Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"US Open" junioru tituli Austrālijai un Lielbritānijai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"US Open" junioru tituli Austrālijai un Lielbritānijai
Hetere Vatsone
Foto: Professional Sport

„US Open” tenisa turnīrā noskaidroti čempioni arī junioru konkurencē. Puišiem par čempionu kļuva austrālietis Bernards Tomičs, bet meitenēm Lielbritānijas sportiste Hetere Vatsone.

Junioru turnīri visos četros „Grand Slam” turnīros ir neatņemama sastāvdaļa, bet tajos reti kad uzvar ranga līderi. Puišu turnīrā par čempionu gan kļuva viens no galvenajiem favorītiem, ar 3. numuru izliktais austrālietis Bernards Tomičs, kuram šis bija jau otrais „Grand Slam” tituls (2008. gadā viņš uzvarēja „Australian Open”). Finālspēlē Tomičs pārliecinoši pārspēja mājinieku Čeisu Buhenanu – 6:1, 6:3. Jāpiezīmē, ka Buhenans startēja arī vīru pamatturnīrā, kur sekmes gan nebija tik labas – jau pirmajā kārtā pārliecinošs zaudējums Žo Vilfrīdam Tsongam.

Meitenēm jau pirmajā kārtā zaudēja ar pirmo numuru izliktā francūziete Kristina Mladenoviča, kura bija sekmīgi aizvadījusi gada pirmos trīs „Grand Slam” turnīrus (Austrālijā ceturtdaļfināls, Francijā čempiones tituls, Vimbldonā fināliste). Līdz finālam bija aizkļuvušas ar 11. numuru izliktā Lielbritānijas tenisiste Hetere Vatsone un krieviete Jana Bučina. Tāpat kā puišiem arī šajā finālā čempione uzvarēja pārliecinoši – 6:4, 6:1 britu sportistes labā. Jāpiezīmē, ka viņai līdz šim lielus panākumus „Grand Slam” turnīros nebija izdevies gūt.

Dubultspēļu turnīru finālos cīņas gan bija sīvākas un čempionus noskaidroja tikai trīs setu spēlēs. Puišiem čempionu godā Martons Fuksoviks (Ungārija) un Čengs Pengs Hsī (Taivāna), kuri ar 7:6(5), 5:7, 10:1 pieveica francūžus Žuljenu Obrī un Adrienu Pugē, kamēr meitenēm Valerija Solojveva (Krievija) un Marija Zanevska (Ukraina) ar 1:6, 6:3, 10:7 pieveica Jeļenu Bogdanu (Rumānija) un Nopavanu Lertčekavarnu (Taizeme).

Izmantotie resursi:
usopen.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja