Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sidnejā un Oklendā noskaidroti pusfinālisti

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sidnejā un Oklendā noskaidroti pusfinālisti
Arno Klemāns
Foto: AP/Scanpix

Diezgan klusu un mierīgi norisinās šīs nedēļas ATP turnīri. Tā kā tenisa elite atvelk elpu pirms starta „Australian Open”, tad dalībnieku sastāvs šajos turnīrs nav pārlieku spēcīgs. Līdz finālam abos turnīros tikuši neizliktie sportisti – Sidenejas balvu sadalīs Rišārs Gaskē un Markoss Bagdatis, bet Oklendas Džons Isners un Arno Klemāns.

“Medibank International Sydney”

Sidnejas ATP turnīrā sākotnējie galvenie favorīti bija francūzis Gaels Monfiss, čehs Tomass Berdihs, šveicietis Stanislass Vavrinka un mājinieks Leitons Hjūits. Monfiss un Vavrinka no spēlēšanas gan atteicās vēl pirms pirmā mača, kamēr Berdihs un Hjūits nespēja tikt pat pusfinālā.

Pusfinālos šorīt tikās francūži Rišārs Gaskē un Žuljens Beneto, kā arī amerikānis Mārdijs Fišs un kiprietis Markoss Bagdatis. Francijas sportistu cīņā ar 6:4, 7:5 uzvarēja Gaskē, kaut arī Beneto bija labas iespējas uzvarēt vismaz setu. 23 gadus vecajam sportistam, kurš pērn saņēma diskvalifikāciju par kokaīna lietošanu, bet pēc tam tika attaisnots, rīt būs iespēja tikt pie sava sestā karjeras ATP titula, bet pirmā kopš 2007. gada rudens. Viņa pretinieks būs kiprietis Markoss Bagdatis, kurš krietni saspringtākā spēlē tika galā ar Fišu. Bagdatis visai ātri nokļuva šķietamā uzvarētāja pozīcijā (6:4, 1:0 ar breiku), tomēr amerikānis atspēlējās. Gan otrā, gan trešā seta uzvarētājs tika noteikts taibreikā un beigās veiksme uzsmaidīja kiprietim. Bagdatim rīt būs iespēja tikt pie sava ceturtā karjeras titula – pēdējais no trijiem izcīnīts pērn Stokholmā. Līdz šim abi finālisti savā starpā nav spēlējuši.

”Heineken Open”

Tikmēr Jaunzēlandes pilsētas Oklendas ATP fināls iznācis pat ļoti negaidīts – tajā tiksies amerikānis Džons Isners un Francijas veterāns Arno Klemāns. Sākotnēji apskatot turnīra dalībnieku sastāvu, to varēja nosaukt par neoficiālo Spānijas čempionātu – pieci no astoņiem izliktajiem tenisistiem bija spāņi – Tomijs Robredo, Davids Ferers, Huans Karloss Ferrero, Nikolass Almagro un Alberts Montanjess. Tomēr ātri vien apliecinājās, ka hard nav spāņu segums – favorīti krita ārā viens pēc otra. Pusfinālā gan tika viens no viņiem, ar 8. numuru izliktais Montanjess, tomēr tas galvenokārt pateicoties ļoti veiksmīgai izlozei.

Pusfinālā pret ASV servju mašīnu Džonu Isneru Montanjesa daudz variantu nebija. Viņš netika pat līdz breikbumbai, zaudējot ar 2:6, 6:7(5). Amerikānim rīt būs iespēja tikt pie karjeras pirmā ATP titula – līdz šim viņš finālā spēlējis tikai reizi (2007. gadā Vašingtonā). Otrs finālists būs Francijas veterāns Arno Klemāns, kuru daudzi pērnā gada vidū jau bija norakstījuši (tikai ranga 143. vieta). Šodien viņš negaidīti tika galā ar pērnā gada sacensību čempionu, vācieti Filipu Kolšraiberu. Savu pēdējo ATP titulu (kopā viņam ir četri) 32 gadus vecais Klemāns ir izcīnījis 2006. gadā. Abi finālisti savā starpā ir tikušies reizi – pirms diviem gadiem Sidnejas turnīra kvalifikācijā ar 6:2, 7:6(5) uzvarēja amerikānis.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com