Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sidnejas finālā S.Viljamsa pret Dementjevu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sidnejas finālā S.Viljamsa pret Dementjevu
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Sidnejas WTA tenisa turnīrā šorīt noskaidrotas finālistes. Rīt no rīta par sacensību galveno balvu sacentīsies WTA ranga līdere Serēna Viljamsa un pērnā gada čempione Jeļena Dementjeva. Abu ceļš līdz finālam šorīt gan bija krietni atšķirīgs – ja Dementjevai viegla uzvara, tad Viljamsa atspēlējās no rezultāta 3:6, 2:5...

WTA ranga līdere Serēna Viljamsa turnīra pirmajā kārtā bija brīva, bet divās nākamajās spēlēs bija viegli tikusi galā ar spānieti Mariju Hosē Martinesu Sančesu un krievieti Veru Duševinu. Arī pusfinālā pret Aravani Rezaju no Francijas tika gaidīta viegla Serēnas uzvara, tomēr amerikānieti vajadzēja trīs setus un divas stundas, lai nolauztu pretinieci - 3:6, 7:5, 6:4. Spēles pirmā daļa amerikānietei pagalam neizdevās un viņa nonāca līdz kritiskajam 3:6, 2:5. Līdz mačbumbai francūziete gan netika un ļāva ranga līderei atspēlēties. „Es manāmi uzlaboju savu sniegumu kritiskajā brīdī”, pēc spēles atzina Serēna. „Gribējās aizvadīt vēl vienu spēli, lai sagatavotos Melburnai. Būtu ļoti dusmīga, ja zaudētu”. Otrajā pusfinālā starp Jeļenu Dementjevu un Viktoriju Azarenku tika gaidīta sīva cīņa, taču tā izpalika – pērnā gada čempione uzvarēja divos setos, izmantojot pretinieces nogurumu (pirmos trīs mačus Azarenka bija uzvarējusi trijos setos).

Abām finālistēm rītdienas mačs būs 13. savstarpējā cīņa. Līdz šim labāk klājies Serēnai (septiņas uzvaras), tomēr der atcerēties, ka abas arī pērn tikās Sidnejā un toreiz pusfinālā krieviete uzvarēja ar graujošo 6:3, 6:1.

„Mediabank International Sydney”

Pusfinālu rezultāti
(1) Serena Williams – Aravane Rezai 3:6, 7:5, 6:4
(5) Elena Dementieva - (6) Victoria Azarenka 6:3, 6:1

„Moorilla Hobart International”

Tikmēr Hobārtas (Tasmānijas sala) turnīrā noskaidrotas visas pusfinālistes. Smagākā cīņa iznāca Izraēlas sportistei Šaharai Pērai, kurai vajadzēja gandrīz trīs stundas, lai apspēlētu spānieti Karlu Suaresu Navarro. Pusfinālā Pēra tiksies ar itālieti Sāru Erani, bet otro finālisti noskaidros spānietes Anabelas Medinas Garigesa un ukrainietes Aļonas Bondarenko cīņā.

Ceturtdaļfinālu rezultāti
(1) Anabel Medina Garrigues - (8) Gisela Dulko 6:1, 5:7, 6:1
(2) Shahar Peer - (5) Carla Suarez Navarro 4:6, 7:6(4), 7:5
(4) Alona Bondarenko - (7) Jie Zheng 7:5, 7:5
Sara Errani - Kirsten Flipkens 6:3, 6:4

Pusfinālu pāri
(1) Anabel Medina Garrigues - (4) Alona Bondarenko
(2) Shahar Peer - Sara Errani

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +3 [+] [-]

, 2010-01-14 13:55, pirms 14 gadiem
Dementjeva uzvarēs

  +1 [+] [-]

, 2010-01-14 16:24, pirms 14 gadiem
artuursm rakstīja: Dementjeva uzvarēs
Es ar taa ceru