Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers ceļgala savainojuma dēļ nepiedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Federers ceļgala savainojuma dēļ nepiedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs
Rodžers Federers. Foto: Peter van den Berg/USA Today Sports/Scanpix

Leģendārais Šveices tenisists Rodžers Federers šodien savos sociālajos tīklos paziņojis par to, ka ceļgala savainojuma dēļ ATP ranga devītais numurs nevarēs piedalīties jūlija beigās un augusta sākumā paredzētajās Tokijas olimpiskajās spēlēs.

39 gadus vecajam sportistam šī Olimpiāde, iespējams, bija pēdējā iespēja, lai izcīnītu olimpisko spēļu vienspēļu turnīra zelta medaļu. 2008. gad;a pārī ar Staņislasu Vavrinku Federers triumfēja Pekinas olimpisko spēļu dubultspēļu turnīrā, bet pēc četriem gadiem Londonā Federers sasniedza vienspēļu turnīra finālu, kurā bez ierunām atzina mājinieka Endija Mareja pārākumu.

Šodien publiskotajā paziņojumā Federers pauda nožēlu par to, ka Vimbldonas "Grand Slam" turnīrā atsvaidzināja ceļgala savainojumu, un ka šobrīd notiek darbs, lai tenisists spētu atgriezties ATP tūres apritē jau vasaras beigās. Vimbldonā šveicietis sasniedza ceturtdaļfināla kārtu, kur piekāpās pasaules 11. raketei polim Hubertam Hurkačam.

Kā zināms, tad Federers nav vienīgais pasaules "top" līmeņa tenisists, kurš nedosies uz Tokiju. Dažas nedēļas iepriekš lēmumu par olimpisko spēļu izlaišanu pieņēma Vimbldonas turnīra pusfinālists kanādietis Deniss Šapovalovs, kurš pasaules rangā ieņem desmito pozīciju. Vēl būtiskāks iztrūkums olimpiskajam tenisa turnīram būs leģendārā spāņa Rafaela Nadala prombūtne.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-13 23:07, pirms 3 gadiem
beigu sākuma beigas ir pienākušas! Uz priekšu, Fedex!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 23:17, pirms 3 gadiem
Kārlis šodien topā .. Nadals taču arī nespēlēs, pat SC bija rakstīts

     [+] [-]

, 2021-07-14 10:26, pirms 3 gadiem
Feģa, Feģa, vai nav pienācis laiks aiziet kā uzvarētājam, nevis uzvarētajam.

     [+] [-]

, 2021-07-14 10:31, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Feģa, Feģa, vai nav pienācis laiks aiziet kā uzvarētājam, nevis uzvarētajam.
Nu bet tāpēc viņš arī atsakās. Tiesa, OS zelta viņam nav. Bet tūrē vēl labi maksā, sponsoriem arī jāatrādās.

     [+] [-]

, 2021-07-14 19:17, pirms 3 gadiem
Neciešu to iedomīgo purnu, bet neviens neko tādu nav pelnījis...pat viņš...