Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"US Open" dāmu finālā Klijstersa un Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" dāmu finālā Klijstersa un Vozņacki
Kima Klijstersa
Foto: AFP

Gada pēdējā ''Grand Slam'' - ''US Open'' - sieviešu vienspēļu turnīra finālā tiksies 2005.gada čempione Kima Klijstersa un dāniete Karolīna Vozņacki, kuras pusfinālos pārspēja attiecīgi Serēnu Viljamsu un Janīnu Vikmaijeri.

Divu bijušo čempionu - Serēnas Viljamsas un Kimas Klijstersas - tikšanos pusfinālā varēja nodēvēt par ''finālu pirms fināla''. Iespējams, ka finālmačs nebūs tik saspringts kā Kimas un Serēnas spēkošanās. Lai arī favorītes statuss pirms mača bija pērnā gada čempionei Viljamsai, kortā tas netika manīts.

Apstāklis, ka spēle tika pārcelta lietus dēļ, sliktāk ietekmēja tieši Serēnu, kura pēc 4:6 zaudēta pirmā seta dusmās iznīcināja savu raketi. Nervi WTA 2. raketei neizturēja arī otrajā setā, kad viņai, servējot pie 5:6 un 15:30 pie otrās serves tika ieskaitīts pārkāpums par serves laikā pārkāptu gala līniju, kas nozīmēja divas mačbumbas beļģietei. Amerikāniete saniknota devās skaidroties ar mača tiesnešiem, protams, jēgas no tā nebija nekādas, tieši pretēji - viņai tika iedots soda punkts un šai spēlei pienāca beigas - tātad 6:4, 7:5 Klijstersas uzvara.

Klijstersai pēc atgriešanās tenisā šis ir tikai trešais turnīrs, visos viņa startē, pateicoties wild card. Klijstersa būs favorīte finālā, kurā viņa tiksies ar uzlēcošo Dānijas zvaigzni Karolīnu Vozņacki, kura parūpējas par to, lai nebūtu Beļģijas fināls, divos setos ar 6:3, 6:3 pieveicot Klijstersas tautieti Janīnu Vikmaijeri. Abas ne reizi kortā nav tikušās, jo Vozņacki uz lielās tenisa skatuves parādījas laikā, kad Klijstersa bija aizgājusi no tenisa. Dānietei tas būs karjeras nozīmīgākais mačs, tāpēc būs interesanti pavērot kā viņa mača sākumā tiks galā ar spriedzi.

Fināls notiks naktī uz pirmdienu plkst.4:00.

Izmantotie resursi:
usopen.org

  +5 [+] [-]

, 2009-09-13 08:12, pirms 15 gadiem
nesmuki serena, bet nu KIMA c'mon

  +6 [+] [-]

, 2009-09-13 08:18, pirms 15 gadiem
Viljamsa izdarījās vienkārši cūciski!!!
Klijstersai labas izredzes izcīnīt uzvaru fināla.

  +5 [+] [-]

, 2009-09-13 08:31, pirms 15 gadiem
simpātisks fināls..
Bet Serēnai būs smagi jātaisnojas par savu rīcību.
Slēpts komentārs: queters

  +7 [+] [-]

, 2009-09-13 13:10, pirms 15 gadiem
queters rakstīja: Cuuciski izdariija liinijtiesnese nevis Viljamsa. Ko vinjai vajadziija dariit, paglaudiit tiesnesei galvinju un pateikt paldies par speeles chakareeshanu?
mulkjis Noteikumumu ieveeroshana(t.i. taisniiga tiesaashana) tagad skaitaas speeles chakareeshana Skats bija taads ,ka nabaga, mazo tiesnesiiti gribeetu izmantot otras raketes salauzhanai.Nozheelojami,ko taadu sagaidiit no taada liimenja speeleetaajas....

     [+] [-]

, 2009-09-13 23:36, pirms 15 gadiem
queters rakstīja: Cuuciski izdariija liinijtiesnese nevis Viljamsa. Ko vinjai vajadziija dariit, paglaudiit tiesnesei galvinju un pateikt paldies par speeles chakareeshanu?
Murmuli! Ja Tev spēles laikā pienāktu un pateiktu "I'll Kill You", ko Tu darītu?!!!
Viljamsa vienkārši nemācēja zaudēt ar godu, tāpēc izgāza dusmas un nevainīgu cilvēku.