Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lī atspēlējas no 1:5, Kvitova sakauj Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lī atspēlējas no 1:5, Kvitova sakauj Vozņacki
Na Lī
Foto: AP/Scanpix

Monreālas WTA "Premier" turnīra finālā pirmdienas vakarā tiksies divas agresīva tenisa cienītājas – Na Lī un Petra Kvitova. Abas svētdien svinēja trīs setu uzvaras, pieveicot attiecīgi Luciju Šafaržovu un Karolīnu Vozņacki.

Pirmā finālu dramatiskā spēlē sasniedza 2011. gada "French Open" čempione Na Lī. Ķīniete tikās ar pēkšņi labu formu sasniegušo čehieti Luciju Šafaržovu, kuru Kanādā izdevās uzvarēt sesto reizi pēc kārtas, kopējo savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 6-1.

Tiesa, Lī nācās ļoti piepūlēties, lai tiktu finālā. Ķīnietei bija daudz kļūdu no "forehand" puses, un Šafaržova ilgi to spēja izmantot. Čehiete trešajā setā bija vadībā ar 5:1, taču tad sabruka un šokējoši neuzvarēja vairs nevienā geimā – no 5:1 uz 5:7! Visā spēlē Lī uzvara ar 3:6, 6:3, 7:5. Šafaržovai par mierinājumu būs pirmo reizi karjerā tikšana top 20.

Arī otrajā pusfinālā uzvarēja tā tenisiste, kura pirmo setu zaudēja ar 3:6. Tāds rezultāts bija Petras Kvitovas un Karolīnas Vozņacki spēlē. Dāniete mača pirmajā pusē ar labu aizsardzību spēja uzvarēt setu, taču, kad Kvitova beidzot ieskrējās, tad pat Vozņacki aizsardzībai nebija atbildes. Kvitova nākamos divus setus uzvarēja ar 6:2, 6:3.

Lī ar Kvitovu līdz šim tikušās trīs reizes, 2-1 Lī labā. Ķīniete trīs setos uzvarējusi abu pēdējās divas spēles. Šogad abas tikās janvārī Sidnejas pusfinālā, kurā Lī uzvarēja ar 1:6, 7:5, 6:2. Kvitovai apbrīnojamā kārtā tikai pirmais fināls 2012. gadā.