Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zvonarjova aizstāv Patajas titulu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Zvonarjova aizstāv Patajas titulu
Vera Zvonarjova
Foto: Reuters/Scanpix

Par Taizemes pilsētas Patajas WTA „International” tenisa turnīra čempioni šodien otro gadu pēc kārtas kļuvusi krieviete Vera Zvonarjova. Diezgan saspringtā fināla spēlē viņa ar 6:4, 6:4 pieveica mājinieku favorīti, 32 gadus veco Tamarini Tanasugarnu. Krievietei šis ir karjeras desmitais WTA vienspēļu tituls.

Kamēr lielākā uzmanība WTA tūrē šonedēļ pievērsta Parīzes turnīram, tikmēr „International” sērijas sacensības notika arī Taizemes pilsētā Patajā. Turnīra dalībnieču sastāvs nebija tas spēcīgākais, tomēr pērnā gada čempione, krieviete Vera Zvonarjova (WTA 14. vieta) savu titulu bija ieradusies aizstāvēt. Visa turnīra gaitā viņa bija spēlējusi pārliecinoši, vienīgo setu zaudējot pusfinālā pret Kazahstānas sportisti Jaroslavu Švedovu (6:2, 4:6, 6:3). Tikmēr otra fināliste bija mājinieku veterāna Tamarine Tanasugarna, kura savā dzimtenē bija demonstrējusi fantastisku sniegumu. WTA ranga 87. vietas īpašniece visa turnīra gaitā bija zaudējusi tikai vienu setu, to pašu ar otro numuru izliktajai vācietei Sabīnei Lisicki. Intrigu pirms fināla piedeva arī savstarpējo spēļu bilance – abas tenisistes savā starpā bija spēlējušas tikai reizi, kad 2008. gada Vimbldonā taizemiete bija uzvarējusi ar 7:6(10), 4:6, 6:3.

Fināla sākumā labāka bija Zvonarjova, iegūstot 3:0 pārsvaru, taču Tanasugarna pretiniecei neļāva aizmukt un spēja viņu gandrīz panākt. Gandrīz, jo 10. geimā mājiniece tomēr nespēja uzvarēt savu servi , ļaujot Zvonarjovai triumfēt ar 6:4. Arī otrajā setā ar breiku priekšā tika krieviete, tomēr publikas atbalstīta Tanasugarna nepadevās. Taisnības labad jāsaka, ka viņai brīžiem palīdzēja arī dīvainie līnijtiesnešu lēmumi. Vienu brīdi jau šķita, ka krievieti tie salauzīs, tomēr tā nenotika. Sīvā cīņā viņa uzvarēja devīto geimu, bet desmitajā Tanasugarna atkal nespēja noturēt savu servi, maču noslēdzot ar dubultkļūdu – 6:4, 6:4 Zvonarjovas labā.

Par uzvaru turnīrā krieviete ieguva 280 reitinga punktus (aizstāvēti pērnā gada punkti), bet prēmijā nopelnīja 37 000 ASV dolāru. Kopumā viņai šis ir desmitais WTA vienspēļu tituls karjerā. Zvonarjovas tālākais ceļš vedīs uz Dubaiju, kur pirmajā kārtā jāspēlē pret savu tautieti Jeļenu Vesņinu. Tikmēr Tanasugarnai par sasniegto finālu pienākas 200 reitinga punkti un 19 000 ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

     [+] [-]

, 2010-02-14 13:14, pirms 14 gadiem
Diezgan spraiga cīņa bija, bet Sveta kā īstena top tenisiste setu galotnēs apliecināja savu pārākumu pār sānsensi. Jāpiebilst ka pati bija ļoti priecīga par uzvaru finālā.