Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dementjeva nepārspēta Parīzē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dementjeva nepārspēta Parīzē
Jeļena Dementjeva
Foto: Reuters/Scanpix

Par Parīzes WTA „Premier” tenisa vienspēļu turnīra čempioni šodien kļuvusi krieviete Jeļena Dementjeva, kura saspringtā triju setu cīņā pārspēja čehieti Lusiju Safarovu – 6:7(5), 6:1, 6:4. Krievijas tenisistei šodien iegūtais tituls ir jau 16. viņas karjerā.

Nozīmīgā Parīzes WTA turnīra ”18th OPEN GDF SUEZ” vienspēļu finālā šodien tikās ar pirmo numuru izliktā krieviete Jeļena Dementjeva un čehiete Lusija Safarova, kura nebija turnīrā izlikto sportistu vidū, taču bija sekmīgi aizvadījusi visu spēļu nedēļu, pieveicot arī tādas sportistes kā Flaviju Pennetu, Frančesku Skjavoni un Šaharu Pēru. Interesanti, ka abas finālistes jau reizi bija spēlējušas šī turnīra finālā, taču abām bija nācies zaudēt. Tā Safarova 2007. gada finālā ar 6:4, 1:6, 4:6 bija zaudējusi krievietei Nadjai Petrovai, bet Dementjeva pērn ar 6:7(7), 6:2, 4:6 piekāpās mājiniecei Amēlijai Moresmo. Šodienas finālā par favorīti tika uzskatīta krieviete, kura arī bija uzvarējusi vienīgo savstarpējo maču (7:5, 6:3 2005. gadā).

Fināla maču labāk iesāka čehiete, ļoti ātri iegūstot 3:0 pārsvaru. taču, cik ātri tas tika iegūts, tik ātri arī pazaudēts. No 3:3 setā turpinājās ļoti līdzvērtīga spēle un abas tenisistes uzvarēja savas serves. Tā viss nonāca līdz taibreikam, kurā arī ilgu laiku nevienai iniciatīvu iegūt neizdevās. Līdz beidzot pie 5:4 Safarova ar lielisku diagonālo uzbrukumu sarūpēja sev divas setbumbas, no kurām realizēja otro – 7:6(5). Zaudējums pirmajā setā Dementjevai jau bija ierasta parādība šajā turnīrā. Gan ceturtdaļfinālu pret Andrea Petkoviču, gan pusfinālu pret Melāniju Udānu krieviete bija sākusi ar zaudētu setu, tomēr pēc tam bija pratusi mainīt spēles scenāriju. Arī finālā spēles otrais sets aizritēja ar izteiktu Dementjevas pārsvaru, ko apstiprināja arī galarezultāts – 6:1.

Otrais seta rezultāts gan nenozīmēja, ka Safarovas pretestība ir salauzta. Izšķirošo spēles nogriezni viņa iesāka droši, bet ar to pašu atbildēja arī krieviete, tādējādi rezultāts auga geims geimā (2:2). Piektajā geimā Dementjevai beidzot radās iespēja uzvarēt pie pretinieces serves, tomēr čehiete bija aukstasinīga. Ko krieviete nepaveica piektajā, to iespēja septītajā geimā, beidzot tiekot priekšā. Noslēgt maču savā labā Dementjeva varēja jau devītajā geimā, kad neizmantoja divas mačbumbas pie pretinieces serves, tomēr 10. geimā spēle tika pabeigta – 6:7(5), 6:1, 6:4 Krievijas sportistes labā.

Dementjevai šis ir jau karjeras 16. WTA vienspēļu tituls. Ar to kopā iegūti arī 470 reitinga punkti un 107 000 ASV dolāru prēmija. Tikmēr Safarovai pienākas 320 reitinga punkti un 57 150 ASV dolāru prēmija, kas ļaus uzlabot čehietes pašreizējo 46. ranga vietu. Abas tenisistes jau jaunnedēļ spēlēs turnīrā Dubaijā, kuru sekmīgi uzsākusi arī latviete Anastasija Sevastova.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com