās ceturtdaļfinālu spēles. Labāko četru tenisistu pulkā iekļuvusi WTA ranga līdere Dinara Safina no Krievijas, bet viņas piemēram nav spējusi sekot Jeļena Jankoviča, kura piekāpās Petijai Šnīderei.

Safina tikās ar ukrainieti Aļonu Bondarenko, kura šī turnīra otrajā kārtā pieveica krievieti Svetlanu Kuzņecovu. Pirmajā setā Safina uzvarēja ar diviem breikiem pret vienu – 6:4. Otrā seta sākumā Bondarenko lauza Safinas servi, taču Dinara spēja saņemties un ievirzīt setu sev labvēlīgā gultnē, izcīnot uzvaru ar 6:3. Mačā krievietei panākums ar 6:4, 6:3.

Viņas pretiniece pusfinālā būs šveiciete Petija Šnīdere, kura pieveica bijušo WTA ranga līderi serbieti Jeļenu Jankoviču. Pirmajā setā katrai no tenisistēm bija pa trim breikiem, un viss izšķīrās taibreikā. Tajā, atspēlējot vienu setbumbu, pārāka ar 8:6 bija Šnīdere. Otrajā setā Jankoviča izvirzījās vadībā ar 2:0, taču Šnīdere pēc tam uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, iegūstot izšķirošo pārsvaru un novadot maču līdz uzvarošām beigām – 7:6(6), 6:3.

Otrajā pusfinālā tiksies dāniete Karolīna Vozņacki un francūziete Amēlija Moresmo. Vozņacki, pateicoties veiksmīgam startam Madrides turnīrā, jaunajā WTA rangā būs Top 10, tādējādi kļūstot par pirmo Dānijas tenisisti, kura iekļuvusi pirmajā desmitniekā. Šodien Karolīna ceturtdaļfināla mačā pret krievieti Veru Duševinu zaudēja tikai četrus geimus un uzvarēja ar 6:0, 6:4. Savukārt Moresmo trīs setos ar 5:7, 6:1, 6:1 tika galā ar vienu no šī turnīra lielākajiem pārsteigumiem ungārieti Agnesu Šavaju.

"Mutua Madrilena Madrid Open" WTA turnīrs

Ceturtdaļfināli
(1) Dinara Safina – Aļona Bondarenko 6:4, 6:3
(9) Karolīna Vozņacki – Vera Duševina 6:0, 6:4
Petija Šnīdere – (4) Jeļena Jankoviča 7:6(6), 6:3
Amēlija Moresmo – Agnesa Šavaja 5:7, 6:1, 6:1

Pusfinālu pāri
(1) Dinara Safina – Petija Šnīdere
(9) Karolīna Vozņacki – Amēlija Moresmo

Izmantotie resursi:
madrid-open.com