Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa pirmdien kļūs par vecāko WTA ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa pirmdien kļūs par vecāko WTA ranga līderi
Serēna Viljamsa
Foto: AP/Scanpix

Serēna Viljamsa pirmdien, 18. februārī, kļūs par visu laiku vecāko WTA ranga līderi. Tas kļuvis iespējams pēc viņas iekļūšanas Dohas WTA "Premier 5" turnīra pusfinālā. Spēlējot, būdama apslimusi, amerikāniete ceturtdaļfinālā ļoti grūtā spēlē ar 3:6, 6:3, 7:5 uzveica Petru Kvitovu. Čehiete trešajā setā izlaida 4:1 pārsvaru.

Viljamsai šonedēļ matemātika bija ļoti vienkārša – pašai jātiek vismaz pusfinālā un nav jāuztraucas, ko iespēs Viktorija Azarenka un Marija Šarapova. Amerikānietes pretiniece ceturtdaļfināla mačā bija čehiete Petra Kvitova, kura līdz šim apspēlēta visās trīs iepriekšējās savstarpējās spēlēs.

Kvitova šogad spēlējusi visnotaļ viduvēji, taču šodien Dohas galvenajā kortā izgāja ļoti labi noskaņojusies no nospēlēja savu labāko maču kopš augusta. Viljamsai pirmajā setā bija 14 nepiespiestās kļūdas, no tām četras bija dubultkļūdas. Tieši tādā veidā viņa sestajā geimā uzdāvināja Kvitovai breiku, ar ko Petrai pietika, lai uzvarētu setā – 6:3.

Otrajā setā Serēna spēja revanšēties, būdama pārāka ar tādu pašu rezultātu. Kvitovai astotajā geimā divas dubultkļūdas, bet breikbumbas izspēlē bumbiņa raidīta autā. Viljamsai vajadzēja uzvarēt vēl vienā setā, lai pirmdien atgrieztos ranga virsotnē. Kvitovai bija iebildumi.

Serēna trešo setu aizvadīja ar acīm asarās. Visticamāk, slimības dēļ. Izšķirošā partija bija ļoti zemas kvalitātes, taču no otras puses deva gana saspringuma devas. Kvitova divreiz bija vadībā ar breiku, taču abas reizes pārsvaru nenoturēja. Pie tam abas reizes čehietei breikbumbas izspēlē bija dubultkļūda. Viens tāds breiks bija arī Viljamsas kontā.

ASV labākā tenisiste astotajā geimā beidzot spēja "atrast" vairākas spēcīgas serves un panāca izlīdzinājumu – 4:4. Viljamsa 11. geimā ar teicamu aizsardzības un uzbrukuma kombināciju ieguva vēl vienu breiku, bet pēc tam savu servi noturēja uz nulles un punktu mačam pielika ar "eisu" – 3:6, 6:3. 7:5.

Iekļūšana pusfinālā nozīmē to, ka Viljamsa pirmdien pēc divu gadu pauzes atgriezīsies ranga 1. vietā, bez tam 31 gada vecumā kļūs par vecāko WTA ranga līderi. 1985. gadā Krisa Everta 1. vietā bija, būdama 30 gadus, 11 mēnešus un trīs dienas veca. Viljamsa pirmdien sāks 124. nedēļu ranga virsotnē. Vairāk ir tikai piecām tenisistēm – Štefijai Grāfai 377, Martinai Navratilovai 332, Evertai 260, Martinai Hingisai 209 un Monikai Selešai 178.

Pēc mača klepodama un izplūzdama prieka asarās, Viljamsa atzina, ka neticēja tam, ka viņai atkal izdosies būt pirmajai pasaulē, jo pēdējos gados pārciests ļoti daudz, ieskaitot karjeru apdraudošu kājas savainojumu.

Dohas turnīra pagājušā gada čempione un ranga līdere vēl oficiāli līdz pirmdienai Azarenka ar 6:2, 6:2 sagrāva Sāru Erani. Vika varēja uzvarēt pat vēl graujošāk, taču pretiniecei uzdāvināja divus savas serves geimus. Baltkrieviete nospēlēja krietni sliktāk nekā pirmajās divās spēlēs un šodien pieļāva 25 nepiespiestās kļūdas.

Trīs vizītēs Dohā vēl ne reizi nav zaudējusi Šarapova. Viņa piektdien ar 6:2, 6:4 uzveica Samantu Stousuru, bilanci pret Austrālijas labāko tenisisti uzlabojot līdz 12-2. Šarapova bija vadībā ar 6:2, 3:0, taču tad serves problēmas liedza uzvaru izcīnīt ātrāk. Mašai šodien septiņas dubultkļūdas, bet arī 12 "eisi". Tik daudz viņai vienā spēlē pēdējo reizi bija 2010. gadā turnīrā Birmingemā uz zāliena seguma. Toreiz pusfinālā pret Elisoni Riski viņai arī bija 12.

Dohas turnīrs tā organizatoriem sagādāja ļoti patīkamu nedēļu, jo ceturtdaļfinālu sasniedza septiņas no pirmajām astoņām tenisistēm. Vienīgā no izlikto astoņnieka, kura netika ceturtdaļfinālā, bija Katarā ar muguras savainojumu ieradusies Vācijas tenisa līdere Andželike Kerbere. Viņas "aizvietotāja" ceturtdaļfinālā arī nebija diez ko peļama – bijusī ranga līdere Karolīna Vozņacki.

Sestdien pusfinālos Viljamsa spēlēs ar Šarapovu, bet Azarenkas pretiniece būs Radvaņska. Polijas pirmā rakete ar 6:2, 7:5 uzveica Vozņacki. Dānijas pārstāve otrajā setā pie 5:3 servēja par uzvaru setā un pat ieguva setbumbu, taču līdz trešajam setam netika.

"Qatar Total Open". WTA "Premier 5" sērijas turnīrs Dohā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Victoria Azarenka – (6) Sara Errani6:2 6:2
(2) Serena Williams – (7) Petra Kvitova3:6 6:3 7:5
(3) Maria Sharapova – (8) Samantha Stosur6:2 6:4
(4) Agnieszka Radwanska – (10) Caroline Wozniacki6:2 7:5
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-15 22:12, pirms 12 gadiem
1/2 pirmais 4 - kā pie vīriem.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-15 23:26, pirms 12 gadiem
Lai arī serēna izskatījās ļoti švaki šodien, bija pelnījusi atgriezties 1. vietā.. Vājais sniegums noteikti slimības dēļ.. Rīt pret mašu būs grūti.. Kaut kā liekas, ka par pusfinālu tālāk netiks..
Pagaidām Azarenka ļoti labu iespaidu atstāj..

  -1 [+] [-]

, 2013-02-16 08:46, pirms 12 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: Lieliski beidzot par līderi ir tā kurai jau sen vajadzēja būt.
It kā sen viņa nebija?