Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ribarikovai karjeras pirmais WTA tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ribarikovai karjeras pirmais WTA tituls
Magdalena Ribarikova
Foto: AFP

Ar 20 gadus vecās slovākietes Magdalenas Ribarikovas triumfu šodien noslēdžas Birmingemas WTA tenisa turnīrs. Finālā viņa ar 6:0, 7:6(2) apspēlēja ķīnieti Na Li, izcīnot savu pirmo WTA vienspēļu titulu karjerā, kas ļaus pakāpties arī augšup rangā (pašlaik 58. vieta).

„AEGON Classic” WTA tenisa turnīrs, kas šonedēļ norisinājās Lielbritānijas pilsētā Birmingemā, bija viens no „International” sērijas turnīriem, kurā dalībnieces cīnījās par 220 000 ASV dolāru balvu fondu. Turnīrā startēja arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, taču šoreiz viņai nācās zaudēt jau pirmajā kārtā – 4:6, 3:6 pret beļģieti Janinu Vikmaijeri, kura vēlāk aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Līdz finālam bija aizkļuvušas divas izliktās tenisistes, tomēr diezin vai kāds pirms turnīra prognozētu šādu dueli – ķīniete Na Li pret slovākieti Magdalenu Ribarikovu. WTA rangā augstāku vietu ieņem ķīniete (20. pret 58.), turklāt viņas kontā jau ir divu WTA turnīru tituli, kamēr slovākietei šodienas cīņa bija debija WTA finālos. Līdz finālam Ribarikova gan bija pamanījusies uzvarēt gan turnīra galveno favorīti, citu ķīnieti Ji Žengu, kas Na Li lika būt piesardzīgai.

Un jau pirmais sets parādīja, ka 20 gadus vecā slovākiete ir krietni sagatavojusies finālam. Ja vakar pusfinālā pret Mariju Šarapovu Ķīnas tenisiste iesāka ļoti pārliecinoši, tad šodien viņas spēlē sekoja kļūda pēc kļūdas. Ribarikova atbildēja ar pacietīgu un precīzu spēli, kas neizslēdza labu servēšanu. Tā jau nepilnās 25 minūtēs sets bija noslēdzies ar pārsteidzošu 6:0 Slovākijas sportistes labā. Otrā seta sākumā Ribarikovai arī bija lieliska iespēja iesākt ar breiku, tomēr šoreiz Li sakopoja spēkus un uzvarēja pirmo geimu mačā. Mainīt cīņas ritējumu par 180 grādiem ķīniete gan nespēja, arī turpinājumā viņa krietni vairāk mocījās pie savas serves, nekā apdraudēja Ribarikovas pozīcijas. Pirmās izspēles pie pretinieces serves Li uzvarēja tikai otrā seta astotajā geimā, taču pēc tam arī viņai bija labas iespējas cīņu aizvirzīt citā ritējumā - pie 5:4 un Ribarikovas serves Li neizmantoja divas setbumbas. Nedaudz vēlāk cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Ribarikovas pārsvars bija acīmredzams. Realizējot otro mačbumbu, 20 gadus vecā sportiste noslēdza maču savā labā – 6:0, 7:6(2), tiekot pie karjeras pirmā WTA vienspēļu titula.

Par uzvaru turnīrā Ribarikova nopelnīja 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, bet Li tika pie 200 reitinga punktiem un 19 000 ASV dolāru. Abas tenisistes arī jaunnedēļ turpinās gatavoties Vimbldonas turnīram – čempione dosies uz turnīru Nīderlandē, bet Na Li paliks Lielbritānijā, spēlējot Īstbornā.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja