Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Davidenko zaudē, bet kvalificējas Londonai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Davidenko zaudē, bet kvalificējas Londonai
Nikolajs Davidenko
Foto: AP/Scanpix

Parīzē ceturtdien turpinājušās ATP "Masters Series" turnīra cīņas, kuru lielākā intriga – kuri tenisisti ieņems atlikušās vietas ATP gada noslēguma turnīrā Londonā. Lai gan šodien zaudējumu cieta krievs Nikolajs Davidenko, tomēr konkurenta Fernando Verdasko neveiksme viņam ļāva kļūt par septīto finālistu.

3. kārtas spēles Parīzē sākās tieši ar Nikolaja Davidenko un zviedra Robina Soderlinga cīņu. Soderlings šobrīd ir tieši pirmais aiz svītras esošais tenisists – ja viņš vēlējās spēlēt Londonā, tad viņam bija jāsāk ar Davidenko apspēlēšanu. To arī izdevās izdarīt diezgan kļūdpilnā spēlē trijos setos. Jāpiemin, ka kopumā zviedru tenisists ir ļoti neparocīgs pretinieks krievam – nu zaudētas jau sešas no deviņām spēlēm. Nedaudz vēlāk maču pret horvātu Marinu Čiliču aizvadīja šobrīd astoto vietu ieņemošais spānis Fernando Verdasko, kuram pavērās laba iespēja apsteigt Davidenko, tomēr šo iespēju viņš nespēja izmantot. Pēc uzvarēta pirmā seta spānis zaudēja divus nākamos, kas Krievijas tenisistam ļāva kļūt neaizsniedzam pārējiem konkurentiem.

Kas tad ir pārējie konkurenti? Vispirms jau pieminētais Soderlings. Lai apsteigtu Verdasko, viņam vismaz jāiekļūst šī turnīra finālā. To izdarīt gan būs ļoti grūti, vispirms jau tāpēc, ka piektdien Soderlingu gaida mačs ar serbu Novaku Džokoviču. Serbu tenisists gada nogalē ir gana atzīstamā sportiskajā formā un 3. kārtas mačā viegli izrēķinājās ar mājinieku Arno Klemānu. Līdz šim zviedrs zaudējis arī visas četras savstarpējās spēles, tāpēc lielas cerības viņš nevar lolot. Šī paša izlozes zara pusē ir vēl viens kandidāts, mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga. Viņš var apsteigt visus konkurentus tikai tad, ja aizstāvēs pērn Parīzē izcīnīto titulu. 3. kārtā Tsonga uzvarēja visai pārliecinoši – 6:3, 6:2 pret sagurušo tautieti Žilu Simonu. Ceturtdaļfinālā mājinieks spēkosies ar ranga vicelīderi Rafaelu Nadalu, kura mīnuss varētu būt nogurums. Ja 2. kārtas mačā Nadals atspēlēja piecas mačbumbas, pirms pieveica tautieti Nikolasu Almagro, tad šoreiz trijos setos tika nolauzts cits tautietis Tomijs Robredo. Arī šajā mačā Nadals nebija tālu no zaudējuma – lieliski spēlējošais Robredo servēja pie rezultāta 5:4 trešajā setā. Ja vien viņš to būtu spējis darīt tāpat kā visa otrā un trešā seta garumā, tad Nadalam turnīrs būtu beidzies, tomēr Robredo pievīla nervi. Pāris kļūdas vienkāršās situācijās un no 5:4 zaudējums ar 5:7.

Cerības tikt uz Londonu bija arī čīlietis Fernando Gonzalesam, kurš vēlajā mačā tikās ar argentīnieti Huanu Martinu Del Potro. Jau sākoties mačam, varēja redzēt, ka abi tenisisti nav savā labākajā sportiskajā formā – daudz kļūdu un pasīvu darbību. Vairāk uzvaru gan vajadzēja Gonzam, kurš pirmajā setā atspēlējās no 2:5 deficīta un uzvarēja taibreikā. Arī otrajā setā viss nonāca līdz taibreikam, taču līdz tam un tajā čīlietis neizmantoja septiņas mačbumbas. Pēc tam, kad taibreikā viņš zaudēja, spēle arī noslēdzās – kājas savainojuma dēļ Gonzaless no turpmākās cīņas un brauciena uz Londonu atteicās. Visai negaidītu zaudējumu pret čehu Radeku Štepaneku cieta skots Endijs Marejs. Viņam gan bija iznācis gaužām maz laika atpūtai, jo Džeimsu Bleiku 2. kārtā viņš uzvarēja tikai pēc diviem naktī. Pirmajā setā Štepaneks tika apspēlēts ar 6:1, tomēr nākamajos setos virsroku jau ņēma čehs, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur tiksies tieši ar Del Potro. Pēdējo ceturtdaļfināla pāri veidos horvāts Čiličs un mājinieks Gaels Monfiss, kurš visai viegli pārspēja tautieti Žuljenu Beneto. Pēc uzvaras pār ranga līderi Rodžeru Federeru Beneto bija sevi izsmēlis gan fiziski, gan emocionāli un daudz raižu Monfisam nesagādāja.

''BNP Paribas Masters''. Parīze, Francija

3. kārtas rezultāti
(2) Rafael Nadal – (14) Tommy Robredo 6:3, 3:6, 7:5
(3) Novak Djokovic – Arnaud Clement 6:2, 6:2
(13) Radek Stepanek – (4) Andy Murray 1:6, 6:3, 6:4
(5) Juan Martin Del Potro – (10) Fernando Gonzalez 6:7(6), 7:6(6) (Gonzaless izstājās)
(9) Robin Soderling – (6) Nikolay Davydenko 6:3, 3:6, 6:4
(12) Marin Cilic – (7) Fernando Verdasco 3:6, 6:3, 6:4
(8) Jo-Wilfried Tsonga – (11) Gilles Simon 6:3, 6:2
(15) Gael Monfils – Julien Benneteau 6:4, 6:3

Ceturtdaļfinālu pāri
(2) Rafael Nadal – (8) Jo-Wilfried Tsonga
(3) Novak Djokovic – (9) Robin Soderling
(5) Juan Martin Del Potro – (13) Radek Stepanek
(12) Marin Cilic – (15) Gael Monfils

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -1 [+] [-]

, 2009-11-13 07:27, pirms 15 gadiem
Tad jau taisnība,ka šeit nepatīkamos komentārus met laukā.Vajag atzīt kļūdas un tad izlabot tekstu.Un atvainoties lasītājiem.

     [+] [-]

, 2009-11-13 07:30, pirms 15 gadiem
unkass rakstīja: Tad jau taisnība,ka šeit nepatīkamos komentārus met laukā.Vajag atzīt kļūdas un tad izlabot tekstu.Un atvainoties lasītājiem.
nu arii dazhaadi veidi kaa noraadiit par kljuudu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-13 09:23, pirms 15 gadiem
aj aj Beneto,uzvareeji nabaga Federeru,tas arii bija viss ko vari.Laime pietiks visam naakamajam gadam....

     [+] [-]

, 2009-11-13 18:24, pirms 15 gadiem
Autor,paldies par rakstiem!Skatiijos Gonzu,bet nasaskatiiju traumu,-fizisku... Laikam tas tikai iemesls,jo,ka teica komenteetaajs,"saruugtinaatais"FG paartrauca ciinu! Laikam nepaardziivoja taas n-taas macbumbas,bet speele man lloottii patika,kaut arii tu saki,ka "daudz pasiivu darbiibu"...nepiekriitu! Bet,taadi kaa Beneto (kuriem uznaak zvaigznu mirklis pret topa speeletaajiem) jau kuro reizi zaudee naakosajaa kaartaa!... Vienkarsi,ar savu veiksmi "izbojaa turniiru". Es saprotu,ja esi uz vilna,tad turpini,bet nevis tikai vienaa speelee...